Okrog desete ure je prišlo do nesreče z nevarnimi snovmi, so sporočili iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Po naših informacijah je na dovozu do podjetja Makoter na Cvenu prišlo do izlitja nevarne snovi iz tovornega vozila in sicer solne kisline oziroma klorovodikove kisline. Policisti so onemogoči dostop in svetujejo, naj se ljudje kraju dogodka ne približujejo.

Na kraj nesreče naj bi bilo napotenih več gasilskih enot. Količina iztečene solne kisline še ni znana, vendar pa naj bi zadeva bila obvladljiva. 

Poškodovan asfalt, stika s podtalnico ni bilo

Kot smo izvedeli, vozilo tovora sicer ni peljalo v podjetje Makoter, saj to solne kisline v svoji tovarni sploh ne uporablja. Do nezgode je na njihovi dovozni poti torej prišlo zgolj po naključju, podjetje pa s samim razlitjem ni povezano.

Situacija naj bi zdaj bila pod nadzorom, nevarnosti za prebivalce in okolico pa ni. Po najnovejših, neuradnih informacijah, kislina ni stekla v podtalnico, je pa menda rahlo poškodovala asfalt. Kraj razlitja pomagajo čistiti gasilci, ki površino posipavajo z apnom. Odzvali so se tudi gasilci iz Murske Sobote.

Solna kislina ob stiku draži sluznico

Solna kislina ob stiku draži sluznico, če pride do stika z očmi, ljudje vidijo megleno, solzijo se jim oči in jih pečejo. Ob stiku s kožo pride do rdečine in bolečine. Če solno kislino vdihavamo začnemo kašljati, se dušiti, dihanje postane težje. 

Spomnimo, da je do izlitja solne kisline pred leti prišlo na počivališču Barje v Ljubljani, ko so gasilci in policisti poleg počivališča preventivno evakuirali okoli 60 stanovalce.

Naslovna fotografija: Facebook (PGD Ljutomer)

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Landini

A enega tf objektiva ne premorete????

delllboy (nepreverjen)

GSM fotke ;)

In reply to by Landini

Starejše novice