Kriminalisti obiskali eno od pomurskih občin.

Kriminalisti in policisti so danes obiskali turniško občino, nam je potrdil župan občine Borut Horvat. Kot pravi, je sedmega januarja sam na policijo podal prijavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja uničenja uničenja poslovnih listin zoper neznano osebo. 

Po naših informacijah naj bi po primopredaji poslov in nastopu novega župana zaposleni na občini imeli težave z računalniškim sistemom. Prav tako naj bi zdajšnji župan po primopredaji poslov ugotovil, da na občini manjka dokumentacija, ki naj bi po zagotovilih zaposlenih na občini morala biti.

Za komentar smo poklicali tudi nekdanjo županjo Vesno Jerala Zver, ki se pa na naš klic ni odzvala.

Več sledi.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kadilec (nepreverjen)

Mislim, da bi vse občine vsako leto morale imeti dober inspekcijski nadzor. Pa ne inspektorja iz sosednje vasi. Za Soboto inspekcija iz Pirana in obratno.

Grk Zober

Nič novega, to se dogaja v vseh občinah !

murska55 (nepreverjen)

Ne moremo metati vse občine v isti koš,je pa prav da se naredi kontrola na občinski upravi

Mama mia (nepreverjen)

Edino,kar pomaga je,da se 90% občin ukine,ker nima smisla financirat ljudi,ki so tam zaposleniin nekateri sploh ne vedo,zakaj sploh so tam.

Su.. (nepreverjen)

Mama mia - V času Jugoslavije smo imeli malo Občin pa smo propadnoli, pa nej je štos v tem. Ampak so nas socijalisti (komunisti) nej dobro naučili, pa sedaj je skoraj isto. Pa dokler nebomo sami dojeli, da je v Evropi malo ali pa mnogo drugače, se nam bo slabo pisalo.

In reply to by Mama mia (nepreverjen)

občanka (nepreverjen)

tou je pa presenečenje, ka se je zgodilo na občini turnišče, bivša županja je delala po zakonaj, v prid občanov, zdaj se vijdi, če nega dokumentov ka bi župan pa občnski svet dele lejko delali, je tou tudi za občane slabo. ona revizije zoper druge, zdaj pa drugi zoper njo, ka de vijdla kak je tou, zdaj pa čuješ ka se je vse lotila delati, pa kak je delala, tak ka zdaj samo računi velki odijo, haska nič,polanščekova domačija nej je še odprejto, pa več napake, v renkovcaj steza , zdaj pogodbe delati s telkimi lastniki, če bi bilo na drugi strani pasamo s trejmi ali štirimi, fejst dobro je projektant napravo pa ona, parkirišče pri cerkvi, glavno ka avtodomi prijdejo ka se ščistijo v našo kanalizacijo pa grejo, tou je hasek občini turnišče, žalosto, zatou je pa tak prizadeta

lauraas (nepreverjen)

Tudi pri bančni luknji je bilo uničenje dokumentov in kriminalisti sploh niso raziskovali.

Starejše novice