Na cesti proti Vaneči je v Sebeborcih v kritičnem križišču prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve vozili.

Okoli 15. ure je na v križišču na puconski ravnici na cesti proti Vaneči v Sebeborcih prišlo do prometne nesreče, v kateri sta udeleženi dve vozili. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so gasilci morali eno osebo reševati s tehničnim posegom.

Po naših informacijah sta v nesreči dve osebi utrpeli lažje poškodbe.

S spleta

Komentarji (64)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
buldog

Dokler tam ne bo krožišča, ne bo miru... so naredili neke bele črte, nič ne pomaga. Upajmo, da do takrat na tem nesrečnem križišču nihče ne bo umrl ali postal invalid. Podobno, kot je bilo pred leti pri Čardi. Tudi tam je pokalo, smrtni primeri.....po izvedbi krožišča pa nič več.

Mauser98

Nemrejo na takše cesete, kera je glavna povezava do Hodoša, delati krožišče zaradi desetih avtov dnevno s strani Puconec in Sebeborec. Naj na obeh straneh (Pucoski in Sebeborski) napravijo ležeče policaje, ka se mesečari zbidijo in do vidli STOP znak.

In reply to by buldog

Vipko
buldog

Ne razumem čisto dobro... pa na tej isti cesti je napravljeno krožišče pri Čardi; pa videl sem na stotine krožišč na državnih cestah. Krožišče bi namreč imelo tudi drugo pomembno funkcijo: tudi tisti, ki peljejo po ravnici glavne ceste, bi zmanjšali hitrost in prišlo bi do varnih srečevanj. To pa je najpomembneje.

In reply to by Mauser98

jože1o1 (nepreverjen)

pa krožišče se dostikrat gdo zaleti zaradi megle pa nepravidnosti,tega si še nej slišal ,te si pogledni krožišče v Lipovcih tam nega tedna da si avto gdo ne polomi na krožiščo

In reply to by buldog

someone1 (nepreverjen)

Ja seveda nemrejo, kda pa de ti ena budala iz Sebeorec v Puconce leto tak ka se nede stavo boš malo načišoga mnenja. To se dogaja dnevno še dobro ka nega več prometnih nesreč v ton križišči. Sicer pa v povprečji vsakih 2 meseca redno poči pa so odgovorni enakoga mnenja kak ti, čeprav zdrava logika prvi čimprle krožišče in to takšno pravo velko z velkin otokon sredini. Pa še povprečna hitrost na ton odseki de se konkreto zmenšala. Zdaj se pelaš 90 km/h pa te gorički fitipaldiji malo ne pogejo od čemerof, ka se po puconskoj ravnini pelaš tak pomali.....

In reply to by Mauser98

rafael (nepreverjen)

Kako krožno krožišče en radar postavit ki bo deloval 24 ur

In reply to by buldog

markow83 (nepreverjen)

Saj če se držiš omejitve se lejko staviš če nešče izsili. Pijanci iz Sebeborske strani izlijujejo dnevno, omejitev je 70, heroji pa se vozijo 140. Se mi nišče ne smile če se kaj takšnoga zgodi. Krožišče pri Čarde ma čisto načišen namen in je smiselno, ka je na obeh odcepih približno isto prometa.

In reply to by buldog

Btk (nepreverjen)

Po kon sodec pravis ka so v Sebeborcaj samo "pijanci"?

In reply to by markow83 (nepreverjen)

btk (nepreverjen)

nej trbej niksoga kroznoga, trbej se samo stavete pa poglednote levo in desno!

Vincenc (nepreverjen)

Kljub večkratnim poskusom s strani predstavnikov občine Puconci in Moravskih Toplic se odgovornih na Darsu nikakor ne da prepričati, da bi se na tem križišču postavilo krožišče. Statistično se na tem križišču letno pripeti od 5 - 7 prometnih nesreč in pri vseh gre za bočne udarce v večini primerov na vozila, ki pripeljejo iz neprednostne ceste. Zgolj sreča v nesreči je, da kljub visokim hitrostim do sedaj ni bilo nesreč s smrtnim izidom. Ampak za "gospodo" z Darsa omenjeno število nesreč ni dovolj tehten razlog, da bi pristopili k izgradnji krožišča.

Lokalec (nepreverjen)

Ne govoriti na pamet. Na žalost so že bile smrtne žrtve, žal.

In reply to by Vincenc (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Malo si zamešo. DARS ima prek samo avtoceste

In reply to by Vincenc (nepreverjen)

Bljak (nepreverjen)

10 kvadratnih kilometrov naokrog ravnina , vse se vidi , narod se pa vkup mlati , definitivno napraviti krožišče .

Brankoo (nepreverjen)

Pred leti je že BILA v tem križišču nesreča s smrtnim izidom.

Silvesterpetnajsti (nepreverjen)

Križišče Trstenjakova-Tomšičeva v M. Soboti spremenjeno v krožišče. Nujno? Koliko nesreč? Koliko avtomobilov, obrnjenih na bok ali na streho? Kaj poškodovanih?

rafael (nepreverjen)

Ti bi rad imel tam krožno krožišče, madona da si pameten. Jaz bi raje postavil radar ki bi deloval 24 ur pol več nebi trebalo krožišče. Ti ki divjajo na cesti bi mal začeli brenzati

In reply to by Silvesterpetnajsti (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Ti si lekar malo na lejvi strani. Samo bi kasejro. Kasejranje je nej pravi način ka se lidi spravi k pameti.

Na radar ti nešče enostavno obejsi karton ali pa leče pobarva na čarno pa idemo dale po 150 km/h.... Naj se dirkači vozijo skoz krožišče z 150 km/h če so že tak sposobni šoferi....

In reply to by rafael (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Šten ka bi eni radi na ton križišči meli krožišče. Vüpan ka zaduženi za ceste majo telko v glavi ka nedo nasredi polj izven naselja delali krožišče . Dajo se na stranskih cestah postaviti fizične ovire za zmanjšanje hitrosti in postaviti na vsaki strani po dva svetlobna znaka šteriva bi s svetlobo tüdi davala signale za prednostno cesto.

ggasileec (nepreverjen)

Gnes gda je trbelo z tehničnim posegom rišiti osebo iz vozila pa čudežno nikoga ne moti ODKLOP AKUMULATORA ali pa zakoj so gasilci šli z dvema voziloma. Pa zakoj so nej počakali, ka bi jin za 10 minut gda bi reševalci prišli na kraj javili ka jih nucajo.

Aesculap (nepreverjen)

Resevalci so bili 10 min pred gasilci tam. Sami so resili osebo iz avtomobila. En gasilec v privat avtomobilu se je ustavil in pomagal in tudi odklopil akumulator. Bil je zelo izurjen,pohvale vredno. Nato so se pripeljali gasilci in policija,tako iz prve roke....pa lep pozdrav vsem dezurnim sluzbam...

In reply to by ggasileec (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Če bi imel tak bolj slaboumnega sina,,bi ga dal v šolo za gasilca

In reply to by Aesculap (nepreverjen)

deda mraz (nepreverjen)

Pa tij se vpiši!!!!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

rafael (nepreverjen)

Hitrost ubija, sedaj spet jamrajo zaradi nesreče. Ko ni policije na cesti ljudje divjajo kot bedaki. Morali bi postavit en radar ki bi deloval 24 ur. Pol bi ljudje vozili po predpisah.

Landini

Na tej cesti so radarji na standardnih lokacijah (Moščanci GD, Mačkovci trgovina, včasih še v Gornjih Petrovci), ostali deli so pa nepokriti. Ker je očitno spet tako najlažje. Tu velikokrat kolesarim in eni res divjajo.

In reply to by rafael (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Bravo ti si tudi eden od tistih ka izzivajo usodo. Znaš ka se tu dirka z avtojami pa se vupađ po toj cesti voziti z biciklinon, kljub temi ja maš dober km kraj vzporedno cesto, na keri nišče ne dirka. Ge se po toj cesti ne vupan pelati z biciklinon. Vedno iden po cesti MS- Markišavci- Puconci, Kema, Vaneča. Po puconskoj ravnini nikoli zavolo lastne varnosti, če pa že kolesarim itak kolesarim zato ka se razgibam in mi ristih nekaj dodatnih metrov prav pride.....

In reply to by Landini

Landini

Kolesaril sem že po Jadranski magistrali, pa sem še vedno živ. Jaz vedno rečem. Če že, naj vsaj dobro zadane.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@Someone1: Tvojo omenjeno cesto mislim da že tričetrt leta popravjajo oz. so jo spremenili v makadam. Pa se tam pelji... s specialko?

In reply to by someone1 (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Ja se pa da pelati tudi do Šalamenec pa prejk Vaneče. Specialka pa je itak nej za Goričko. S Specialko se kolesari po Avstriji, ge je gladki asfalt brez krp, če ti je že specialka tak draga. Neven zakoj bi nešče izzivo smrt zatou ka ma specilko.

