Maribor še vedno pretresa surov napad na sodnico Danielo Ružič, ki so jo v nedeljo dobro uro po polnoči napadli pred njeno hišo v Pekrah pri Mariboru. Preiskava še vedno poteka, policija pa za zdaj molči.

Sodnica Daniela Ružič je v nedeljskem napadu utrpela je več zlomov in hude poškodbe glave in je na zdravljenju v UKC Maribor. Obsežna kriminalistična preiskava še vedno poteka v več smereh - še vedno ni znano, ali je napad povezan s službenim delom sodnice ali njenim zasebnim življenjem.

Po neuradnih informacijah Večera so možje v modrem z napadeno sodnico že govorili, a se menda česa drugega razen udarcev ne spominja.

15 minut pred klicem na interventno številko še vse mirno

Sosedje zrejo proti prizorišču zločina in se sprašujejo, kaj je motiv za tako neusmiljen napad na sodnico.

»Vse je zelo čudno, ker nihče ni nič videl. Ena ženska se je peljala mimo ob enih in jo je kamera posnela. Pa ni nič neobičajnega videla. 15 čez eno ponoči pa je njen mož že klical policijo pa rešilce. To mi je malo smešno,« pripoveduje soseda Dragica Arnuš.

Govorice, da bi napad lahko bil povezan z zasebnim življenjem sodnice, so v Mariboru sicer vse glasnejše. A možje v modrem še ne izključujejo nobenega od motivov. Večina sosedov verjame, da je napad povezan z njenim delom.

Sosedje dvomijo v družinski obračun, kriminalisti molčijo

Sosedom življenje za štirimi stenami sodničinega doma ni znano. O motivu poskusa umora le ugibajo, družinski obračun bi jih presenetil. »Meni se zdi v redu. Ne morem verjeti, da bi bilo karkoli narobe,« še dodaja soseda.

Mariborski kriminalisti so se medtem zavili v molk. Ne razkrivajo niti, ali je šlo za enega napadalca ali več njih. Zagotavljajo pa, da je Maribor varno mesto

Govorice o plačanih

Toda tudi socialne stiske ni za zanemarjati, govorice o plačancih komentira Tone Partljič. »Denar je denar in je včasih res iracionalna zgodba. Ampak, če nimaš nič v žepu, je lahko tudi taka stvar. Vedno me čudi ta nizek prag, ki ljudi lahko že požene v kriminal,« pravi mariborski pisatelj.

V sodniških vrstah poskus umora razumejo kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem. »Nihče si ne želi, da bi nam sodili sodniki, ki se počutijo ogrožene, ki so tarča stalnih pritiskov, groženj, kaj šele, da bi grožnje nekdo dejansko uresničil,« poudarja predsednik Sodniškega društva Slovenije Andrej Ekart.

S spleta

Komentarji (38)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
se sprašujem (nepreverjen)

Če en vulkanizer da nagarbati svojo ženo, ker mu ga je "srala",
je to napad na celo vulkanizersko stroko?
Samo dejanje pa seveda strogo obsojam - smo ljudje, ne živali, da bi se mikastili.
Upam, da storilce že imajo!

čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Odkod ti veš, da jo je premlatil mož? Primerjava med sodnico in vulkanizerjem je nora in priča o tem, da Slovenci nismo vredni svoje države, ampak da nas garbajo drugi.

In reply to by se sprašujem (nepreverjen)

ne-vernik (nepreverjen)

Tega in tako ne delajo amaterji.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

se sprašujem (nepreverjen)

Blesavi čarni vrag, kje pa pišem, da jo je mož??? Si bralno nepismen?
Nekdo jo je DAL NAGARBATI,kdo pa to je, pa se še kao ne ve!
Delo so pa vsekakor opravili profesionalci, ne kaši pretepaški amater!
Počakajmo na zaključek, mogoče bo presenetljiv in ne bo imel veze s sodstvom,
čeprav so ravno sodniki zagnali strašno paniko.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

To je bil napad na levičarsko krivosodje!

laurASS (nepreverjen)

Ti si lepi dokaz kakši imbecili pa primitivci ste desničari.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

Juhuhu (nepreverjen)

Laura, kolikokrat ti naj še ponovim???
SDS ni stranka, SDS je diagnoza!!!

In reply to by lauraas (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vemo niti, kje so jo napadli. Na ulici ali mogoče na dvorišču. Ne vem zakaj tega javno ne povedo. Po moje je bil napad na dvorišču. Kakih manipulacij pa so zmožni slovenski policaji pa smo videli pri primeru Baričevič.

