Kot smo že poročali, je nekaj minut pred trinajasto uro prišlo do prometne nesreče med dvema tovornima voziloma na Cankarjevi ulici v Murski Soboti. Pri tem je bila ena oseba lahko telesno poškodovana.

Ker je na enem od vozil naložen tovor, ki bi lahko zagorel, so v času odstranjevanja posledic prometne nesreče evakuirali prebivalce iz objektov, ki so od kraja prometne nesreče oddaljeni do 50 metrov.

Koliko ljudi bo evakuiranih za zdaj še ni znano, po naših informacijah pa so že evakuirali učence, ki so se nahajali v starem delu Osnovne šole II in jih premestili v novi del. 

Vnetljiv silicij

Pri nevarnem tovoru po najnovejših podatkih gre za kolute s silicijem, ki je ob stiku z vodo hitro vnetljiv. Če bi zagorel, bi gašenje vsekakor bilo zahtevno, saj ga z vodo torej ne bi mogli gasiti, kvečjemu s prahom ali kakšnimi drugimi gasilnim sredstvi.

Posledice prometne nesreče na Cankarjevi ulici so odpravljene. Cesta je odprta se ves promet.
 

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Katera je največja znamenitost naselja Grad na Goričkem?

lelelelel (nepreverjen)

fuknjeni semamor, se pelaš pa ti svejti pa samo na rdejčo priklope, pa bremzaš kak budalo pa ti nazaj na zelejno včesne. Nikdar v življenji neje bilau problema tu, deca so stisnole pa šli prek, zaj pa tak

MarjanF_1919 (nepreverjen)

Bravo Jevškov semafor, do zdaj ni bilo nobene prometne, od zdaj pa evakuirajo šolo......... Ob tem še lahko date posebno priznanje Jevškovim omejitvam 30 na uro in Jevškovem radarju, ki buzerira občane vsak dan na novem odseku.

Prometni terorizem se mora v Murski Soboti končati!!!!

In reply to by lelelelel (nepreverjen)

smotkič (nepreverjen)

bravo-original resnično!

In reply to by MarjanF_1919 (nepreverjen)

bb11 (nepreverjen)

Explozija pa snovi kere gorijo so vsaj v mojon kmečkon slovare različne... Malo straja trbej delati?

goost (nepreverjen)

Krijf je te fuknjeni šofejr toj budali nikdar več ispita dati .či malo gledaš te šofejre nonstop na telefouni pa cejla cesta je njegova dosta so pa krijvi tudi policaji ka te šofejre dosta bole ne kontrolejrajo...

frbajzer (nepreverjen)

goost ti si budalo si obsojate šoferje ka van vse do tanjera pri pela pa dela cejle dnive pa noči za to malo plačo

In reply to by goost (nepreverjen)

goost (nepreverjen)

ka boš tij frbajzer meni razlagal mam dva miljona kilometrov pa vijdin ka se dogaja šče preveč dobro...

In reply to by frbajzer (nepreverjen)

frbajzer (nepreverjen)

sori kolega mislin ka jes man 3x več ka že 32 leti šlepera vozin po cejloj evropi. avto pa šleper sta pa velka razlika.

In reply to by goost (nepreverjen)

goost (nepreverjen)

nikša razlika žmetno je tenpomat nastavit pa saki pet minut malo volan obrnouti , krijva je poklicna budala pa konec

In reply to by frbajzer (nepreverjen)

čučika (nepreverjen)

Majko moja ka si vse ne zmislijo, evakuerali itd, ta pločevina ki vsebuje silicij sploh ni gorljiva tudi če pride v stik z vodo! Samo strah delajo ...

Lucifer (nepreverjen)

Pa što je tome šofere sploj dovolo silicij vozite skouz varaš pa tou še mijmo šoule?? Tou be mogle takšne kazne zaj bite za delodajalca pa šofera ka be obrt doj zapro pa v živote več nej pomislo na tovornjak..

Zaprite se v š… (nepreverjen)

Pijzdo materno što je sploj dovolo lidan voziti kurilno olje, drva, pelete, plin skauz varaž. Ka če de nešče pelo drva pa de se glih kontra pelo petrolof z kurilnin oljon mijmo pa de glih šau nešče ka kadij pa čik na cesto vrgo.

Pijzdo materno skrajni čas ka Jevšek doj zaprej cejlo soboto.

