Policisti Policijske postaje Ptuj so minulo sredo ob pomoči policistov Policijske postaje Gorišnica in policista vodnika službenega psa za detekcijo prepovedanih drog iz Enote vodnikov službenih psov Policijske uprave Murska Sobota na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju opravili hišno preiskavo pri 56-letnem moškem iz okolice Ptuja.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so med preiskavo našli in zasegli opremo, ki jo je imel v prostoru, posebej prirejenem za vzgojo konoplje, velikosti 4,2 x 3,1 metra. Ob tem so mu zasegli še 177 svežih sadik konoplje, visokih med 10 in 124 centimetrov (78 sadik v hiši in 99 sadik za gospodarskim poslopjem), 243 inzulinskih brizg (volumna 1 in 3 ml), v katerih je bilo 443 mililitrov ekstrakta konoplje, 23.158,70 grama posušene konoplje, 10,82 grama preparata iz ekstrakta konoplje, in večjo količino semen konoplje.

Storilec pridržan in priveden na zaslišanje

Policisti so osumljencu storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog odvzeli prostost in ga pridržali. 

Včeraj so ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredila pripor.

Foto: PP Ptuj

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vajz (nepreverjen)

In zdaj tou "drogo" uničili , namesto, ka bi jo dali nekomi, što jo krvavo nüca, ka bi si mogouče rejšo živlejnje, ali pa bar blažil neznosne bolečijne pa agonijo pred smrtjouf. Svinjarija.

Opinion (nepreverjen)

Če de legalno kda tak več policaje dela nedo mele nikšoga drugoga....

. (nepreverjen)
sneg (nepreverjen)

kda de legalna nede tao več nišče delo, ka se jin nede splačalo :) isto kak gnes den kmetije. ali si v panviti ali te pa "nega" skoraj :D

Narobe svet (nepreverjen)

Ge je pa te nos njuhal, kda so Bavčar, Hilda in puklasti Kim harali. Človek se pijta?

AjMe (nepreverjen)

Zdravilo pripravljati za samozdravljenje ni zločin. Zločin je kraja mojega in tvojega denarja pod pretvezo "ne razumem kaj je to bancna luknja in nimam pojma kaj je to fiskalno pravilo". Gumpci, celi javni sektor z diplomskimi prepisanimi. Itak jih je najlazje spesniti. Mnnogo hrupa za nič. Revolution is mine solution!

osemdeseta ob osmih (nepreverjen)

.Lepo bi blo uzet STIHL v svoje Roke.
Me zanima keri nos bi njuhal ce bi jih razzagali po kosih. Gamad bo nam kradla. Pa Vam bomo mi populacija odtujili vase nadnaravne sposobnosti.

Starejše novice