Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so sporočili, da je v Občini Lendava prišlo do nesreče z nevarnimi snovmi.

Ob 15.00 so v manjšem jarku v naselju Čentiba opazili oljni madež. Iz rezervoarja ene od stanovanjskih hiš naj bi po prvih informacijah izteklo približno 1700 litrov kurilnega olja.

Posredovali so gasilci IGE Nafta Lendava in PGD Čentiba, ki so izčrpali približno 1000 litrov mešanice olja in vode, postavili pa so tudi lovilne zavese in pivnike na brežine jarka. Pivnike bodo po potrebi menjavali še naslednje dni.

Z dogodkom so že bile seznanjene pristojne službe, izčrpana mešanica pa je bila prepeljana na deponijo v Nafto Lendava.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DELLL (nepreverjen)

očitno niso imeli zakonsko predpisane zaščite (obzidano ipd.), ki jo vsi ostali že dolgo moramo imeti... tudi ob meritvah jim je pogledal skozi prste in dovolil neustrezno stanje... in kdo je zdaj odgovoren...?

Čika-pajo (nepreverjen)

Za skrbnost do okolja je odgovoren vsaki sam, to je neispodbitno dejstvo katerega se zaveda malo ljudi. Malo ljudi še manj pa politiki kateri vodijo državo ter pišejo zakone. Če so zakoni napisani se jih je potrebno držati. Seveda so tu zdraven tudi inšpekcijske službe, katere morajo predvideti velika tveganja ter ustreznost namestitve rezervarjev, kurjenja, odlaganja odpadkov ustrezno kontrolirati. Zakaj tega ne delajo, oziroma delajo samo po predhodnih prijavah je pa drugo vprašanje.

In reply to by DELLL (nepreverjen)

angelika -maka… (nepreverjen)

in potem so gasilci odklopili akumulator

samo pijtam (nepreverjen)

Naslov pa katastrofa .Iz stanovanjske hiše v jarek izteklo 1700 l kurilnega olja .

Starejše novice