Pomurski policisti prijeli tatove oblačil, ki so se neuspešno skušali znebiti izplena.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so policisti minulo soboto ob 12.36 uri bili obveščeni, da je neznani moški iz športne trgovine v Murski Soboti odtujil večje število oblačil in pobegnil. 

V dobro organizirani akciji so policisti storilce izsledili na pomurski avtocesti iz smeri Murske Sobote proti Vučji vasi. 

Vozilo se kljub zvočnim in svetlobnim znakom policistov na začetku ni zaustavilo in je z vožnjo nadaljevalo ter bilo ob 13.39 uri zaustavljeno. S strani drugega voznika so policisti bili obveščeni, da so pred zaustavitvijo iz vozila bili odvrženi predmeti. 

Z zbiranjem obvestil je nato bilo ugotovljeno, da so si trije državljani Srbije pri podjetju iz Ljubljane izposodili vozilo in izvršili tatvino oblačil v Murski Soboti. Približno 150 metrov pred krajem zaustavitve vozila pa so policisti našli večjo količino odvrženih oblačil. 

»Storilcem je bila odvzeta prostost. Dvema storilca je bilo po prenehanju razlogov za pridržanje le to odpravljeno. Zoper 26-letnega državljana Srbije pa je bil na podlagi zbranih obvestil in opravljenega ogleda ugotovljen utemeljen sum storitve kaznivega dejanja Tatvine po II. odstavku 204. člena KZ-1 in je bil priveden v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku,« so zapisali v PUMS. 

Kot še dodajajo, je tujec v postopku bil obsojen na trimesečno zaporno kazen, s preizkusno dobo dveh let.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Liljon (nepreverjen)

Zaustavili so jih na AC smer Turnisce - Lendava, kombi in pa kriminalisticna vozila

lauraas (nepreverjen)

Zakaj brišete komentarje in ščitite rome? Zakaj se romski zločini prikrivajo in naprtijo neromom?

Tombom (nepreverjen)

Ne guci norij ka tu pa ja rome ne scitijo!
Vi kmeti pa komaj cakate ka rom kaj napravi ka leko vse napisete ka van je na dusi ker ovaci v faco nikome ne vupate povedat anonimno pa seveda van ide

In reply to by lauraas (nepreverjen)

Starejše novice