Pozno zvečer so ognjeni zublji v celoti uničili gospodarsko poslopje, traktor, avtodom in štirikolesnik. Zgorelo pa je tudi nekaj živali.

Kot smo poročali, so policisti sinoči nekaj minut čez deseto uro bili obveščeni, da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju v Radvencih. Ogenj je uničil celotno poslopje, traktor, avtodom, štirikolesnik ter večjo količino sena.

Lastniki pretreseni

Kot pojasnjuje lastnica Marija Borko, so požar opazili okrog pol desetih.

»Takrat nas je sosed obvestil, da gori. Seveda smo vsi takoj skočili na noge in poklicali gasilce ter policijo. Gorelo je nenormalno,« je pretresena lastnica.

Hlevi so bili skoraj prazni, saj so pred mesecem dni prodali sedem telic, nove živine pa še niso uhlevili. Gorela je tudi hiša, a večje materialne škode ni.

"Dva prašiča sta preživela, za druga ne vem. Ni mi jasno, kaj bomo zdaj, moram se skup pobrati."

Ena večjih gasilskih intervencij

Za pogumnimi gasilci, ki so se odzvali na klic na pomoč v Radvencih, je torej naporna noč.

Ko so prispeli na prizorišče, je bil požar razširjen že po celotnem gospodarskem poslopju. Zublji so zajeli tudi stanovanjsko hišo, ki pa so jo gasilci uspešno pogasili brez večje škode.

"Gospodarsko poslopje pa je v bistvu pogorelo popolnoma," razlaga vodja intervencije Rajko Lipič.

Sedemurni boj z zublji

Ena večjih gasilskih intervencij v teh krajih je tako za večino enot trajala kar sedem ur, z ognjenimi zublji so se namreč bojevali od 22. ure zvečer pa do četrte ure zjutraj.

"Na intervenciji je sodelovalo približno 65 gasilcev. Bila so v bistvu aktivirana vsa bližnja društva, ki razpolagajo z vozili z  vodo. Torej poleg Radgone, Negove, Orehovcev, Zbigavcev in Apač smo aktivirali še društva iz sosednje regije, in sicer Sveto trojico, Slovenske gorice in Benedikt," razlaga Lipič in dodaja: "V bistvu je bila intervencija zelo stresna, naporna, predvsem dolga, najhujše je bilo, da smo imeli tudi poškodovanega gasilca."

Pri poškodovanem gasilcu sicer gre za poveljnika CZ Gornja Radgona Ivana Krambergerja, ki se je ponesrečil med notranjim posredovanjem v stanovanjski hiši, ko se je udrl pod. Po najnovejših podatkih se počuti dobro in okreva v UKC Maribor.

Še vedno pa se na pogorišču nahaja dvanajst gasilcev, ki pospravljajo pogorele ostanke. Poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Negova Jože Marušič ponovnega izbruha požara sicer ne pričakuje, saj ni večjih količin sena. 

Možnost požiga ni izključena

Na pogorišču pa je bila dejavna tudi policija. Kriminalistični inšpektor Denis Farkaš je povedal, da kriminalisti trenutno preverjajo vse možne tehnične vzroke za požar, kot so elektrika, kemikalije ali akumulatorji, obenem pa zbirajo tudi obvestila, ki bi lahko nakazovala možnost požiga.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Bako (nepreverjen)

Ko se je kdaj poškodoval kateri od gasilcev ki nima nobene funkcije in je mogoče dal že marsikaj skozi pa niste nikoli o imenih poročali. Vsepovsod politika pa tudi pri pomurcih meseca. Se pravi drugi gasilci prostovoljci ki dajo sigurno vec svojega prostega casa so manj vredni??? Zelim mu pa cimprejsnje okrevanje

kanžor

Ja prav imaš .Delavci in prostovoljci se nikoli ne omenjajo ampak samo večinoma tiste ,ki so pri koritih tisti so največ vredni .To izbiranje pomurec meseca je tako brez vezno ,da bolj ne more biti .

In reply to by Bako (nepreverjen)

Starejše novice