AHAM (nepreverjen)

Nemrejo več ka je glavni "glumac" v penziji pa se je podao v županske vode... ;)

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

mmmc (nepreverjen)

što te razmi, ka bi rad pravo?

In reply to by AHAM (nepreverjen)

mirkoc (nepreverjen)

on ne gučij, on je pjevač

In reply to by AHAM (nepreverjen)

Gost4635 (nepreverjen)

Ja je že znala zakoj je gor dobijla, ali je nej sodila kak trbej, ali pa je cüco okrog vlačila.

Vipko
Truplo

Naslov: "Pojavljajo se govorice o plačancih"... Pa kdo drug, kakor nekdo najeti bi to naredil? Nekdo, kateremu je sodila oz. je v zvezi s postopkom? Saj take med prvimi preverjajo. Kdo od domačih? Ti so v vsakem primeru vedno prvi od osumljenih... Pač postopek!

Po mojem... policiji manjka morda kakšen ključen del mozaika, drugače pa več ali manj... vejo za plačnika, naročnika tega napada!

Kr’ en... (nepreverjen)

Vseved kadaver, zopet na delu😩!

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Nekdo mora butastim kot si ti kakšno malenkost tu in tam tudi razložiti...

In reply to by Kr’ en... (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Od mariborskih kriminalistov ne moremo pričakovati kaj dosti. Tako so vložili 22 ovadb proti Kanglerju, od katerih je že 19 v celoti padlo na sodišču. To je svetovni rekord v nesposobnosti.

afta he (nepreverjen)

To kaže na popolno nesposobnost kriminalistov ali pa je bilo vse skupaj naročeno, da se ga vlači po sodišču tudi za to če sije sonce, pada dež ali sneg. Pravzaprav je tu glavni tožilec, ki je vložil obtožnice brez dokazov.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

šeenpač (nepreverjen)

Ovadbo poda tožilstvo, ki vodi in usmerja delo policije. Malo za širitev obzorja, čeprav verjetno ne bo pomagalo, glede na ostale tvoje komentarje. Lp

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

No ja rezultat je katatrofalen tak za tožilca, kak za njegove podizvajalce kriminaliste. Človeku so uničili kariero z baba čula, baba rekla obtožbami pa nikom ništa. Slovenija, raj na zemlji.

In reply to by šeenpač (nepreverjen)

špoiuztr (nepreverjen)

pa ka se onejate kdo bi naj bil pa zokoj...nika se bojte kriminalisti bodo najšli povzročitele!!!

čarni vrag (nepreverjen)

Težko de tu kakšen pijani lovec uleto, kak pri Krambergeri.

In reply to by špoiuztr (nepreverjen)

poznavalec9 (nepreverjen)

Ka nete na konci vse presenečeni, pa redni bedačeki vö spadnoli vsi tisti ka se zdaj tak preseravlete s svojimi veleumnimi komnetari. Najrajši bi si zdaj vse tej vaše veleume shrano pa van jih te prilepo gda de se izkazalo ka pa kak se je zgoudilo. Te de vas pa ene redno sran ka ste takšne somarije pisali. :)

čarni vrag (nepreverjen)

Daj pametuj v oštariji.

In reply to by poznavalec9 (nepreverjen)

? (nepreverjen)

čarni vrag,
pri tebi sta dve možnosti... ali še nisi prišel na vrsto pri specialistu, ali pa ti zdravila še niso prijela. Poizkusi se otresti tega JJ sindroma, ker ti zelo otežuje življenje. Na vsak način poizkušaš popljuvati trenutno stanje v državi in povzdigniti enega in edinega nenadomestljivega!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Stanje v državi je več kot super. Rabijo polno delavcev za 10 ur na dan, plača minimalna. Mafija mlati sodnice. Oseba, ki jo je ta nesrečna sodnica obsodila pa se vozi z Mecedesom Sklasse in na obali plavega Jadrana zida vilo, ki je vredna kaka dva milijončka. Za takšne bedake kak si ti pa je za vse to kriv JJ. Lahko se pozanimaš kdo je bil slavnostni govornik na 10 letnici te slavne propale banke. Pazi ka ne boš spadno na rit. Ni bil JJ, ampak prekmurske matere sin.

In reply to by ? (nepreverjen)

Svetice13 (nepreverjen)

Poznavale...........policija bo na koncu ugotovila to, kar jim bo najbolj ustrezalo ali pa bo naroceno kaj morajo ugotoviti.............

In reply to by poznavalec9 (nepreverjen)

Mery10 (nepreverjen)

Vsi vaši komentarji so izzzzza šanka po petem piru,doma te pa itak noben ne pričaka,da te objame.

lauraas (nepreverjen)

Saj pa levičarsko krivosodje je preganjalo Kanglerja. Niso desni brez veze dali ime KRIVOSODJE!

