Ovadili nekdanjo sindikalistko Valerijo Trajber, ki naj bi kradla iz sindikalnega črnega fonda. Ta očitke zavrača in napoveduje zasebne tožbe.

Vroče poletne počitnice napovedujejo vročo jesen na Osnovni šoli Tišina. Že dlje so skrhani medsebojni odnosi, ne zaradi vodstva šole, temveč zaradi nesoglasij med zaposlenimi, člani Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (Sviz). 

Kriva naj bi bila domnevna poneverba in neupravičena uporaba tujega premoženja (sindikalnih sredstev) dolgoletne predsednice sindikata na šoli Valerije Trajber, a se zdi, da je zadeva mnogo globlja. Zdaj se zadeva seli na tožilstvo in pozneje najverjetneje tudi na sodišče. 

Ovadili prvo šolsko sindikalistko

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so kar nekaj časa preiskovali sum kaznivega dejanja prve šolske sindikalistke. Zdaj je njihova preiskava prišla h koncu.

»Policisti so zoper osumljenko podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zaradi suma storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja po členu 209/1 KZ-1,« pojasnjuje pomočnik komandirja PP Murska Sobota Milan Rojko.

Ovadena »vesela«

Ovadena pravi, da je tega nekako vesela, saj bo lahko pravosodnim organom in javnosti »povedala pravo resnico o dogajanju na OŠ Tišina«. Ob tem, je dodala, bodo sledile zasebne, kazenske in odškodninske tožbe. V minulih mesecih so šolo pogosto obiskovali policisti in kriminalisti. Odvijanje klobčiča se je začelo maja 2018, ko je članstvo sindikata Sviz OŠ Tišina predčasno razrešilo Trajberjevo, sicer šolsko knjižničarko, s funkcije sindikalne zaupnice in izvolilo novo.

Prilastila naj bi si 7000 evrov

Sodelavke, tudi njena namestnica v prejšnjem mandatu Renata Rajnar, so ji očitale številne nepravilnosti in nezakonitosti, med katerimi so zelo hude obtožbe, tudi prilaščanje finančnih sredstev, ponarejanje dokumenta, nezakonita izplačila, gotovinski dvigi ...

Po trditvah sodelavk naj bi bilo v času, ko je Trajberjeva vodila sindikat, članstvo opeharjeno za več kot 7000 evrov. Očitajo ji spretno manipulacijo s sodelavci, ki so ji verjeli in zaupali, ona pa naj bi sama razpolagala z okrog 2500 evri iz članarine, ki se je zbrala na njihovem računu. Ovadena naj bi posebno tržno nišo našla prav pri sodelavcih. 

Vsa darila, ki so si jih zaposleni podarjali ob različnih priložnostih, naj bi plačevala s sindikalno bančno kartico, čeprav naj bi od vseh članov kolektiva, kakšnih 70 jih je, pobirala denar, navadno od dva do pet evrov. Po naših neuradnih informacijah naj bi bila vsa darila plačana s sindikalno bančno kartico, sindikalistka pa si je denar prisvojila.

Denar, namenjen sodelavki po smrti moža, ostal v njenih rokah

Na izpiskih sindikalnega računa naj bi bilo za okoli 600 evrov kupljenih torbic. Od znanke naj bi s sindikalno bančno kartico te torbice kupovala za druge, denar od njih pa si pospravila v svoje žepe. Podobna zgodba naj bi se zgodila z vstopnicami za muzikal, piko na i pa predstavlja dogodek, vreden največjega zgražanja.

Po neuradnih pričevanjih naj bi Trajberjeva ob smrti moža sodelavke ponaredila podpis Rajnarjeve, po katerem naj bi ji šolski sindikat namenil 200 evrov. Tega denarja sodelavka menda ni prejela.

Ovadena trdi, da je v ozadju zamenjava ravnateljice

Niti Valerija Trajber ne varčuje z žaljivkami na račun nekaterih sodelavk iz šole, ki naj bi ji vse to podtaknile. Zavrnila je očitke glede poneverbe denarja iz sindikalne blagajne in priznala »edino svojo napako«, kot se je izrazila, in sicer, da je skupaj z večino zaposlenih ter lokalno skupnostjo »poskrbela za zamenjavo ravnateljice Sonje Rošer in njene pomočnice, ob tem je večina v sodelovanju z občinskim svetom preprečila izvolitev Renate Rajnar, ki je želela biti nova ravnateljica. To mi je ena skupina sodelavk zelo zamerila in temu je sledilo vse, kar zdaj poteka,« pravi Trajberjeva, ki je priznala, da so v sindikalni blagajni imeli »črni fond«, a da ni zase vzela niti enega centa.

»Vse, kar govorijo, je klevetanje in zato bom vse po vrsti tožila. Ravnateljico so izbrali ljudje, ne pa sindikat, 30 zaposlenih je bilo proti njej. Jaz sem bila pač prva sindikalistka in zato sem zdaj vsega kriva. A bom prebolela, videli pa bomo, kdo se bo zadnji smejal,« pravi. 

Glede poneverbe sindikalnega denarja Trajberjeva trdi, da so vsako leto sprejemali zaključni račun oziroma finančno poročilo in so nadzorniki vedeli, če je bilo kaj narobe, a ni bilo tako in nadzor ničesar ni odkril. »Za vse, kar je delal sindikat, so vsi vedeli, zdaj pa meni očitajo, da sem delala protizakonito. Na raznih prireditvah smo se vsi imeli lepo, če je bilo kaj plačano iz sindikalne blagajne, tega očitno niso vedele, čeprav nikoli ničesar nisem sama podpisala,« je še povedala ovadena sindikalistka, ki jo žalosti, da gre za pranje umazanega perila.

S spleta

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cigomigo (nepreverjen)

Pavri gemlejo tan ge lejko in tak dugo kak dugo ide te na Konci so pa Nika ne krivi.
Lopovi bejli

Hipokrat (nepreverjen)

Hasmer kuki.... Mule !

In reply to by Cigomigo (nepreverjen)

Cigomigo (nepreverjen)

Nekak razmin ka si napiso (ali na konci si istino napiso)
Gejs moje bilice (mrtve) torej maš mrtve bilice ker Nika ne gjebes.

In reply to by Hipokrat (nepreverjen)

bejli cigan (nepreverjen)

nau laučo dikes

In reply to by Hipokrat (nepreverjen)

DamjanMurko (nepreverjen)

Žaprukaš mamuca

In reply to by Hipokrat (nepreverjen)

črni vrag (nepreverjen)

čuj ti a si po naravi tak fukjen ali se samo delaš

In reply to by Cigomigo (nepreverjen)

Cigomigo (nepreverjen)

Če misliš na mene! Ti mo odgovoril brez problema.
Po naravi si fukjeni sami ti in tvoji starši vsi okoli tebe se pa samo delamo. Se lep sončen dan naprej aja pri tebi je kmica lep večer še naprej ???kmica v glavi

In reply to by črni vrag (nepreverjen)

meolijc (nepreverjen)

Pavri delajo ka te vij 21 v mesecu dobite € in idete po alkohol in smrdeče sližinke pa svinjske repe in tace pa kukali .

In reply to by Cigomigo (nepreverjen)

Cigomigo (nepreverjen)

Parvri delajo za ene cigane tak kak tudi delate za svoje bejle (miši)
Za razliko od tebe pa polovica Goričkoga dela v Avstriji in placuvle davek in to se vecjoga od tebe. Tak ka samo se vsedi pa meren boj. Če vas pa kaj boli pa znate ge je bolnica ????

In reply to by meolijc (nepreverjen)

črni vrag (nepreverjen)

Čuj ti ali si zmiraj tak fuknjeni
ali se samo delaššš

In reply to by Cigomigo (nepreverjen)

Cigomigo (nepreverjen)

Ti sploj kaj drugoga znaš kak to ka tak brezveze komentiraš.
Človek brez življenja si

In reply to by črni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Čuj ti ali si zmiraj tak fuknjeni
ali se samo delaššš

In reply to by Cigomigo (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Komaj zaj so ugotovili, da sploj ne rabijo sindikaliste na solah...

čarni vrag (nepreverjen)

V naši državi je lopovov, ki so ukradli na milijone in desetine milijonov našega denarja kolikor hočeš. A so očitno pripadniki neke lopovske sekte, saj se o njihovih lopovščinah ne sme pisati. Niti njihova imena se ne objavljajo, tako kot pri tej ženski, ki naj bi si prisvojila 7.000 Eur. Menda so policisti in kriminalisti "kar nekaj časa" preučevali to krajo stoletja. Ni nobeno čudo, da jim je zaradi 7.000 Eur zmanjkalo časa za dosti večje lopove, ki toliko ukradejo vsak dan.
Še eno vprašanje. Ali to praktično širši javnosti neznano žensko ne ščiti zakon o zaščiti osebnih podatkov? Tako recimo javnost ne izve za imena raznih koljačev z noži, pretepačov ki so pred soboškim gradom skoraj ubili človeka, raznih dilerjev itd. Tako so za slovenski par, ki so ga ujeli hrvaški policaji na meji z 8 kilogrami raznih mamil, v hrvaških medijih objavili imena in priimke, v naših pa kratice. Se pravi da so osebni podatki dilerjev, ki so jih ujeli z 8 kg mamil v Sloveniji bolj zaščiteni, kot osebni podatki te ženske z domnevno prisvojenimi 7.000 Eur. Ali živimo v norhausu?

Bbbb655r (nepreverjen)

Ka mlatis slamo? To pomeni ka leko vsi si prilastimo po 7000 e ali se več in nede nisce ukrepo. Zakon je takšen in konec zaj pa če si dovolj vkradno ka ti ostane za podkupovanje te prideš skos brez posledic če pa maš premalo pa boš sou sedit in to za lep čas

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Se pravi ka pri nas pridejo v luknjo samo mali lopovi, velki pa podkujpijo organe. Če je res tak, se nesmimo čuditi ka na lestvicaj koruptivnost, dostakrat dosegamo zelo visoka mesta. Što je za to kriv? V prvi vrsti levičarske vlade, ki nam v 29 letih samostojne Slovenije vladajo skupaj že 23 let. Sicer pa vsako pravilo ma tudi svoje izjeme. Tak so novine pisale, da je poslanec, ki je odstopil zaradi kraje sendviča, dobo novo dobro plačano službo kak gozdarski direktor. Tak bi bilo najboljše napisati ustavno dopolnilo: V Sloveniji je kraja dovoljena, vendar samo posvečenim. Mogoče je to nadaljevanje komunistične revolucije z drugimi sredstvi.

In reply to by Bbbb655r (nepreverjen)

LudiRusi (nepreverjen)

Oskodovanje javnih sredstev se po kazenskem zakoniku kaznuje z denarno in zaporno kaznijo.

čarni vrag (nepreverjen)

kaj bi bilo če bi ti nesel tvojo butasto glavoj
malo k strokovnjaki,
bo strokovnjak takoj ugotovil, ali si stvarno tak butast
ali se samo delaš

In reply to by LudiRusi (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si stvarno en idiot. Tak izgleda kot da ges san sebi ugovarjam. Mogoče misliš ka san šizofrenik? Izgleda, da si butast in se ne samo delaš. Tudi takšni morajo živeti.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Čuj ti ali si zmiraj tak fuknjeni
ali se samo delaššš

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Moraš napisati, da KZ v Sloveniji vala samo za sitne ribe. Tak recimo za več stomilijonsko oškodovanje pri TEŠ6 še nihče nej obtoženi. Verjetno niti nede. Kriminalisti pač ne utegnejo. Kak lejko vidiš tudi v ton članki so zaposleni z malimi ribami in ribicami.

In reply to by LudiRusi (nepreverjen)

stric vili (nepreverjen)

Kakšna javna sredstva? Saj bi naj šlo za črni fond.

In reply to by LudiRusi (nepreverjen)

Muraruma (nepreverjen)

Sindikalisti, profil lenobe in kje lriti lazje brez znanja in napora do denarja. Obcasno pa je...be delodajalca.

Postenje (nepreverjen)

A ni ta gospa bila na listi kot clanica Sarceve LMS??

???? (nepreverjen)

Fala bougi vec ne odin na to glupo solo

Brrrrrr (nepreverjen)

Ima moze se ali saj pa cela slovenija je ciganija nega vec carno bejlo pa se tisto ka je belo je vecji cigan kak carno majo ferme prek starsov oni na socialnon plus toga ka so sami naredili firmo samo pac na mamo pisali prisla karma ne privoscim nikomi strsi umrejo potem pa problem pa ce si ti tisti kak mislin ka si tu gor komenterao pod nikom m,,,,, c pa mislin ka se prepoznans v mojen posti

Cigomigo (nepreverjen)

Oprosti če mene misliš se strašno motiš v moji karieri nikoli San nej mel firmo ali ka bi jo meli moji starši smo pa že 2 generaciji zaposleni v Avstriji In upamo tuid na 3 generacijo. Kar se pa tiče socialne In podobne stvari pa vsaka čast tistomi kere to izkoristi. Zakoj nebi? 500? Pa doma sediš super! Država je kriva in socialno ne kaserajo samo naši temveč tudi bejli kere osebno poznam in so mnenja zakoj bi so delat če san leko doma pa vseeno dobin za preživetje pa se iden sezonsko delat v Avstrijo na carno pa se tan zaslužim pa to je to (besede pavra) in te kak nebi cigan isto razmislijo Oz se bole

stric vili (nepreverjen)

Glede na to, da bi naj šlo za črni fond bodo na koncu vsi tiho in enostavno ta denar ne bo obstajal. In če nekaj ne obstaja ga tudi ne moreš vzeti. Ker nisi nič vzel nisi nič kriv. Zanimivo pa j tudi to, kot je nekdo že prej zgoraj navedel. Za določene stvari se ne napiše imen in priimkov ljudi. Tukaj pa je ženska napisana z imenom in priimkom.
Nekaj tudi mora biti med zaposlenimi hudo narobe, da je nekdo poklical policijo zaradi črnega fonda. Verjetno gre tudi za imenovanje nove ravnateljice in so se kopja lomila katera bo in kateri podporniki bodo zmagali.
To je pa že tudi druga zgodba, ker je v vseh teh zavodih in ustanovah problem, da zaposleni odločajo, kdo bo ravnatelj. Država naj postavi nekoga od zunaj in bo mir.

Vipko
buldog

Še najhujša kazen za takšne lopove je obsojanje. Če je dotična res domnevno jemala denar se lahko vpraša: je bilo vredno? Je bilo vredno prodati svoj obraz, dostojanstvo za 7000 evrov? Je bilo vredno tega, da te sedaj vlačijo po medijih? Da hodiš po sodiščih?
Je pa seveda problematično, če je nedolžna. Potem pa je javni linč že opravljen in nobena oprostilna sodba ne bo pomagala. Zato moj nasvet: ko gre za poslovanje z gotovino, velja skrajna previdnost! Vse mora biti zabeleženo in petkrat prekontrolirano.

Kadar slišim, da nekdo hoče gotovino, se mi vklopijo alarmi. Ne, pri nas pa ne jemljemo kartic! Halo? Zakaj pa ne? V zadnji afriški vasi jih že jemljejo! Eden izmed razlogov je: kadar se plača s kartico je transakcija zabeležena. Ni šmuglanja, FURS ima podatek! V tistem trenutku ni potrebno izdati računa, le na potrošnikovo željo, kakor delajo na Islandiji. Z gotovino poslujejo dilerji, mafijozi, švercerji, preprodajalci orožja in tisti, ki delajo na črno. Ker je gotovina zadeva, ki se zelo rada prime na prste ali zatakne v žepu. Tudi v tem primeru je bila izvor zla gotovina.

In še odgovor uporabniku stric vili: ne vem, če bi bila rešitev s postavljanjem ravnateljev s strani države dobra rešitev. Tudi tam bi ministru nekdo moral predlagati človeka. In bi bilo prisotne še več politike! Tudi zdaj ni čisto res, da ga postavljajo zaposleni. Velik vpliv imajo tudi ostali člani sveta šole, se pravi, lokalna skupnost. Šola deluje v lokalnem okolju in se mi zdi tak način postavljanja ravnateljev dobro zastavljen.

čarni vrag (nepreverjen)

čuj ti ali si vedno tak fuknjeni ali
se samo delaš

In reply to by buldog

čarni vrag (nepreverjen)

Spoštovani Buldog vidim, da si zagovornik tiranije NWO. Ljudje smo pač kriminalci, zato nas mora država nadzirati na vsakem koraku. Predvsem mora imeti možnost, da izve za vsak Evro, ki ga potrošimo. Pri nas so to v glavnem Fursovci, ki so zelo uspešni v šikaniranju navadnih državljanov, skoraj popolnoma neuspešni pa pri raznih pripadnikih elite, ki oškodujejo proračun za milijone Eur. Tako se je na primer neki Tajson, ki je dobavljal beton za gradnjo Stožic popolnoma izognil plačilu davkov in se lahko organom države Slovenije samo smeji. Več lahko prebereš na spletu. Pustimo zdaj Slovenijo. Ukinitev gotovine je eden najhujših napadov na osebne svoboščine ljudi. Tako bo lahko vladajoča klika samo s pritiskom na gumb pokradla denar neposlušnemu državljanu. Nekaj sličnega so že počeli komunisti, ki so drugače misleče šikanirali na vse načine. O tem bi ti lahko še največ povedal Milan Kučan, ki je bil eden od vodilnih v tem kriminalnem sistemu. Tako so vohunili za ljudmi ( svoje zaupnike so imeli v vsakem podjetju ali ustanovi) in neposlušne šikanirali z onemogočanjem napredovanja, metanjem iz služb, nastavljanjem raznih kaznivih dejanj in podobno. Medtem so si pripadniki elite delili ugodne kredite, stanovanja in druge materialne dobrine. Zdaj novodobni udbaši ne bodo potrebovali toliko "žive sile", ampak bodo kontrolo izvajali kar preko računalniških sistemov. Da bi ukinitev gotovine zmanjšala ali celo ukinila kriminal je smešna trditev. Kriminal bi bil še hujši, samo izvajala bi ga elita na oblasti nad ljudmi, ki bi imeli status sužnjev.

DamjanMurko (nepreverjen)

Ka so tablete popustile?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

čuj ti ali si vedno tak fuknjeni ali
se samo delaš

In reply to by DamjanMurko (nepreverjen)

kriza (nepreverjen)

naslednja pa je glasbena šola beltinci! kaj se tam vse dela...

teta od šerifa (nepreverjen)

Kaj šele medicinske sestre delajo ponoči

In reply to by kriza (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice