Zaradi močnega vetra za območje Pomurja izdan oranžni alarm.

Arso je zaradi močnega vetra za naše kraje že minuli ponedeljek izdal oranžni alarm, opozorilo pa velja tudi za današnji dan. 

Veter lahko namreč lomi veje, podira nekatera drevesa in odnaša kritino s streh, prav tako lahko ovira cestni promet ter otežuje gibanje. Na Agenciji Republike Slovenije za okolje zato opozarjajo, naj bodo vrata in okna zaprta, pri gibanju na prostem pa se izogibajte nevarnih mest. 

V minulih dneh se je zvrstilo že kar nekaj težav. Kot smo poročali, sta v vetrolomu na cesti Mačkovci - Vidonci in v Gornji Radgoni pred dnevi padli drevesi, medtem ko se je v Selu v občini Moravske Toplice nevarno nagnil drog telekomunikacijskega omrežja. 

Vir: meteo.arso.gov.si

Po ocenah meteorologov bodo najmočnejši sunki vetra na severovzhodu Slovenije danes presegali hitrost 70 kilometrov na uro.

Če vam številka ne pove prav veliko, bosta zgovornejša morda spodnja fotografija in video: 

V križišču na cesti Beltinci-MS pri Bratoncih in Lipovcih je močan veter podrl semafor. Na kraj dogodka je že prispela policija.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vladislav (nepreverjen)

Ka policaj sedaj usmerja promet? Šefi, malo bojte uvidevni do njega!

goostt (nepreverjen)

Kako bi izgledalo pri rdeči barvi-alarmu, pol Prekmurja porušeno !!

In reply to by Vladislav (nepreverjen)

šandor (nepreverjen)

Dajte enjajte z tejmi alarmi vse to je brezi veze .Narave nišče ne zaustavi.

Vipko
Truplo

Če kaj ne maram glede vremena, je to veter in bliski. Veter je pri meni v negativi zaradi kolesarjenja, močni sunki predvsem s strani so zelo nevarni, dočim se bliskov pač bojim... bojim, pa niti ne vem, kdaj se je to začelo?

Kako pa šele izgleda vetrni "orkan" v Vipavski dolini, kjer piha tudi blizu 200... pa nikakor ne bi želel doživeti. Sigurno bi me kap od strahu, tule pa bi imeli veselico, ker bi se me znebili, a?

Stop znak (nepreverjen)

Iskreno sožalje semaforjevi družini. RIP

Starejše novice