Voznik avtomobila v krožišču zbil kolesarja.

V uredništvo Sobotainfo smo dobili posnetek, iz katerega je razvidno, kako je voznik osebnega avtomobila v krožišču zbil kolesarja.

Do nesreče je prišlo minulo sredo v krožišču v Dokležovju

Kot nam je pojasnil bralec, se je kolesar pravilno pripeljal v krožišče iz smeri Dokležovje, voznik avtomobila pa je pripeljal iz smeri Veržeja in najverjetneje kolesarja spregledal. Kolesar je grdo padel in priletel na tilnik. Vendar je po naših informacijah na srečo utrpel le lažje poškodbe, kaj hitro pa bi se lahko končalo drugače.
 

Kako voziti v krožišču?

Prometni strokovnjaki pravijo, da mnogi vozniki pravila vožnje v krožnih križiščih poznajo. Je pa tudi tistih, ki si pravila razlagajo po svoje ali jih poskušajo prikrojiti, kar nekaj. Zato smo pripravili kratka navodila za pravilno ravnanje in najpogostejše napake prisotne pri vožnji v krožiščih.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Prophet (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Dragi sobotainfo, Ivanci so daleč kraj...Kolesar pa more cesto prečkati po kolesarskoj, nej sred ceste.

CPP (nepreverjen)

Nekak so tebi pravila CPP nej glih jasna , gelibar?

In reply to by Prophet (nepreverjen)

nevenkabipravo (nepreverjen)

Ge bi pravo ka sta se oba pripeljala istočasno ker je bil trk od strani če bi malo gledali na pravila torej na desno pravilo ma prednost avto torej krivda kolesarja ali pa če gledamo realno opet krivda kolesarja saj ima ob krožnem krožišču označeno kolesarsko pot katere ni uporabljal torej se ne strinjam da je kriva voznica :) pač moje mnenje

Tihi (nepreverjen)

Desno pravilo?

In reply to by nevenkabipravo (nepreverjen)

Nevenkabipravo (nepreverjen)

Misleno je bilo ce bi bilo krizisce :-)

In reply to by Tihi (nepreverjen)

žnj (nepreverjen)

Ge bi pa pravo, ka ti, pa tej, ka so ti lajkali, obvezno idete (še inouk) ispit delat. Desno pravilo v krožišči? Nej čudo, ka se takšne stvari dogajajo. Kolesarske pa tudi nega v ton krožišči.

In reply to by nevenkabipravo (nepreverjen)

Desno pravilo (nepreverjen)

Od gda pa v krožišče vala desno pravilo?

In reply to by nevenkabipravo (nepreverjen)

PametvRoke (nepreverjen)

Desno pravilo v krozisce? Em.. wtf

In reply to by nevenkabipravo (nepreverjen)

PametvRoke (nepreverjen)

Desno pravilo v krozisce? Em.. wtf

In reply to by nevenkabipravo (nepreverjen)

Krozisce (nepreverjen)

Ja ka pa gda te v kroziscu ide kolesar prehitevat??ka te skoraj kap zadene kda ga kar naenkrat vidis pred sabo... Vcasih res prevec tvegajo kolesarji

grobar (nepreverjen)

Tej kolesarji,so divjaki na kolesih,kak eni lejčejo. po pločnikaj na cesti....mijslijo pa,da majo se posejdi prednost. Pa,ka nemo gučo,kak v varaši lejčejo,skratka katastrofa.

Jušek (nepreverjen)

Se pelan z Goričkoga po stranski cestaj(večkrat). Ka prijden v Soboto, se moran priblijžno 1,5km pelati po regionalki, ka pa prijden pa na stransko cesto. Inači nejde. Na tiston 1,5km me bar 5 avtojov prehitij v šakrje prouti ali od odzaja ali pa te enostavno prehitij 10 cm od komolca, čiglij je cesta fraj. Pa mi ne serite o ton, kakšni smo kolesari. V krožišči pa se zna: prednost ma tisti, šteri je že v krožišči, Tüdi predsednik države more počakati na vrsto. Edijno če njemi vse barve posvejtov gor vužgejo

In reply to by grobar (nepreverjen)

nevenneven (nepreverjen)

grobar (nepreverjen) 2 --dam ti čisto prav, kolesarji (in tudi pešci) mislijo, da so bogovi na cestah, ker oni imajo prednost na stezi in pri prečkanju ceste se eni ne ustavijo samo šibajo prek ceste mladina pa z slušalkami v ušesih in niti ne pogledajo levo-desno, seveda jaz kot voznik pa moram paziti na njih in če ga povozim sem kriv. Ko sem jaz pešec ali kolesar in me voznik povozi na prehodu za pešce in ostanem na invalidskem vozičku seveda bom dobil tožbo in denar za nesrečo toda kaj mi to pomaga če sem invalid in gibalno nesposoben.To pa nihče ne misli naprej, glavno da dobi tožbo in denar, to pa ne, ker bo do smrti na vozičku. SE RAZUME NISO VSI PEŠCI IN KOLESARJI ISTI, KOT TUDI VOZNIKI V AVTOMOBILIH.

In reply to by grobar (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Za tvoje pisanje ti dam plus! Imaš vse vrste voznikov avtomobilov, kakor kolesarjev in pešcev. In tudi, kaj mi kot npr. kolesarju pomaga prednost, če me avto zbije. Po moji krivdi ali njegovi, sigurno ni prijetno in tudi posledice so lahko. Pogledati je potrebno levo in desno, če je avto preblizu mu dati prednost in kot pišeš, ne se brezglavo zaleteti čez cesto. Drži pa, da čeprav si že npr. na eni strani cestišča, ti na drugi marsikateri avto niti pod razno ne zmanjša hitrosti in se moraš sam ustaviti na sredi cestišča. To pa je narobe!
Kar se pa tiče nesreče v Dokležovju, evidentno je bil kolesar že v krožišču in kot tak ima prednost. Četudi je okoli krožišča steza za kolesarje ga samo zaradi tega, ker je kolesar ni uporabil, ne sme avto namerno zbiti. Tu je izgleda kolesarja enostavno spregledal. Tudi to se zgodi. Sigurno bo kaznovan, pa tudi kolesar, če je okrog krožišča še kolesarska steza. Velikokrat avtomobilisti tudi pozabijo, da če je prvo vozeči kolesar v krožišču, za njim pa kot koloma strnjeno pelje npr. še 10 kolesarjev, se oni računajo kot eno vozilo in avtomobilist mora mimo spustiti vse kolesarje. V krožišču seveda ne velja nobeno desno pravilo.

In reply to by nevenneven (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Kriv kolesar! S strani se v avto, zadenj del za leto..

zdaj (nepreverjen)

Krivi so tisti, šteri dovolijo ka se kolesar vozi po pločniki!! Policaji pa mirno gledajo in ne ukrepajo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice