Voznik avtomobila je ob vključevanju na cesto izsilil prednost ter trčil v motorista. Slednjega so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Nekaj po polšesti uri zvečer je na ulici Štefana Kovača v Murski Soboti prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila. Slednji je pri vključevanju z dvorišča, najverjetneje zaradi avtomobila, ki je bil nepravilno parkiran preblizu izvoza, spregledal motorista, ki je z motornim kolesom znamke Harley Davidson peljal iz smeri centra mesta, ter trčil vanj. Voznik motornega kolesa je ob trku padel in nekaj metrov še drsel po cesti. Reševalci so motorista odpeljali v bolnišnico, gasilci pa so odklopili akumulator ter počistili iztekle tekočine.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
komentator

In sedaj bo kriv avtomobilist. To da je motorist letel 150km na uro ni pomembno niti ni pomembno da Ko se je avto vključeval v promet je ta motorist bil kilometer vstran.

komentator

Predlagam zakon da bo motoristom prepovedana vožnja v mestu. Vsak si naj naloži motor na prikolico in se odpelje izven mesta in tam naj besni po cesti

ketiz

S čoperom se je pelo 200na uro nej samo 150. Poanta vožnje s čoperjem je uživanje in vožna po predpisih, če mogoče to še nisi vedel.

ivan benk

s harleyom bilj težko letiš mimo 150 km/h

ivan benk

s harleyom bilj težko letiš mimo 150 km/h

ivan benk

...saj ne da nemreš ampak ni poanta v tem, ampak v lagani vožnji sploh po mestu

komentator

[email protected] poanta v vini je tudi ka bi si naj en deci spil pa večina rukne 2 ali tri litre. Poleg tega pa 50 če bi se pelo bi se lajko na mestu ustavil. Mogoče bi imel 5 cm zavorno pot

maw3rick

Viden ka vse to komentirajo velki motoriste.... Najležej je neka tipkate, kda se pa znajdeš v takšoj situacije pa je nej lepo! Tude san san motorist, pa se vozim zvekšega po predpisih, pa mi non-stop kakše pametni avtomobilist izsili prednost, te pa mi kaže prst s kerin si vrta v glavo. Glavno, ka so krivi vedno motoristi, komentirajo pa takše kak @komentator, kere kak v vide ma san po sebi pik na motoriste.

PS: Tudi avtomobilist, bi mogo pogledniti vsaj v vzratno ogledalo prlej kak je odpelo z mesta, nej 2 min prlej pa nej 2 min kesnej. Še bokše pa bi bilo, če bi san pogledno nazaj v mrtev kot (tak smo se nekateri včili v avtošoli, drugi pa izgleda, ka so si kupile izpit - konec koncov je to tak popularno gnes den).

Vipko
Truplo

Po svoje imate vsi prav, tudi Komentator. Moje mnenje. Če je bila hitrost prevelika (mislim da če deliš hitrost z 3,6 dobiš, koliko metrov na sekundo je prevozil?), se je nekomu težko vključiti v promet, kajti motorista se vidi komaj, ko je ta ob tebi tik pred trkom.

Po drugi strani čedalje manj pazimo na kulturo vožnje, preveč sile imamo in vsak non-stop nekam drvi. Tudi avtomobilisti, da ne bo pomote, pa kolesarji, pešci... Izgleda, da se je avtomobilist vključeval v promet s parkirnega mesta in ni pripeljal z dvorišča (tako razumem pisanje Maw3rick-a) in po svoje se to lahko zgodi, kar se je, vsakomur.

Upam, da z motoristom ni nič hudega, ostalo pa se bosta že zmenila med sabo. Pamet v glavo in varno na cesto. Kljub pozornosti, pazljivosti delamo napake (jaz prejšnji teden dve srhljivi s kolesom - samo sreča me je rešila). To je vendar človeško... na napakah pa se moramo seveda učiti.

BB

Kak rahlo oljajševalno za avtomobilista lejko omenim ka se ten v primeri priključevanja na cest ne vidi skoron nič zaradi avtomobilov ki so parkirani ob robi ceste. Bojin se ka tü vala še najbole dobra stara: malo vö podržati pa počakati ka naj vozeči vidijo ka bi nešče rad šou na cesto - pa seveda vüpati ka de se što stavo...

