Novomeški policisti poročajo o zasegu več kot 29.000 zavojev cigaret.

Na mejni prehod Obrežje je 24. marca na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak s pripetim priklopnikom, poročajo policisti Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu dokumentov ugotovili, da 49-letni voznik prevaža hladilnike, tovor pa je bil namenjen v Francijo.

Odredili so temeljito mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili prirejen prostor z več škatlami, v katerih so bili tobačni izdelki.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so 49-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali.

Vir: Policijska uprava Novo mesto
Vir: Policijska uprava Novo mesto

Skupaj z delavci Finančne uprave Republike Slovenije so opravili ogled in ugotovili, da je v vozilu 29.060 zavojčkov cigaret različnih znamk. Te so zasegli.

Za omenjeno količino so predvidene dajatve v višini okoli 90.000 evrov.

Osumljenca kaznivega dejanja tihotapstvo so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
1sobocanec (nepreverjen)

Ka de pa s temi zaseženimi cigaretami? Uničenje (malo verjetno) ali pa dale trženje? tudi seveda brez dajatev pa čisti dobiček...

ČE, (nepreverjen)

si bebasti te rajši ne komenteraj ali pa se pozanimaj o postopkih , ki sledijo .

magyar bacsi (nepreverjen)

To je bil Bagoš Karči.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne bi bilo slabo, ka bi tudi tovore banan malo preglednoli.

Starejše novice