Mesec dni nazaj smo poročali o incidentu, ki se je zgodil v trgovini Lidl na Pobrežju, v katerem je varnostnik pred trgovino pretepel nakupovalca. Ker so nam takrat na Policijski upravi povedali, da dogodek še obravnavajo, smo se odločili preveriti znova.

Do neljubega dogodka je prišlo v pobreškem Lidlu v Mariboru, po tem, ko je varnostnik nakupovalca tik pred zaprtjem trgovine pretepel pred trgovino.

Varnostnik dogodka ni priznal, so pa sedaj policisti Policijske uprave Maribor za Mariborinfo potrdili, da so zaključili zbiranje obvestil o omenjenem dejanju. 

Pri tem so poudarili, da bodo zoper varnostnika pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Poleg tega so policisti zraven tega zoper varnostnika na Direktorat za policijo in druge varnostne naloge podali predlog za odvzem službene izkaznice, na Inšpektorat Republike Slovenije za notranje zadeve pa predlog drugemu prekrškovnemu organu, saj je varnostnik nestrokovno uporabil ukrepe varnostnika.

Lidl Slovenija sprejel ukrepe, da se situacija ne bi ponovila

Za odgovore smo se obrnili tudi na Lidl Slovenija, kjer so nam potrdili, da so takoj, ko so prejeli informacijo o dogodku, stopili v stik s kupcem in kontaktirali podjetje, ki je v omenjeni trgovini odgovorno za varovanje. 

»Na zahtevo pristojnih služb smo tudi zavarovali in jim predali video posnetke nadzornih kamer. Po pregledu vseh dejstev smo primer predali v obravnavo in reševanje izvajalcu varovanja. Obenem pa smo tudi interno sprejeli ukrepe, da se tovrstna situacija ne ponovi,« še dodajajo pri Lidlu.

Spomnimo ...

Nakupovalec je na družbenem omrežju zapisal, da je 15. marca, ob 20.20 prišel do trgovine Lidl na Pobrežju

Ker se je trgovina zapirala čez deset minut, ga je varnostnik na to opozoril. Prodajalka ga je povabila v trgovino, stranka pa pravi, da je nakup opravil v dveh minutah. 

Na poti iz trgovine naj bi varnostnik pripomnil, »če mislim, da sem frajer, ker sem se z novim skuterjem pripeljal, in sem mu rekel, kaj to njega zanima, naj se briga zase in če mi ga je 'fauš', ker nima,« je nakupovalec zapisal na družbenem omrežju Facebook. 

Nadaljuje, da naj bi ga varnostnik nato spravil na tla in ga začel tolči z rokami po obrazu.

»Pet šusov v glavo, nos mi je zlomil, očala korekcijska mi je zlomil,« je za Mariborinfo povedal nakupovalec. Tako naj bi ga varnostnik vrgel po tleh kar dvakrat, s cmokom v grlu pove nakupovalec.

Žrtev je po incidentu poklicala policijo, policisti pa so ga povabili na policijsko postajo, kjer bi vložil prijavo. Ob tem naj varnostnik ne bi želel priznati, da ga je pretepel.

Nakupovalec je za Mariborinfo še povedal, da naj bi obiskal tudi mariborski klinični center, kjer so mu povedali, da ima zlomljen nos. Povedal nam je tudi, da naj bi ponoči kar trikrat bruhal, bolela ga je tudi glava. 

»Policist je rekel, da se za očala lahko medsebojno dogovoriva, pa sem mu rekel, naj mi da zraven za nova očala vsaj 100 evrov in mi je rekel, naj ga tožim,« zaključuje svoj zapis nakupovalec. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost1222e (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa koga to briga, z iskanjem pozornosti obremenjeni pisunski cucki

gost512412 (nepreverjen)

če bi se pa tebi zgodilo bi pa jokal :)

In reply to by Gost1222e (nepreverjen)

majmunx (nepreverjen)

Samo sobotainfo ma prave raziskovalne novinare.Bravo,resno ste dobri.

Jaroslava (nepreverjen)

Štajerci ko štajerci.

nagicigan (nepreverjen)

Ta kupec naj si poišče enega podobnega, kot je tisti varnostnik in to reši ..........

tanja flaškon (nepreverjen)

bom v Brusli predlagala, da se gostilne za vedno zapro.
Alkohol je napravil na svetu ogromno gorja, nesreč in bede ter kriminala
zato je potrebno gostilne takoj ukiniti,
Tako da ne bodo več naši dedci hodili tja gledat debelo ritnih napol oblečenih kelnarc
Doma so otroci lačni in na mrazu
golazen dedovska pijana
pa bi ves denar pustila v gostilnah
Če ne bi bilo alkohola ,
bi bilo še veliko nedolžnih otrok živih
tako pa niso,
ker so jih povozili pijanci - pijandure

febo Beltinci (nepreverjen)

Ja ja alkohol na delovnem mesti
je huda stvar

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Starejše novice