Medicius79

Zraven opisa dogodka v novici in slikah pišete totalne bedarije. Motorist se je peljal po omejitvah, voznik avtomobila pa se je vključeval na cesto iz dovoza, ne iz parkirišča ob cesti, tako da mu vzvratno, stransko in niti mrtvi kot ne bi pomagala. Na slikah je lepo razvidno, da je avtomobil motor zadel s prednjim delom, vzrok da ga je spregledal pa je seveda nepravilno parkiranje, torej preblizu dovoza saj na levo stran ne vidiš nič.
Pa naj še razložim vsem tistim skeptikom o prehitrih motoristih, da glede na poškodbe nikakor ni mogel peljati čez omejitev. Če bi peljal hitreje, bi zadeva izgledala na motoristu dosti bolj kritična, obležal pa bi verjetno pri gledališču, ne malo naprej od nesreče!

ketiz

[email protected] Peljaj se z biciklinom 15 km/h pa se probaj staviti v dolžini enega metra pa če ti uspe mi prosim javi. Biciklin san ti dal za primerjavo za tau ,ker po tvojih komentarjih sodim(mogoče se motim) da se z motorjem še v življenju nisi peljal niti kot sopotnik. Če pa želiš mi javi na zs pa te bom jaz z veseljem peljal en krog po predpisih oziroma še počasneje po M. Soboti in okolici da vidiš na lastne oči kolikokrat nam ostali vozniki izsilijo prednost. Lep pozdrav!

Vipko
Truplo

Tudi to drži, kar piše Ketiz, ker pa jaz se vozim izključno s kolesom. Razen tistih tomosovih avtomatikov in mopeda na izpitu nisem v življenju vozil nič na dveh kolesih, kar poganja motor.

Ja, če ti nekdo tako iznenada zavije, se postavi predte, npr. odpre vrata na avtomobilu, ti pa ravno mimo, je tudi 20 na uro s kolesom prehitro.

Kakor sem napisal, vsi imaste po svoje prav, kdo pa je za nesrečo kriv, pa bo odločila verjetno policija, morda sodišče. Upajmo, da z motoristom ni nič hudega, avto pa tudi ni tako zlaman, da bi lastnik šel v stečaj zaradi tega.

In tudi, ne vse avtomobiliste in motoriste metati v enak koš, torej v takega, kjer se zbirajo samo dirkači, kateri ne upoštevajo nobenih omejitev, predpisov. In tudi, da velikokrat kateri naredi napako, nenamerno, slučajno - slučajno je v nepravem času na nepravem mestu in potem trpi posledice dolgo, dolgo časa. V izogib vsega napačnega, negativnega - bodimo čibolj strpni eden do drugega in bo veliko, veliko lepše vsem.

Vipko
Wizeman

BB, tvojomi komentari bi še dodau, ka je vsekakor moudro tüdi z motouron malo bole prouti srdijni ceste voziti, cilou v takši primeraj, kak je te, ka so autoji parkejrani ob cesti, pa je preglednost za tiste, šteri se vklüčavlejo v promet oteženi...

dupont

pacienti. sprednja vilica je še cejla kak bi se te lejko več kak 50 pelo? dajte prosin vas, modrijaši. najčednej bi bilo takšin internet odklopiti. 40 pa 50 let stara teleta pametujejo na interneti, nemreš vrvati.
truplo je cejli esej napijso kak on piciklari. pa idi se sedi pa klači pedale u pm samo enjajte filozofejrati. poleg vas še čevap izpade šik, kulturno, na nivoji

lopata

Po komentaraj sodeč se točno vidi, što se je kda z motoron pelo, je na njen sedo oz. ga še vedno vozi. Tisti, kero nobeno od toga nejso, so najbole pametni.

Wizeman, lejko bi se pelo bole proti sredini, kda pa nasproti vozeči avtoji, kombiji ali celo tovornjaki vozijo po sredinski črti? V ton primeri, kak je bila nesreča, bi se nesreča zgodila tudi, če bi se pelo mimo avto. Če se je tisti, keri se je vključeval v promet, mel tudi namen ˝vsiliti˝ v promet, bi se tudi v primeri ka bi se mimo pelo avto... V ton primeri se je žal mimo pelo nič kriv motorist.

O njegovoj hitrosti pa je pravilno ugotovo že "dupont" in verjetno vsi tisti, keri vozimo motor. Poglednite si samo stanje sprednjoga dela motora oz. še bole sprednjih vilic!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice