Foto: Facebook Utrip vaše občine
Po eksploziji v kočevskem Melaminu je umrl še eden od huje poškodovanih.

Nesreča je tako skupaj zahtevala šest življenj, še en pa je hudo poškodovan, je za TV Slovenija povedal direktor družbe Srečko Štefanič.

Med žrtvami tudi voznik tovornega vozila 

Življenje je izgubila le ena oseba, ki je bila zaposlena na Meleminu, ostale žrtve pa so bile iz skupine, ki je prišla v podjetje opravljat popravila in se je je v napačnem času znašla na napačnem mestu, je povedal kočevski župan Vladimir Prebilič. 

Med žrtvami je tudi voznik tovornega vozila, je še povedal župan, ki je izrazil upanje, da bodo poškodovani hitro okrevali.

Vzrok eksplozije v Melaminu najverjetneje človeška napaka

V podjetju vzrok eksplozije še raziskujejo, najverjetneje pa je pri prečrpavanju surovine v skladiščni prostor prišlo do človeške napake zaposlenega pri pretakanju ene snovi v skladiščno posodo z drugo snovjo in sicer dietentriamina v posodo z epiklorhidrinom, je povedal Štefanič.

Pri tem je prišlo do eksotermne reakcije in eksplozije, je pojasnil v oddaji Odmevi.

Dodal je, da so bili na ta sicer malo verjeten scenarij že pripravljeni, zato so bile tudi vse ekipe ustrezno pripravljene in so s svojo hitro reakcijo uspešno omejile posledice nesreče na okolje.

Štefanič je pohvalil reakcijo vseh služb, ki so delovale pri reševanju nesreče in v imenu podjetja svojcem žrtev eksplozije izrekel sožalje in jim ponudil podporo.

Potrdil je, da bo podjetje zaenkrat ostalo zaprto, delovale bodo le določene nujne službe v delu podjetja, ki ni bil poškodovan v eksploziji. Dodal je, da se na podjetju zavedajo, da bo sanacija izredno zahtevna, zato bodo za pomoč zaprosili na pristojna ministrstva.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gees (nepreverjen)

Grozno ! Samo pri vsem teh komentarjih pogresam razlago kako je sploh mozno zamesati tako nevarne kemikalije! Razumem da je se dandanes celo na crpalkah mozno narobe napolniti tank, pac si je stranka sama kriva. Ceprav bi se dalo to ze zdavnaj tehnicno resit, ljudje pac nismo nezmotljivi! Zakaj niso zakonsko predpisane tehnicne resitve za pretakanje takih nevarnih kemikalij? Pa ne mi o solanju, tudi jaz sem parkrat bil na podobnem solanju, pa vem kako to poteka, od zakonov, varstvu okolja, predpisov, standardov , zgodovine predmeta, pa se par posredno vezanih snovi. Isto kot nase avtosole, milijon stvari se moras piflat, ne naucijo pa te niti napolnit prazne pnevmatike, priznajmo si da nismo vsi enako iznajdljivi! Ce hocemo preprecit take nesrece rabimo resen pristop, ne pa se v celoti zanasat na zmotljivo clovesko naravo!

propagandisti (nepreverjen)

Lagati pa se znajo tudi v Ljubljani. Včeraj zjutraj je odjeknila novica o grozni tovarniški eksploziji, v kateri je bilo ranjenih 20 delavcev. Ta novica je šla po svetu, tako so poročali tudi drugod, čeprav smo vsi vedeli, da so verjetno tudi žrtve ob tako hudi nesreči. Danes pa 6 umrlih plus eden v življenski nevarnosti. Propaganda kot v Severni Koreji.

Starejše novice