V zadnjem času so žrtve kraje identitete deležni številni znani Prekmurci. Po Jožefu Horvatu in Petru Štumpfu je zdaj žrtev tudi najbolj znani tetover Dejan Marič. Hekerji, kot jih je poimenoval, z njegove poslovne strani širijo lažne informacije.

»Še vedno je moja Facebook stran Tattoo Dejan Maric v lasti hekerjev,« je zapisal na svojem družbenem omrežju tetover iz Lipe. Po besedah najbolj znanega prekmurskega tetoverja neznanci iz njegove strani širijo lažne informacije njegovim strankam.

»Ne morem verjeti, da traja že dobre tri tedne, pa ni nobenega odgovora. Oni pa pošiljajo v mojem imenu sporočila, da rabim denar ...« je nemočen Marič, ki ne ve, kako dobiti stran nazaj ali jo izbrisati.

Svoje sledilce naproša, da vsa sporočila poslana iz strani Tatoo Dejan Maric ignorirajo.

Različne oblike kraje identitete, v katerih se nepridipravi bodisi z namenom pridobitve določene koristi bodisi v želji škodovati ugledu žrtve javnosti predstavljajo z lažnim imenom, se sicer že dolgo ne srečujejo le znane osebnosti. Potencialne žrtve smo tudi vsakdanji uporabniki, a je tveganje pri vidnejših osebah toliko večje.

Spomnimo, da je o podobni izkušnji minulo sredo poročal že Jožef Horvat, ko je neznanec zlorabil njegovo fotografijo, ime in priimek ter z lažno identiteto ogovarjal uporabnike družbenega omrežja Facebook. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kajla (nepreverjen)

kak bi bilo lepo živeti brez toga Facebooka !!

realnpoo (nepreverjen)

jebo vas samopromocija

racun (nepreverjen)

Ga straj ka gor pridejo ka dela vse brez racuna? :) ajajaj :D

Bobipalcka (nepreverjen)

? Malo te fuzla???

In reply to by racun (nepreverjen)

Majko (nepreverjen)

Ka ma to veze z ten ka so njeme heknole racun? Ali ka motas neka na pamet? Mater pa vaso fausijo sramota od sramote kak te nej sran.

Dijan Murič (nepreverjen)

Če je tak pismeni, kak objavlja na svojem profilu je nej čudo, da je mel za password na FB - Dejan123 ...

Starejše novice