Maribor še vedno pretresa surov napad na sodnico Danielo Ružič, ki so jo v nedeljo dobro uro po polnoči napadli pred njeno hišo v Pekrah pri Mariboru. Preiskava še vedno poteka, policija pa za zdaj molči.

Sodnica Daniela Ružič je v nedeljskem napadu utrpela je več zlomov in hude poškodbe glave in je na zdravljenju v UKC Maribor. Obsežna kriminalistična preiskava še vedno poteka v več smereh - še vedno ni znano, ali je napad povezan s službenim delom sodnice ali njenim zasebnim življenjem.

Po neuradnih informacijah Večera so možje v modrem z napadeno sodnico že govorili, a se menda česa drugega razen udarcev ne spominja.

15 minut pred klicem na interventno številko še vse mirno

Sosedje zrejo proti prizorišču zločina in se sprašujejo, kaj je motiv za tako neusmiljen napad na sodnico.

»Vse je zelo čudno, ker nihče ni nič videl. Ena ženska se je peljala mimo ob enih in jo je kamera posnela. Pa ni nič neobičajnega videla. 15 čez eno ponoči pa je njen mož že klical policijo pa rešilce. To mi je malo smešno,« pripoveduje soseda Dragica Arnuš.

Govorice, da bi napad lahko bil povezan z zasebnim življenjem sodnice, so v Mariboru sicer vse glasnejše. A možje v modrem še ne izključujejo nobenega od motivov. Večina sosedov verjame, da je napad povezan z njenim delom.

Sosedje dvomijo v družinski obračun, kriminalisti molčijo

Sosedom življenje za štirimi stenami sodničinega doma ni znano. O motivu poskusa umora le ugibajo, družinski obračun bi jih presenetil. »Meni se zdi v redu. Ne morem verjeti, da bi bilo karkoli narobe,« še dodaja soseda.

Mariborski kriminalisti so se medtem zavili v molk. Ne razkrivajo niti, ali je šlo za enega napadalca ali več njih. Zagotavljajo pa, da je Maribor varno mesto

Govorice o plačanih

Toda tudi socialne stiske ni za zanemarjati, govorice o plačancih komentira Tone Partljič. »Denar je denar in je včasih res iracionalna zgodba. Ampak, če nimaš nič v žepu, je lahko tudi taka stvar. Vedno me čudi ta nizek prag, ki ljudi lahko že požene v kriminal,« pravi mariborski pisatelj.

V sodniških vrstah poskus umora razumejo kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem. »Nihče si ne želi, da bi nam sodili sodniki, ki se počutijo ogrožene, ki so tarča stalnih pritiskov, groženj, kaj šele, da bi grožnje nekdo dejansko uresničil,« poudarja predsednik Sodniškega društva Slovenije Andrej Ekart.

S spleta

Komentarji (36)

Starejše novice