Juhuhu (nepreverjen)

SDS ni stranka, SDS je diagnoza!!!

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Tale napad bodo "pokrili", da je osebne narave, da bo KRIVOSODJE lahko še naprej delalo "TAKO" kot do zdaj! In kaj je tu kriva naša desnica?

Juhuhu (nepreverjen)

še enkrat:
SDS ni stranka, SDS je diagnoza!!!

In reply to by lauraas (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Po mojem so spet napadli bulmastivi, treba pijtat kresalovo, ona ve...

Svetice13 (nepreverjen)

V zadnjem casu sta sodnik Radonic in mariborski tozilec upalea prevec povedati, koliko je pritiskov od znotraj v pravosodnih vrstah..... Ocitno so se zaceli bat, da se bo pojavilo prevec takih zvizgacev, zato so morali to z tako krutim napadom to ustaviti..... Zakaj so izbrali to sodnico, pa verjetno ni nakljucje, saj so poiskali taksno, katera ima veliko primero desnih politikov, da bi se posledicno na njih prevalilo.......... Manjka pa zelo pomemben podatek, kje je bila sodnica in predvsem s kom preden je prisla domov....... Ce bi bila z kaksno prijateljico bi to izvedeli. Ocitno, da je bila z znanci iz pravosodja, da so jo lahko nadzirali in tocno vedeli, kdaj bo prisla domov, ker sigurno pri domu je nebi nihce cakal nakljucno........... Moz zene sigurno nebi tako brutalno pretepel, ker ga ona tudi nebi sla tako ocitno varat, da bi prisla domov po 1 uri ponoci...................... NASE SODSTVO JE KRIMINALNO PREPLETENO Z KRIMINALNIMI INTERESI, ZATO JE BILA TAKO BRUTALNO PRETEPENA Z NJIHOVIM NAROCILOM.......

kvestura (nepreverjen)

No končno so začeli delati tudi Slovenci po Srbskem vzgledu;
Tokom suđenja u sudnici Opštinskog suda u Odžacima ubijeni su sudija Zoran Cvetanović i stranka u postupku Petar Savanović, saopštio je Vrhovni sud Srbije. Povređena je zapisničarka. Do pucnjave je došlo u sudnici, kada je nezadovoljna stranka, Ilija Danilov iz Deronja kod Odžaka, pucala na prisutne.

Danilov je na početku ročišta, na kom je trebalo da se raspravlja o oduzimanju njegove kuće koja je bila pod hipotekom, tražio odlaganje ročišta. Pošto se advokat poverioca Petar Savanović nije složio sa odlaganjem, Danilov je izvadio pištolj i ubio sudiju i advokata. Do početka pucnjave niko nije primetio da Danilov ima pištolj.

kvestura (nepreverjen)

Sodnico mu je uspelo ubiti, a sodnika VOTLEGLAVE - Šupljeglava pa ne:
Sudija Osnovnog suda u Baru četrdesetdvogodišnja Milorija Pejović ubijena je juče u svojoj kancelariji. Nju je sa tri hica ispaljena iz pištolja usmrtio šezdesetšestogodišnji Baranin Batrić Đuković, koji je nakon počinjenog zločina odjurio hodnikom do kancelarije sudije Željka Šupljeglava, kome su u pomoć priskočili advokat Đorđe Janković i sudski vozač Ćazim Šabović. Đuković je tim prilikom ranio Jankovića, a onda pištoljem, u kojem se zaglavio metak, izudarao sudiju Željka Šupljeglava. Ubici je potom oduzet pištolj, a hapšenje je uslijedilo svega desetak minuta nakon pucnjave. U međuvremenu, advokat Janković je podvrgnut operaciji arterije desne noge, a u barskoj bolnici je, zbog povreda glave, zadržan i sudija Šupljeglav. Njihovo zdravstveno stanje je sinoć bilo stabilno, ali Jankovićevu povredu, zbog moguće tromboze, ljekari ocjenjuju kao vrlo ozbiljnu

slovenci kaj še čakate,

se sprašujem (nepreverjen)

No, čarni vrag in ostali navijači SDS, kaj pa pravite zdaj, ko je znanega že veliko več??
Bo zdaj vse "ogroženo" sodstvo in politika potegnili svoje komentarje nazaj??
Ne, ne bodo!

Boreas (nepreverjen)

Ne razumem, zakaj se večina komentarjev nanaša na politiko, le redki pa mislijo, da gre za ljubosumje: tako v takih primerih večinoma tudi je.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice