Policisti vse do konca meseca, z večjo intenzivnostjo preverjajo, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila, in kako se do njih obnašajo ostali vozniki.

Možje v modrem bodo pozorni predvsem na kršitve, ki so med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč. 

Preverjali bodo, ali kolesarji vozijo v napačno smer, ali upoštevajo prometno signalizacijo, predvsem rdečo luč na semaforju, psihofizično stanje kolesarjev, prevoz otrok na kolesu in uporabo kolesarskih čelad, nadzorovali bodo tudi vožnjo po pločnikih, nepravilno in tesno prehitevanje kolesarjev, neupoštevanje pravil o prednosti in tako dalje.

Pozorni pa bodo tudi na odnos ostalih prometnih udeležencev do kolesarjev, predvsem voznikov motornih vozil, ki marsikdaj s prehitro vožnjo, izsiljevanjem prednosti in prehitevanjem preblizu ogrožajo kolesarje.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Skolop (nepreverjen)

Ce bi bilo več policistov prisotnih na terenu in ne v pisarni bi bilo manj nesreč in divjanja po cestah.

Biciklist (nepreverjen)

Ni naključij ko po Slo protestirajo na kolesih. Grdobe vladne odJJebite

čarni vrag (nepreverjen)

Kolesarji, državni neprijatelji!

stric feri (nepreverjen)

Spet en velik blef in bla, bla. Že leta se nekateri kolesarji obnašajo, kot krave na paši. Vozijo v nasprotni smeri, kot so narisane puščice in ga avtomobilist ne pričakuje.

Da ne omenjam, ko je pločnik razdeljen s črto na del za pešce, ki je ponavadi preozek in na del za bicikle. In mimo nič hudega slutečih pešcev in otrok pridrvi kolesar, kot strela z jasnega. S polno hitrostjo.

Nič se ne spremeni. Mogoče pa je poostren nadzro zaradi napovedanih protestov, ki jih nmeravajo izvesti z bicikli. In bodo tako Hojsovci imeli razlog, da ukrepajo proti biciklistom. To b zanimivo v petek v LJ.

pločnik (nepreverjen)

Za pešce je celi pločnik, za kolesare pa samo tisti narisani. In pešec ima prednost.

In reply to by stric feri (nepreverjen)

Vodovodna cev (nepreverjen)

Ko bodo imeli policaji jajca se spraviti na kolesarje, ki se vozijo po cesti, namesto po kolesarski, pa spraviti na tiste "high class" idiote, ki mislijo, da jim pajkice pa tangice dovolijo vožnjo po regionalkah, ker se imajo za novodobne Armstronge, potem se lahko duvajo.
S to akcijo pa se spravljajo na starčeke, ki se z biciklom od Lidla do Industrijske peljejo tistih 30m kontra, ovirajo pa koloradskega hrošča, ki je glihkar prečkal kolesarsko pa delal samomor s skokom iz pločnika na cesto pri Maučecovih žutih ovirah na cesti. Realnih prometnih problemov pa žal soboška Prometna PP ne vidi, ker niso dobičkonosne za državni proračun. Ta akcija je samo pesek v oči.

black panter

Budalo

In reply to by Vodovodna cev (nepreverjen)

čikulin (nepreverjen)

Dejansko ima prav.

In reply to by black panter

Bejz (nepreverjen)

Bravo. Tej specijalci na cesti resno mislijo ka so malo vec. Zmetno njin je s ceste na kesarsko iti ka jin je to pod castjo. Kelko ti je biciklin vreden, taksi naj bo znesek kazni pri prekrski.

In reply to by Vodovodna cev (nepreverjen)

Starejše novice