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

GostM (nepreverjen)

Evo van pametni semafor. Je bilo samo vprašanj časa. Što de odgovarjal???

ka ste nouri... (nepreverjen)

"...kolute s silicijem, ki je ob stiku z vodo hitro vnetljiv..."

To so van policaji povedali ali ste sami tak pametni? Malo poglednite ka je to silicij, ge ga najdemo pa v kakšon odnosi je on z vodo v našon telesi. Če bi bilo po vašen bi mogli vsi lidje oditi okoli kak baklje. :)

inženir (nepreverjen)

Bog pomagaj kelko nepačnih informacij. Voda silicij ne vužgej ampak mu le zbije točko vžiga zaradi reakcije. Silicij ni nevarna snov in se uporablja pri izdelavi cementa in stekla in ne spada med nevarne snovi za prevoz. Če bo silicij explodiro mo jaz nagi bežo v maribor.

Džej (nepreverjen)

Da se zaletiš z tovornjakom nekomu v rit pred semaforom ,poleg šole ob 13 uri, gda deca najbole idejo domov, moreš biti rejdno tele , kero se ne drži omejitev pa nej varnostne razdalje.......druge besede neman tele.....

Popkovina (nepreverjen)

Legendarni semafor dela promet na zavarovalnicah :)

čikgumi (nepreverjen)

Panika ka je mrzlo, panika da de vrouče, panika za vsakši bocin vlas. Tak več nemrem živeti.

f (nepreverjen)

Upam, da bodo pristojne službe zdaj proučile pravilnost delovanja semaforja.
Pri 3 šoli so prometni znaki nameščeni v živo mejo. Samo ko bo spet nesreča, bo kdo uredil znake kot je treba.

Čarni vrag (nepreverjen)

Vzrok nesreče je očitno neupoštevanje varnostne razdalje. Verjetno pa tudi ta Vanekov semafor.Kaj tak noroga san še nikdi nej vido. Problem je v tem, da ima radar za merjenje hitrosti premali domet.

repadovrha

Super projekt? Keri že lep čas na tej cesti povzroča težave, hvala bogu dan ni nastradalo človeško življenje, to je bilo samo za čakati kda de se kaj takšnoga zgodilo, je pa tudi vprašanje varnostna razdalja

vodka (nepreverjen)

Meni se vidi ka je za tou nesrečo nej kriv semafor kak ništerni ščejo prikazati. Ges san po domače tej semafor že par krat testero pa san probo pelati med 55-60 na vöro pa mi je nej preklopo na rdečo. Več kak 60 na vöro se pa po tej ulici mimo šole nej trbej pelati.

smotkič (nepreverjen)

pa kakša je tou evakuacija če ovi šoulari tan stojijo?!

butalec (nepreverjen)

Nika nemo modruvali - grun naj vdari v te blesavi semafor!!!
Kda do ovi naj-najpametnejši to skapejrali?

Landini

Ta silicij v pločevini je nevaren samo, če komu na nogo pade.

Čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem za kakšen silicij naj bi šlo? Silicijeva pločevina se sigurno ne bi vžgala.

In reply to by Landini

teoci (nepreverjen)

Bokibogme ste eni ruknjeni rejdno. Semafor je prej kriv. Vej ste pa nej normalni. Tudi, če se 60kmh na uro pelaš in se ti semafor na rdečo preklopi maš še čas ka se staviš. Če se hitrej pelaš in še ovomi spredaj čista na riti se pa pač takše stvari dogajajo. Šleperisti mislijo ka so glavni na cestaj. Tak se obnašajo na lokalnih cestaj in na avtocestaj. Te gda pa pride do takše nesreče se pa po forumaj gor prosijo kak so nej nika krivi. Je pa tudi rejsan tak kak ov zgoraj pravi, ges san se tudi že večkrat malo prek 50kmh na uro pelo pa se je nej na rdečo preklopilo, tak ka nej tej semafor kriviti za vse sranje ka se tan okoli šoule po cestaj dogaja. Vedno so krivi samo lidje.

mokica (nepreverjen)

Ta pločevina pa res ni tako nevarna , a sploh vee policijski delavec kaj je to za materiala in koliko je nevaren ,razen sigurno pa je nevarno pri transportu v kolikor viličarist ni pazljiv -pazi noge.A vemo pa da nesreča ne počiva in sigurno ni bila namerna.

