Pristojni še vedno odstranjujejo posledice tragedije, ki je zjutraj vzela življenje vozniku. Zastoji so dolgi več kilometrov

Kot smo poročali, je na cesti Dravograd Maribor, pri Podvelki, drevo padlo na vozilo voznika, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru, so sporočili iz Policijske uprave Celje. Voznik je na kraju nesreče umrl. Identiteta voznika še ni potrjena.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje zaradi močnega vetra na območju občine Podvelka podrta drevesa v naselju Brezno in Kozji vrh ovirajo promet: »Drevesa odstranjujejo delavci cestnega podjetja. Pri odstranjevanju dreves je eno drevo padlo na osebno vozilo, v katerem je ostala ukleščena oseba. Posredujejo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi in reševalci Zdravstveno reševalnega centra Koroške.«

Nove podrobnosti tragedije ...

Po informacijah Mariborinfo je do tragedije prišlo zaradi vetra, ki je v času odstranjevanja enega podrtega drevesa iz vozišča na cesto podrl drugo drevo.  

Kot smo izvedeli, je do nesrečnega slučaja prišlo medtem, ko so delavci odstranjevali podrto drevo iz cestišča. V času odstranjevanja se je podrlo še eno drevo, pod seboj pa je pokopalo službeno vozilo delavcev in še mimovozeče vozilo.

Delavca, ki sta tedaj odstranjevala prej podrto drevo, sta se uspela rešiti, medtem ko je voznika v službenem avtomobilu drevo ukleščilo. Vsaka pomoč je bila prepozna.

Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic je cesta na tem odseku še vedno zaprta za ves promet, nastajajo daljši zastoji. Na cesti v smeri Dravograda je pred zaporo dva do tri kilometre dolg zastoj tovornjakov.

Tovorna vozila možje v modrem sicer preusmerjajo že pri Rušah, osebne avtomobile pa pri Lovrencu pod Pohorjem, poročajo bralci Mariborinfo.

Na lokaciji tragične nesreče, ki je vzela življenje, delavci še vedno odstranjujejo podrto drevje. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

to pa je njihova krivda, ker bi mogli zavarovati oz. za ta čas zapreti cesto. če ima družina kaj pameti, jih bo tožila!

gost2020 (nepreverjen)

Družina ima sedaj popolnoma druge probleme in ne rabi takšnih butastih komentarjev!

jose (nepreverjen)

ŠALABAJZARJI

Starejše novice