V okolici Ljutomera je v gostinskem lokakul neznan moški pozabil jakno, katero so policisti vpričo najditelja pregledali. V žepu jakne je bilo odkritih devet letnih vinjet, za katere je obstajal utemeljen sum, da so ponarejene.

Isti dan se je na policijski postaji v Ljutomeru oglasil moški iz območja upravne enote Gornja Radgona, ki je trdil, da je lastnik jakne. Policisti so 32-letniku odvzeli prostost. V razgovoru s policisti je povedal, da je vinjete kupil od znanca iz Ptuja po ceni 500 evrov za deset ponarejenih vinjet, ter, da je eno vinjeto že prodal neznancu. Policisti so pri lastniku ponarejenih vinjet, ter osumljencu iz območja Ptuja opravili hišno preiskavo, ki pa je bila neuspešna. Zoper oba osumljenca bo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja ponarejanje in uporaba ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev po prvem odstavku 244. člena KZ-1 podana kazenska ovadba.

Vsem kupcem vinjet policisti  svetujemo, naj bodo pri nakupu vinjet pazljivi. Od prodajalca zahtevajte račun in ga hranite do konca veljavnosti vinjete. Uporaba  ponarejene vinjete  je kaznivo dejanje po 244. členu KZ-1, za katerega je zagrožena zaporna kazen do treh let zapora, za ponarejevalca pa od enega do osem let zapora

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Smiley-SS

Ali jakno je pa dobil nazaj :)

Svašta se dogaja....

Cave

Samo za teh 95€ se v takše rizik podajati...
Za mene tu nega računice.

black panter

tou ti je šalabajzer

tzizek

tej je pa mel smolo :D

bing

zdaj do njemi verjetno tudi vinjeto z avtoja dol poškrabali

Starejše novice