Slika je simbolična.
Prijet storilec kaznivega dejanja goljufije, ki se je izdajal za kriminalista.

Kot smo poročali, so policisti Policijske uprave Murska Sobota pred kratkim prejeli prijavo, da sta dva neznana storilca po telefonu lažno prepričala starejši ženski, da sta kriminalista in ji ukradla zajeten znesek denarja.

Pod pretvezo, da sta kriminalista okradla starejšo gospo

In sicer neznanca sta takrat starejši ženski trdila, da sta kriminalista in da mora z njima na pošto, kjer bo dvignila denar, da preverita pristnost bankovcev.

Storilca sta nato prišla domov po oškodovanko in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je oškodovanka dvignila denar in ga predala storilcem.

Po prejemu denarja sta storilca zapustila kraj in oškodovanko pustila na pošti.

45-letnega osumljenca izsledili in mu odredili pripor

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so zdaj enega izmed storilcev omenjenega kaznivega dejanja tudi prijeli.

»Z intenzivnim zbiranjem obvestil je bil en osumljenec minulo nedeljo zvečer izsleden na območju Policijske uprave Celje, kjer mu je bila odvzeta prostost.

Po opravljeni hišni preiskavi in vseh zbranih obvestilih, je bil 45-letni osumljenec včeraj pozno popoldan s kazensko  ovadbo zaradi kaznivega dejanja goljufije ter lažnega izdajanja za uradno osebo priveden tudi k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, kjer so zanj odredili pripor,« so navedli soboški policisti. 

Drugega storilca še iščejo

Še vedno pa policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in drugimi aktivnostmi, s ciljem izsleditve drugega storilca omenjenega kaznivega dejanja. 

»V tej zvezi pozivamo morebitne oškodovance, ki enakih ali podobnih dejanj niso naznanili, da to storijo čimprej in pokličejo na telefonsko številko 113 ali se oglasijo na najbližji Policijski postaji.

Hkrati pa opozarjamo na previdnost pri tovrstnih poskusih goljufij. Ko so občani v dvomih, ali gre za lažno izdajanje za policiste, lahko to prav tako preverijo s klicem na telefonsko številko 113,« so še sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota. 

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Loar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sram naj bo policijo da po tolikšnem času še vedno ni izsledila drugega storilca. sraaaaaaaaaaaam! sicer pa če kdo toliko nima v glavi, tak mu treba. še dementen človek ne bi kaj takega napravil, halooooooooo?

Bentis (nepreverjen)

Pazi na karmo...

In reply to by Loar (nepreverjen)

Dali ti nisi t… (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=CqIMwBDYP-w
youtube.com/watch?v=bxczq0vYypw
youtube.com/watch?v=b50T57WEhZQ
youtube.com/watch?v=VcO_TD_XgcU

In reply to by Loar (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Mi se duma zmes špilamo tudi za doktore.

GrackaPomlad (nepreverjen)

Lejko se ov ze pa za policaje ide.. :)

gobicarumena (nepreverjen)

Ta dva sta bila potem že malo bolj napredna, da sta uspela prepričati gospo ... v primerjavi z onim, ki je pred leti igral policajca pa pisal kazni na avtocesti.

Lukčev Mesec (nepreverjen)

Hmmmm, še ga iščejo.
Kot, da kolega ne ve kdo je.
Nekoč, ko smo še imeli miličnike je tisti, ki so ga prijeli takoj prepeval kje so ostali storilci.

nagicigan (nepreverjen)

velika škoda, da ni več jugo miličnikov.

jcapece (nepreverjen)

Šteti pa je to bil, komisar Krofek?

Starejše novice