Voznik, ki je nezakonito prevažal tujce bežal pred policisti in povzročil prometno nesrečo.

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje sta policista Policijske postaje Ljutomer včeraj, malo po 19. uri na Razkrižju opazila, da je na sprednjem sedežu osebnega avtomobila znamke BMW, slovenskih registrskih številk, sedela Kitajka.

Policista sta se zapeljala za vozilom in ga začela z zvočnimi in svetlobnimi znaki zaustavljati. Voznik znakov ni upošteval in je z nezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri Srednje Bistrice, kjer je v križišču zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil prometno nesrečo. Voznik je bil obvladan in vklenjen. Z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je 32-letni državljan Slovenije v vozilu nezakonito prevažal štiri državljane Kitajske.  

Tujci bodo po končanih postopkih predani hrvaškim varnostnim organom. Osumljenemu državljanu Slovenije je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in nevarne vožnje v cestnem prometu. V prometni nesreči je na vozilih nastalo za okrog 3000 evrov škode.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kolega (nepreverjen)

Drugi policist, ki se je pripeljal na kraj dogodka kakšnivi 2 minuti po trčenju je predstavljal veliko nevarnost za promet in ljudi poleg ceste.. Intervencijsko vozilo je imelo sigurno 100kmh na števci, skoraj ga je iz ovinka vrglo in skoraj je trčil v traktor, ki je glih zavijal na križišču. To je bilo zelo brezpametno, saj bi lahko v sakem trenutku avto zavil iz stranske ceste oz gostilne. Tak velke sile pa sigurno ni bilo, saj so policisti, ki so avto ustavili, že obvladali situacijo.. Drugi policist je predstavljal večjo nevarnost, kot pa tisti ki je drvel pred policijo..Zgledne ka policija tudi nema glih pameti za volanon..

Gost123 (nepreverjen)

Si bil poleg? Če nej ne res Komentejrate če je bijla sila ali nej! Enkrat tebi in tebi podobnim ne pase če so policaji hitro na kraji, te pa pa če so nej..... odloči se, nej ka enkrat tak drujgic ovak.

In reply to by kolega (nepreverjen)

kolega (nepreverjen)

San bil poleg, pa nej samo jaz, vseh 10-15 je istega mnenja bilo.. Si bil ti poleg? Če nej, nej rajši komenterati :)

In reply to by Gost123 (nepreverjen)

DF-BUM (nepreverjen)

SLOVENIJA NAJBOLJ VARNA DRŽAVA PO ŠARCU !

per (nepreverjen)

Nevarna je telko ka švercari z lidmi torej Slovenci služijo na ilegalcih in jih vozijo za velke pejneze prek meje političari pa tao podperajo ka te lejko napihujejo zgodbe o ugrabitvah pa tak dale vse je tao naše delo in početje?

In reply to by DF-BUM (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Kitajci so paraziti

Casio (nepreverjen)

In zdaj do voznika dali v pripor in de na državnih stroških oziroma naših. Dati njemi delo in to kelko je mogoče fizično ka de si zapaumno.

Starejše novice