Neznani storilci izpred stanovanjskih blokov ukradli več koles in skuter.

Bralci so nas opozorili, da so v enem od stanovanjskih blokov na Cvetkovi ulici v Murski Soboti v minuli noči, okoli pol štirih zaslišali neobičajen hrup, nakar so zjutraj odkrili, da jim je bilo odtujeno kolo.

Kmalu zatem so ugotovili, da so bili podobno oškodovani tudi nekateri stanovalci bližnje Lendavske ulice. Tam naj bi po naših neuradnih informacijah na tleh našli več prerezanih ključavnic, izginil pa naj bi celo skuter.

Kot kaže, so nepridipravi torej bili precej dejavni. Z vprašanji smo se obrnili na Policijsko upravo Murska Sobota, kjer pojasnjujejo, da so danes v dopoldanskem času prejeli prijavo štirih tatvin koles in skuterja na območju Lendavske in Cvetkove ulice v Murski Soboti. 

Po njihovih pojasnilih je z zbiranjem obvestil bilo ugotovljeno, da so bila vsa kolesa in skuter znamke Longia odtujeni izpred vhodov v stanovanjske bloke. 

Policisti za neznanimi storilci zbirajo obvestila, javnost pa medtem pozivajo k previdnosti. Kolesa, ne glede na vrednost, so iskana roba, opozarjajo zato jih pospravite, zaklenite ter zagotovite ustrezen nadzor nad njimi.

V pomoč pa ponujajo tudi naslednje napotke:

  • Kolo, ki dlje časa ni v uporabi, hranite v zaklenjenem prostoru.
  • Če morate kolo pustiti na prostem, naj bo prostor obljuden in dobro razsvetljen.
  • Zaklenite ga z dobro ključavnico! Ključavnice slabše kakovosti niso za tatove koles nikakršna ovira. Še bolje je, če kolo priklenete k ograji (hkrati za okvir kolesa in eno od koles).
  • Zapišite si podatke o kolesu (znamko, model in barvo kolesa, tudi tip sestavnih delov - pedal, ogrodja, prestav, zavor; morebitne posebnosti, individualne znake in poškodbe, dodatno opremo itd.); če kolo na okvirju nima serijske številke, jo dajte nanj vgravirati. Pri opisu si lahko pomagate z obrazcem Podatki o lastniku in kolesu.
  • Če vam ukradejo kolo, tatvino prijavite policiji. Ob prijavi posredujte policistu vse podatke, ki jih bo od vas zahteval.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vodka (nepreverjen)

Po mojen so že negi na Madžarski ali v kakšni južni republiki.

čarni vrag (nepreverjen)

Še dobro ka mamo policijo, ka nam davle dobre pa jako pametne nasvete.

maky001

mojoj so ga tudi vkradnoli, meni pa na pol prerezali ključavnico, ki je bila bole debela... šla sva vgojno okoli lendavske pa vidiva najmenje 8 prerezanih ključavnic. se pravi ka so jih več vkradnoli samo je nej nišče prijavo na policijo.

čarni vrag (nepreverjen)

Pridejo s kombijem pa s škarjami za betonsko železo. Te pa niti dobra ključavnica nema šanse.

Tralallaa (nepreverjen)

Polanski Farič pa znankar ide najprlej, ka vö zvižitejriva ge je kaj za pelati

gost 1234567 (nepreverjen)

glavno ka policajo stojijo na stefana kovaca saki den ob 10,pa avtoje stavlajo pa kolesaron gnjavijo. ka bi pa malo na obhode odili pa nej. te do pa pa strajkali.

Starejše novice