Neznanec se je z elektronskim sporočilom na petih straneh o domnevno sumljivih okoliščinah tragičnega požara v Srednjem Gasteraju, v katerem sta umrli dve starejši ženski, obrnil na uredništvo Sobotainfo.

V uredništvo Sobotainfo je minuli četrtek prispelo elektronsko sporočilo, v katerem nepodpisani avtor namiguje, da za tragičnim požarom v Srednjem Gasteraju, ki je starejšima sestrama vzel življenje, stoji nekaj več kot le nesreča.

Spomnimo. 9. avgusta letos okoli 8.15 so bili mariborski policisti obveščeni, da v Srednjem Gasteraju gori stanovanjska hiša. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in gasilci, ki so požar pogasili, pomoči pa ni bilo za dve ženski, stari 80 in 89 let, ki sta v požaru tragično preminili.

Dan za tem, 10. avgusta so iz Policijske uprave Maribor sporočili, da je kriminalistična preiskava izključila tujo krivdo, a točnega vzroka za požar še niso odkrili. Tedaj so dejali, da bodo vzrok požara ugotovili šele s kriminalistično-tehničnimi analizami, ki jih bodo opravili v Nacionalno forenzičnem laboratoriju, kamor so poslali zavarovane sledi.

Opravljeni sta bili tudi obdukciji obeh pokojnih, ki sta pokazali, da sta obe umrli zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom, telesnih poškodb pa na truplih ni bilo.

Na delu naj bi bila tudi zasebna skupina pravnikov

Neznani pošiljatelj anonimnega pisma (hranimo ga v uredništvu, a ga zaradi varstva osebnih podatkov ne bomo objavili) na petih straneh opisuje in tudi argumentira okoliščine iz preteklosti, sorodstvene vezi v požaru umrlih sester in navedbe domačinov, iz katerih bi se dalo sklepati, da za požarom stoji tretja oseba - oseba, ki se je želela okoristiti z domnevnim denarjem v hiši in samo kmetijo.

»V času požara ni bilo več skritega denarja na mestih, kjer so sestre vedno skrivale svoje prihranke. Kje je ta denar? Bi dve gospe v svojih osemdesetih res zapravili svoje dolgoletne prihranke ravno preden sta umrli v sumljivem hišnem požaru?« se med drugim sprašuje sumničavi avtor elektronskega sporočila.

»Ko so gasilci prinesli sestri iz hiše, sta obe oblečeni s čevlji na nogah in ruto na glavi bili v svojih posteljah. Obe sestri sta bili tisto jutro, tako kot po navadi ob isti uri že zunaj. Kot je že prej videl sosed, ki ima v najemu pašnike, ob 7.30 na kmetiji ni bilo znakov požara. Sestri sta bili navajeni, da sta nato zajtrkovali in gledali televizijo. Kako bi lahko spali v času požara, ko pa sta bili oddaljeni zgolj 4 metre od  vhodnih vrat. Še posebej je nenavadno, da sta bili oblečeni in budni ter opravljali lažja dela, še preden se je zanetil požar,« med drugim navaja avtor, ki trdi, da navedene okoliščine in »kakršne koli domnevne pretekle sporazume oziroma pogodbe« med sestrama in domnevnim okoriščevalcem preiskuje tudi zasebna skupina pravnikov.

Policija: Vsa prejeta pisanja in informacije smo preučili

Z omenjenimi navedbami, ki jih je v sporočilu nanizal neznani avtor, smo seznanili Policijsko upravo Maribor in med drugim povprašali, ali lahko policija te domneve ovrže. Kot nam je sporočil Miran Šadl, tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave, so možje v modrem na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru konec septembra poslali poročilo, »saj nismo ugotovili elementov kaznivega dejanja tuje krivde za vzrok požara«. 

Ob tem pa mariborski policisti poudarjajo, da so primer sicer obravnavali kot sumljivo smrt: »Zraven tega, da smo opravili ogleda kraja požara, smo izvedli še vrsto drugih kriminalistično-tehničnih opravil in opravili več deset razgovorov.«

»Vsa prejeta pisanja in informacije smo preučili in ugotovili, da so bila policiji znana že tekom preiskovanja dogodka. Določene podrobnosti iz pisanja smo potrdili, nekaj njih pa tudi ovrgli kot neresnične. Vsekakor pri tem nismo potrdili suma, da bi za smrti pokojnih žensk bila kriva tretja oseba oziroma konkretno, kot se namiguje, skrbnik,« še odgovarja Šadl, pri čemer pa poudarja, da bodo kriminalisti tudi v prihodnje preverjali vse nove informacije, če bodo o njih obveščeni.

Preberite še

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čarni vrag (nepreverjen)

To je nekakšna drvarska slovenščina. Sedi, cvek. Napiše se: Kdo je zažgal hišo v kateri sta umrli sestri?

11111111111111… (nepreverjen)

Srednji Gasteraj vas pri Jurovskem dolu. Ne razumem zakaj je nekdo pisal pismo iz te vasice na Sobota info.
Kaj imamo Prekmurci s tem nesrečnim dogodkom, res ne razumem.

Hojla naši (nepreverjen)

Verjetno zato, ker en iz Jurovskega dola "operira" s skrbništvom tudi v Prekmurju.

? (nepreverjen)

zelo logično, da kar 2 starejši osebi istočasno, obuti in oblečeni, gresta v nazaj v posteljo po jutranjih opravkih. ni kaj.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ja kako bi pa zgledalo, da bi prišli tak neurejeni pred Svetega Petra,, tja je treba priti urejen,,,,kajti če nisi urejen prideš v pekel,, Tito je tja prišel v pidjami kliničnega centra, pa ga je Sveti Peter takoj vrgel v pekel,,kjer bo ostal na veke vekov AMEN,, Tja pa tudi spada

In reply to by ? (nepreverjen)

Zbunek (nepreverjen)

Ja za božjo hokjo. Kaj ti je pa Tito storil?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Bučko (nepreverjen)

Morda pa je policija premalo pozornosti posvetila skrbniku!!!

Starejše novice