Čarni vrag (nepreverjen)

Iz silicija so napravljeni čipi v vseh elektronskih napravah. Pločevina, ki vsebuje silicij se ne more vžgati. Kaj je dejansko prevažal ta tovornjak je očitno vojna tajna.

Policija (nepreverjen)

Kdo dovoli, da vozijo taki in podobni tovornjaki skozi mesto ???

Steker (nepreverjen)

Clovek ci na ene strane sobote nalagas tovor na druge strani sobote mas parkirisce kak spravite kamijon z ene strani na drugo stran sobote?? Z helikopteron ali bos ga ti neso?? Pameten se kak drek vitaminof

In reply to by Policija (nepreverjen)

Förtölj (nepreverjen)

Tisti, ki ste pametni s semaforjem.... probaj se ponoči, ob megli, snegu, dežju pelati 40k/h, pa ti semafor na rdečo preklopi tak ka bog pomagaj.

Ta "doktor prometa" v MS še nič pametnoga neje napravo. Roko na srce. Edino davkoplačevalski penez odžera.

lulek (nepreverjen)

Pri 40kmh se je še nikomi nej preklopo na rdečo tak ka ne laži.

In reply to by Förtölj (nepreverjen)

Steker (nepreverjen)

Opet pametni takse ka mate samo za avto ispite!! Sten se sploj nemo obremenjuvo!! Moj je pun do konca. Vse krive sofere kamijonov tuj za tau ka so vase rite pune vsega ka leko pisete gluposte!! Na polozajaj saulani lidgej baukse bi bilau ci bi bilij kmete!! Po kmecki logiki so stvari vedno baukse napravlene kak po teorije zau!!! Poznan oba sofera pre enon bi se pitale edino leko zakoj podobna nesreca kak jo je ze meu!! Pre drugon pa ci kamijon brni ne pomene ka leti firmo ma od 1996 leta na leto naredis priblizno 100000 zaj se pa preracunajte kelko kilometrof ma clovik za sebof pa prva nesreca!! Malo se preracunajte vi strokovnjake z ispiton za avto sto je bole varen sofer vi z avtojon ali sofer kamijona!!?? Slogan "Vse za ka do vase rite pune"!!

goost (nepreverjen)

ne modruvli sakši ka ma pet minut časa je lejko šofer večijna ka jes poznan so pijanci drujgi pa psihično betežni tou so šofejri čuvaj se toga na cesti nonstop na mobiteli pa cejla cesta je moja...

In reply to by Steker (nepreverjen)

Steker (nepreverjen)

Nesan nej pijanec pa nej psihicne bolnik!! Ka se pa ti?? Napiso se ka mas tuj neka km za sebof!! Ne zagovarjan nikoga samo sofere moremo dosta pretrpete za druge ka te oni leko serejo po nas!! Bojte frajere ite z kaksen soferon na furo pa te zacajte razglablate!!

In reply to by goost (nepreverjen)

goost (nepreverjen)

Mam dva miljona s kombijon po cejloj evropi lejko tij ideš z menof pa boš te vse fejst dobro vido ka se dogaja na cesti pa ka tej tvoji profesionalci z šleperon delajo na cestaj
ka ti nebon v detajle ...

In reply to by Steker (nepreverjen)

lulek (nepreverjen)

Ka zaj nekša opravičila iščete? V rit njemi je vdaro pa konec. Kriv je. Nega izgovora. Nej je držo razdaljo, nej je zmenšo hitrost mimo šoule, neje biu pozoren na vozilo pred sebov..... še kaj? Kriv je! Ka pa če bi toga tak neznansko izkušenoga šofera s šleperon vrglo na pločnik pun dece? Te bi tudi biu kriv semafor? Itak je varen bole of v kamioni, ogroženi pa so vsi okoli njega. Nesrečo sta povzročila dva kamiona eni pa li iščete kak bi lejko nekoga okirivili za tou ka so kamionđije najbole arogantni pa primitivni šoferi na cestaj.

In reply to by Steker (nepreverjen)

T (nepreverjen)

To je dokaz da semafor ne pomaga zmanjšati hitrosti, saj se takrat ko ti vrže rdečo luč ne more ustaviti. Za zmanjšanje pomagajo samo ležeči policaji, kot so pri 1 šoli.

T (nepreverjen)

Ali pa prometni znaki v grmovju 3 šole.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Katera je največja znamenitost naselja Grad na Goričkem?

Starejše novice