Danes okrog pol druge ure je bila policija na telefonsko številko 113 obveščena, da pri Lentu v Mariboru v reki Dravi plava truplo. Na kraj so takrat že bili napoteni gasilci in reševalci, tja smo napotili tudi policiste. Gasilci in reševalci so približno 100 m višje od kraja, kjer je bilo truplo opaženo, iz reke Drave izvlekli truplo 80-letnega Mariborčana. Mrtvoglednica vzroka smrti na kraju ni mogla ugotoviti, zato je odredila sanitarno obdukcijo.

Našli tudi pokojnikovo kolo

Ogled kraja najdbe trupla so pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika. Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, opravili mariborski kriminalisti. Ti so nekoliko nižje od studenške brvi v reki Dravi našli tudi pokojnikovo kolo.

V tem trenutku obstaja domneva, da je pokojni s kolesom s pločnika zapeljal po nabrežini v reko Dravo, tam padel in se ob tem tako hudo poškodoval, da je ob tem umrl. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo.

Policija do ugotovitev sodne obdukcije vseeno prosi vse morebitne očividce te domnevne nesreče, da se javijo Policiji na telefonsko številko 113 ali na anonimni  telefon Policije 080 1200.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice