Nacionalni preiskovalni urad je v torkovih hišnih preiskavah pod drobnogled vzel bančnike. Na 26 naslovih so namreč iskali dokaze o enajstih kaznivih dejanjih povezanih z bančnimi posli.

Osumljeni naj bi za odobritev kreditov zahtevali nedovoljene nagrade, te naj bi se gibale od dva tisoč pa vse do 170 tisoč evrov. Skupni znesek nedovoljenih nagrad naj bi tako znašal najmanj 400 tisoč evrov, vse pa naj niti ne bi bile izplačane. Kriminalisti so potrkali na vrata dveh bank, Nove KBM in Lon. Omenjeni sicer nista predmet preiskave, so se pa oboji odzvali na odmevni primer.

"Nova KBM je že 5.marca podala prijavo pristojnim organom o sumu kaznivih dejanj in ves čas proaktivno sodeluje s pristojnimi. Preiskavo, ki se je začela na pobudo Nove KBM, bomo aktivno podpirali še naprej," so odgovorili na našo poizvedbo. 

Pri banki Lon prav tako sodelujejo s pristojnimi ob tem pa poudarjajo "da v zvezi s kaznivimi dejanji, ki so očitana našemu uslužbencu in drugim preiskovancem, ni osumljen niti Lon niti kdo drug od naših zaposlenih".

Toda informacije, do katerih smo prišli, pravijo drugače. Oseba, ki je na pridržanju naj bi bil Matjaž Majcan, sicer vodja mariborske poslovalnice Lon. Ko smo to informacijo želeli preveriti v Lou, tega niso želeli komentirati.

Direktor podjetja Snaga je Pomurec Cveto Žalik

So se pa kriminalisti ustavili tudi na sedežu podjetja Snaga, katerega direktor je Pomurec Cveto Žalik, sicer nekdanji šef lendavske Nafte. Podjetje Snaga od leta 2012 upravlja z osrednjo avtobusno postajo, domnevno sporno pa naj bi bilo financiranje prenove strehe.

"Mi trdno verjamemo v to, da so posli preko našega podjetja potekali v skladu z vsemi pravili in seveda zakonskimi predpisi. Tako da smo seveda sodelovali z organi pregona in zagotovili vso dokumentacijo, ki so jo zahtevali," nam je povedala Petra Hercog, ki je zadolžena za stike z javnostjo.

Predmet preiskave v Snagi torej naj ne bi bilo vodstvo podjetja ali primarna dejavnost, s katero se ukvarjajo. Po zadnjih informacijah naj bi bili med osumljenimi, ki se jim očitajo koruptivna dejanja, štirje bančniki in mariborski notar.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čardaš (nepreverjen)

In kak je pomembno,da je direktor Pomurec .Že samo v Soboti vidimo,kako odteka denar na vse strani ,kjer si deli vse to nekaj ta glavnih .

oj-oj (nepreverjen)

ščel se napisati ka naj objavijo članek kak štajerce kradnejo v prekmurje?jevšek-đuro

In reply to by čardaš (nepreverjen)

čardaš (nepreverjen)

oj-oj .............. Bogme maš prav in moj plus

In reply to by oj-oj (nepreverjen)

pepič (nepreverjen)

Zakaj pa ne objavite posrednike, ki so urejali kredite bivši policisti pa kakšen sodnik se je našel med njimi, ki so urejali kredite strankam, katere po uradni poti ne bi mogla najeti kredita in za 100.000 eurov kredita je bila provizija 10.000 eurov.Za znesek provizije se je podpisala fiktivna posojilna pogodba kot, da ti je posrednik posodil znesek provizije, sodišče je te podatke prezrlo ?

Starejše novice