Fotografija je simbolična
Smrt kolesarja, ki se je pred mesecem dni poškodoval v prometni nesreči.

Včeraj zjutraj so iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sporočili, da je pri njih umrl 46-letni moški, ki se je pri njih zdravil od 18. junija letos. Poškodovanega so v bolnišnico pripeljali z reševalnim vozilom, policija pa o tem do sedaj ni bila obveščena.

Policisti so ugotovili, da je pokojni 18. junija okoli 10.20 kolesaril za svojim bratom po lokalni gozdni cesti Rogoza - Miklavž na Dravskem polju

»Izven naselja  Rogoza, kjer makadamsko vozišče poteka po klancu navzdol, v levem, blagem, preglednem ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim sposobnostim. Zaradi tega kolesa ni več obvladoval in je nad njim izgubil oblast. Skupaj s kolesom je padel po makadamskem vozišču in se telesno poškodoval,« so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Kolesarja so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Kljub zdravniški oskbri je zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči, že 6. julija umrl. Policisti bodo o prometni nesreči s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Policisti bodo ukrepali zoper mariborsko bolnišnico

Na Policijski upravi Maribor so povedali, da je letos na cestah na območju njihove uprave v desetih prometnih nesrečah umrlo že enajst oseb: »V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih prometnih nesreč šest, v njih pa je umrlo šest oseb.«

Dodali so, da je bila policija o prometni nesreči oziroma smrti kolesarja prvič obveščena šele teden dni po njegovi smrti in skoraj mesec dni po prometni nesreči: »Zaradi tega bodo mariborski prometni policisti izvedli tako imenovani hitri postopek o prekršku, v katerem bodo izdali odločbe o prekršku pravni osebi Univerzitetni klinični center Maribor, njeni odgovorni osebi in zdravniku, ki je poškodovanega sprejel na zdravljenje.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čukundeda (nepreverjen)

Jaooooo, pa to ne moreš verjeti !!! Nekomu je pač treba izdati plačiln nalog. Ja, ja, izvedli bodo hitri postopek o prekršku. Ne počasnega, ampak hitrega !!!! Očitno je glavna stvar policije, da se nekomu izda plačilni nalog. Ne policaji, ampak inkasanti. Verjetno od ugodja, da napišejo položnico še doživijo orgazem !!!!!
Če kolesarja ni več med živimi pa napiši položnico bolnišnici. Nekdo pač za padec mora plačat.
Pa kaj si škifi mislijo ??????!!!!!!!!!!!!!! Da dohtarji sedaj, ko je treba vsakega še najprej preverti za COVID-19 in ostale norosti, ki jih imajo in en kup administriranja, še mislijo na to, da bodo klicali policijo ????????!!!!! Halooooooooooo!!!
Že tako jih je premalo in so preobremenjeni. In, če je nekdo pač pozabil poklicat policijo ne bo konec sveta.
Rezultat ne bi bil nič drugačen.
Bistvo, da so za poškodovanega naredili vse, kar so lahko.
Policija pa bi rada bila tudi na vsaki nesreči prva zraven. Ne vem zakaj le ???????!!!
Nekoč so enega reševalci nesli v reševalno vozilo napol mrtvega in je šlo za sekunde, policaj pa tam mahal s frulico in bil ves siten, ker so ga odpeljali in mu ni mogel dati za pihat.
Kaj je bolj pomembno ????? Da mu reševalci nudijo oskrbo ???? Ali, da piha ??????

Vipko
Truplo

Če kolesar pade in si izvine prst... ali odtrga noht na nogi... sledi plačilni nalog! Če se ti predre guma in zaradi tega padeš... sledi plačilni nalog, saj nisi prilagodil vožnje glede na cestišče? Če se avtomobilistu predre guma in kam zapelje... verjetno NE sledi plačilni nalog? Če se kolesar zaleti nekje v Soboti v neko oviro, katerih ne manjka po teh čudnih "kolesarskih stezah", sledi plačilni nalog? Avto se seveda lahko zaleti tudi v drugega in če voznika med sabo uredita zadeve, je vse čisto. Brez plačilnega naloga! Lahko bi še primerov...

Ne vem, če imajo kje v sosesčini ali malce širše še kje tak čuden zakon? Tako naravnanega proti kolesarjem?

Starejše novice