V hudi prometni nesreči ugasnilo mlado življenje, za drugo se še borijo. Je krivo izzivanje usode?

Spomnimo, da je do nesreče v kateri sta bila udeležena dva voznika mopedov, prišlo na relaciji Vaneča - Šalamenci. 20-letna voznika mopedov sta na ravni cesti zaradi nepravilne strani vožnje čelno trčila. Oba mopeda sta bila neregistrirana, voznika pa med vožnjo nista uporabljala motorističnih čelad.

Nesreča posledica nevarne igre?

V javnosti so vedno glasnejše govorice, da naj bi do prometne nesreče prišlo zaradi nevarne igre. 

Po informacijah uredništva sta mladeniča divjala po cesti, potem pa z nevarno vožnjo preizkušala svoj pogum. Peljala naj bi se drug proti drugemu z namenom, da preverita, kateri bo pozneje zavil stran. Smrtonosna igra, ki spominja na rusko ruleto, a v drugačni obliki, saj ne vključuje strelnega orožja, je 'priljubljena' po vsem svetu, znana pa je po imenom »the game of chicken«

So nesrečo posneli?

V času nesreče naj bi na kraju bila tudi tretja oseba, ki je dogajanje dokumentirala in posnetke objavila na enem od družbenih omrežij. Krajan, ki je posnetke videl, pravi, da je bilo posneto dogajanje v vinogradu, kjer je bilo, kot da je čas trgatve, igranje harmonike, petje, vriskanje, pitje ... Posneto pa je bilo tudi divjanje z mopedi po cesti, nam je še zaupal krajan. 

Posnetki naj bi bili nekaj ur po nesreči sicer s spleta izbrisani. 

Mladenič, ki se po naših informacijah še bori za življenje, naj bi bil tudi močno vinjen.

Policisti nesrečo še preiskujejo

Za več informacij smo se obrnili tudi na soboške policiste, ki okoliščine prometne nesreče še preiskujejo. Na podlagi do zdaj zbranih obvestil policisti nimajo informacij, da je bila na kraju tretja oseba.

Komentarji (24)

ja tak je (nepreverjen)

kak so sprostili ukrepe se začajo norosti na cestah-oz. "vrag je da se bik utrga z verige"

Torca (nepreverjen)

Sobota info,lejko počakate s svojimi nepreverjenimi novicami bar telko ka de pogreb gotov,ka se domači poslovijo,pa ogromno,ogromno tistih,ki socustvujemo z njimi...Nej je vsem za šteti tej pametne,moralne,vsevede komentarje.

Brenkovič (nepreverjen)

Razumem, da je domačim težko, ampak vseeno se je treba zavedati, da se to neodgovorno početje ni odvijalo med štirimi stenami ali na domačem dvorišču, ampak na javni cesti, kjer se vsakodnevno vozijo ljudje v službo, ob vikendih pa tam dostikrat kolesarijo tudi družine z malimi otroki, ki se izogibajo glavnih cest. Nočem niti pomisliti na to kaj bi se še vse lahko zgodilo.

In reply to by Torca (nepreverjen)

Iuopp (nepreverjen)

Ali je pogreb gotov ali ne, dejstva ostajajo enaka od prve sekunde nesrece. Je vseeno kdaj se objavijo, mrtvega vec ne obudijo.

In reply to by Torca (nepreverjen)

Zvc (nepreverjen)

Tudi ges san tao cul. Nazalost. Zgleda sta pogumniva oba. In ka de zdaj tao njima koristilo? Eden je zgubo vse, drugi pa malo menje kak vse.

Noreigrep (nepreverjen)

Eden je zmagal, drugi je bil chicken. End of the game.

In reply to by Zvc (nepreverjen)

Hmahhahahab (nepreverjen)

Ja bravo pametna igra se pametnejši so pa tisti ka se idejo to igro.
Kapo dol obema.
Ene vzeme bolezen borijo se za življenje drugim življenje zeme nora pamet.
Sicer nesreča ne počiva samo je splet okoliscin glavne dejavnik tu pa na žalost Mlad pogumen in na konci samo drugi trpijo

Pika na I (nepreverjen)

Vse facebok pametnjakoviče in vaške tutarice bi prosil ga se brigajo za sebe in nehajo objavljat vse živo na družbenih omrežjih. Če kdo kaj ve se poda uraden zaznamek na policiji lepo z imenom in priimkom, da izjava gre v zapisnik in pomaga razjasniti okoliščine dogodka.

inokss (nepreverjen)

ka bi rad!?

In reply to by Pika na I (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

naj se javno znajo pizdarije!

In reply to by inokss (nepreverjen)

Wewee (nepreverjen)

Ce bi se ta 2 brigala za sebe, bi danes bila se ziva, tako da brigajte se tudi za druge. Naj se norost o glupi igri ne siri. Alkohol.

In reply to by Pika na I (nepreverjen)

Poplo. (nepreverjen)

To je dokaz za dvig volilne pravice na 25 let. Odgovornost nobene. Vodljivi sto na uro.

zzzzz (nepreverjen)

Očitno moramo alkohol prepovedati

Strijc. (nepreverjen)

Ocitno moremo komentare prepovedati. Najte si delo/sluzbe, pa ne tutajte!

Goricki virus (nepreverjen)

Ej rejsan smo slovenci pokvarjeni narod

rep... (nepreverjen)

Sploh če se grejo nore igre o nekih chickenih ali ruskih ruletah. Pokvarjeni in neumni.

In reply to by Goricki virus (nepreverjen)

Torca (nepreverjen)

Vsi vi,ki vse veste,vi ki obtozujete, ki delite nasvete..Ja,nesreča se je zgodila,več ali manj vsi vemo kako..Samo vprašam vas,ce bi bili tako pametni,ce bi tako razmišljali,če bi se to zgodilo vašemu otroku ali nekomu bližnjemu??

rep...izel (nepreverjen)

še več kot samo pametni bi bili, potrebno je poskrbeti, da vsi vejo kako smrtonosne so ze te igre, ki se širijo po družbenih omrežjih. Potrebo je govorit o tem, ozaveščast mladino in mlade brez odgovornosti. Ne sme biti tabu tema. Mogoče bo ta nesreča komu rešila življenje in bo 2x premislil preden bo del nore smrtonosne igre.

In reply to by Torca (nepreverjen)

Ssssss1234567788 (nepreverjen)

Pa ka je z vame narod liblene?
Brigajte se za sejbe nej pa za druge najprlej se sebe prag pometite pa te pre drugeh...
Vi invistitore ka to objavlate me zanima ce be za vaso deco telko objavlale kak pa objavlate za druge!!! Pre drugeh ste vcasek prve!!
Ne pisite ka vas nej briga pa ne davlite takse in ovakse komentare ce nevejte ka je bistvo vsega toga in ne komentejrajte za brezveze ce ne poznate sto bil pa ce ste poznale brigajte se za sejbe!!! Malo brodite ka bi bilo ka ste vsi tu glasne ce be se vasoj dece kaj zgodilo ( bog ne daj ka bi se kaj ) !!! Kak be se pocutele ce be privas tak pod ten komentejrale mislin ka nej ok!!!
Pa henjajte z tejbe bedastime komentarame saki se spije alkohol mislin ka tudi vi vsi ka ste komenterale pa ce nej vsi vecinoma... sta njiva dva tudi bila zadosta stariva pa sta znala ka delata ka njivaj nisce nej sijlo pite pa nej nikaj... in njivaj ne sodite... njajte njivaj primere ker se na zalost samiva nemreta branite eden na zalost se sploj nemre ker je sao med angele druge pa na zalost v bolnice ge se borij za zivlenje!!!

Vas sobotainfo pa prosen edijo ka dajte na blokado na sploh komentare ker samividite ka je samo fausarija pa se drek !!!
Ka majo vec problema z drugeme kak pa same s sebof!!!!!!

čarni vrag (nepreverjen)

Kak si ti jemleš pravico, ka boš tu zdaj nekoga vred jemal. Vse kaže ka je tu šlo za nevarno igro, ki se je končala tragično. Ka se nej ravno ti tista tretja oseba?

In reply to by Ssssss1234567788 (nepreverjen)

Aha ha... (nepreverjen)

Pa ka zdaj če so objavili? Neka istine more bite, majmun je tiste ka je v ton članke nej podvomo o situacije..... posnetek če obstaja pa hitro na policiji, ka de se znalo kere je kriv...

gost2020 (nepreverjen)

Dva poštena komentarja in oba sta polna minusov. To je odraz stanja primitivnega naroda, ki ima toliko opraviti z drugimi, lastnega praga pa ne vidi!

Kageste (nepreverjen)

To je vsekakor za starše in bližnje, nekaj najhujšega, kar se jim lahko zgodi, ko ti umre otrok, brat, prijatelj.... Tega nikomur ne privoščim.
Nikakor pa ne moremo spregledati, zakaj je do te tragične nesreče prišlo. Niti si ne upam pomisliti, kaj bi se zgodilo, če bi se na nepravem mestu, ob nepravem času, znašel nedolžen otrok, rekreativec, družina, ali kdorkoli. Zato tokrat podpiram objavo tega članka Sobotainfo, naj se ve, kam lahko pripelje človekova, mladostniška razposajenost in norost.
Predvsem za opomin v prihodnje, da do takšnega "junaškega" početja, nebi več prihajalo. Predvsem policija, pa bi na tem področju morala narediti dosti več.

tikitaka (nepreverjen)

Neverjetno kaksne budale... uradno vzrok za nesreco se ni bil objavljen... vecina tukaj pa, brez kakrsnega koli dokaza, ki bi ga videli podpirate samo eno teorijo (najhujso mozno), samo nekaj kar ste slisali nekje in prebrali nekje... S tem se ne razkriva nobena resnica, ker je samo teorija, s tem se samo javno zali oba udelezenca - v tem smo itak prvaki ali?

Starejše novice