In reply to by Truplo

Nikalo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kelko vidin so gasilci akumolator odklopili. Ajde zdaj pa decki zelauce ven in gas na spricer.

sakuland (nepreverjen)

Spoštovani, dejstvo je da je to križišče že zelo dolga črna točka, resnica je tudi, da ljudje divjajo in ne upoštevajo cestno prometnih predpisov ampak navkljub vsemu divjake je potrebno tudi zaradi varnosti vseh ostalih udeležencev v prometu, ustaviti in edina smiselna rešitev je IZGRADNJA KROŽIŠČA. To bi moralo že biti davno, ni ga pa ravno zaradi tega ker se državi jebe (op. moram zapisati tako ker druge primerne besede ne najdem) za Prekmurje, ki je zelo daleč od Ljubljane. Po drugi strani pa vidimo, da nekateri župani delajo krožišča in razne pogruntavščine kjer jih pa res ne bi bilo potrebno. To pa je tisto, da vidi vsak le svoj "ograček" in nič naprej.
REŠITEV: 1. Ukiniti občine za vsako vas, v Pomurju so nekoč bile samo 4 čisto zadosti in nič več.
2. Ustanoviti pokrajine v Sloveniji in denar enakopravno in pravično razdeliti.

en (nepreverjen)

Ce bi obcine v vsaki vesi ukinoli, koma bi pa te vse rodbine pa kolegi/ce sli v sluzbo po velke place za nika ali pa malo delat?

In reply to by sakuland (nepreverjen)

goričanka26 (nepreverjen)

Neven ge je logika pa pamet lidan kere omenjate krožišče v ton križišče?? Tao ste ziher pametne takše ka se enauk na leto po toj ceste pelate ali pa sploj nevejte ge je tao. Ge se vozen tu skos vsakodnevno in rejsan ene se pelajo kak zmejšane skaus ali vrejde pač ravnica je pa prednostna cesta.. ali s Sebeborske strani pa straji Puconec ge pa stoji stop znak pa nwm če vsaki 20 voznik mogoče stane pa pogledne lejvo pa desno pa te se pela naprej. Sama vedno bremzan skos križišča pa san že nešteto krat bila skoraj tan na njive ali pa čelno v koga na drujgon pase.. ker se enostavno s strani Puconec pa Sebeborec narod niti ne stave ali pa stoji pa kda prideš do njega se te zaženej vo in na konci se ga komaj izogneš.. TAKA PROSEN NE KOMENTEJRAJTE TAKŠE KA POJMA NEMATE KAK JE NA TON KRIŽIŠČE REALNA SLIKA.!!!!!! PROBLEM DE EDINO KA DE NASANKO NEŠČE KERE SEPO PREDNOSTNOJ PRIPELA PA DE NA KONCI UN V ŠKRIBJE ALI PA NA VOZIČKE KER MA EN BUTALEC TAN IZSILE PREDNOST Z PUCONEC ALI SEBEBOREC. !!!!!

miličar (nepreverjen)

E vidiš v tom je problem kak sama pišeš ka de na konci nastradal ta ka se po prednostnoj pripela pa eden divjak v njega rukno. Čisto nič ti ne pomaga če zdaj ti misliš ka si na prednostnoj cesti. Glede na to ka se tu že najmanj 40 let vozim sigurno poznam problematiko. Ni nujno delati
krožišča ampak je potrebno s strani Puconec in ravno tak Sebeborec napraviti priključek, ki ne bo direktno prečkal prednostno cesto ampak malo na "ovinek". Sicer pa kdo je kriv če je križišče še od časov Marije Terezije, da so še se s konji vozili.

In reply to by goričanka26 (nepreverjen)

goričanka26 (nepreverjen)

Ja saj se strinjan s ten ka denejo nekše ovire tan z puconske pa sebeborske strani ker so tiste najbole kritične ker ne upoštevajo STOP znaka.

In reply to by miličar (nepreverjen)

Janezi peš (nepreverjen)

Ja , pa ja , zaradi blesavih udeležencev v prometu bomo zdaj po dolgem in počez delali krožišča , ali ?

deda mraz (nepreverjen)

Ges bi tan lovce postavo, pa, što ne stavi, njemi gumije prestrejliti!!

In reply to by Janezi peš (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tu mislim, da je drugi problem. To križišče je sredi njiv, pa človek nema nikšoga orentira, zato marsikoga to krožišče preseneti. Pelaš se, malo se zamisliš, naenkrat sredi ničega križišče. Mogoče bi pomagalo, če bi se v bližini posadilo par drejv, ki bi služile kot nekakšen orientir. Človek bi podzavestno pomislo: Pazi, tu pa nekaj je!

Hmmmm (nepreverjen)

Ajde, mogoče bi ti vrvo, ka nešče, šteri se pela med Martjancami pa Vanečo spregledne križišče. Čeprav znak 70 je ponavadi takšen znak, ka ti pove, ka je križišče zaj tu. Besedna zveza "se malo zamisliš" je narobe sama po sebi, če si voznik. Če se pa pelaš med Sebeborcami pa Puconcami, pa nega šans, ka to križišče spregledneš. Maš verjetno 15 tej malih ležečih policajov, ka te tak zdrma, ka ti je že jasno, ka tu nekaj je in potontakon nemreš nika spreglednoti. Tu je kriva pač kultura voznikov, ker jih večina ne vej, ka pri znaki STP moreš pač stanoti...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

No ja, če te dobro razmin potem tej vozniki poskušajo napraviti samomor. Pri puni zavesti se idejo rusko ruleto in brez ka bi poglednoli levo desno pelajo na glavno cesto. Takšnim pomoči nega. Sam imam več desetletne vozniške izkušnje in vem ka se vsakemi kdaj zgodi ka kaj spregledne ali pa reagira v zadnjem trenutki. Ka o tem ka jih vsikdar več med vožnjo telefonira ali pa celo SMS piše sploh ne gučimo.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Ja, neka takšnoga je. Če bi se postavo k tiston križišči in gledo ravnanje voznikov, bi vido ka jih polovica (mogoče celo večina) stavi samo te, kda na prvi pogled (torej kda par metrov pred križiščon poglednejo levo-desno) vidijo avto na prednostni cesti. Če ga na prvi pogled ne vidijo, stop-znaka ne upoštevajo in se pelajo dale. Če dejansko nega avtoja na prednostni cesti, se ne zgodi nika. Če pa ga spregledneš ali pa če ti je v mrtvon koti v tiston momenti, pa se zgodi to ka piše v toj novici. Če bi se stavo in se še enouk brez sile prepričo o stanji na prednostni cesti, bi se število nesreč tu zreducejralo na minimum. In kak pravin, na vsaki strani pred križiščon gej verjetno 10+ tistih malih ležečih policajov (izboklin), hitrost je 100m pred križiščon omejena na 60, taka rejsan križišča spreglednoti nemreš.. Ampak kultura voznikov je pač slaba in kak praviš, SMS pa mobitel stanje ne izboukšuvle....

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

markow83 (nepreverjen)

Ali pa se zaračunajo. Omejitev skos križišče je 70. Če cesta neje prazna pa vidiš daleč avto, in misliš ka boš folgo splete, pa ideš. Samo si se zaj***, zato ka po prednostne ceste nešče pela 140, pa ne misli nižate hitroste, maš dosta menje časa. Poleg toga ka prekmurske šofere ne vejo splete pa se čas davlejo z naberanjon hitroste, ali pa izsilijo pa se ne mislijo pelati več kak 70 do Sobote. Kultura na obeh straneh je vrhunska.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

deda mraz (nepreverjen)

Pa zvončke, zvončke nej pozabiti posaditi!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Aham (nepreverjen)

Vej je pa puno tabel tak ka se zosagaš...

...mislin pa ka so povzročitelji v glavnon domačini :(

Naj rajši stranskivi cesti zaprejo če se narod ne vej staviti na stop znaki - pa nede več navoul :)

neveneven (nepreverjen)

KAKŠNO KROŽIŠČE????? NAJ IZ STRANI SEBEBOREC IN PUCONEC NAPRAVIJO DEBELE LEŽEČE POLICAJE TAKŠNE KOT SO NA ULICI STANETA ROZMANA V M.SOBOTI PRI BLOKIH IN MISLIM, DA BO PA TAM VSAK ZMANJŠAL HITROST, KER SO TI POLICAJI RES DEBELI...

Presnetepetarde (nepreverjen)

Kljub tem debelim ležečim policajem je bila aprila letos v tem križišču prometna nesreča s smrtnim izidom. Izsiljevanje prednosti, avto zaneslo v peško, ki je prečkala cesto pravilno po prehodu.

In reply to by neveneven (nepreverjen)

slika (nepreverjen)

Kakšno krožišče, najboukše ka napravijo izvennivojsko križanje!

Varnost (nepreverjen)

Kak so eni že pisali drugo ne pomaga radar postaviti ka dela 24 ur pa do te začali eni malo misliti keri majo žmetno nogou.

pozorni (nepreverjen)

Ka motate z tejmi radare. Ka de radar delo? Mero de hitrost tistoga na prednostnoj ceste, ove z neprednostne de pa ešče itak sijlo na prednostno cesto. Şan se tü vozin že lejta pa dobro poznan kak je tü. Če je nej kukorca skoron do bankine posajena, te že od daleč lejko viden somara na stranskoj ceste, ka de prileto pred menej na glavno, pa malo doj zabrenzan, ka de prejk odleto. Da je pa kukorca, te pa malo z rezervo. Večkrat se je pa že zgaudilo, ka je stano, malo stau, te pa kak če be ga s šilon v rit pikno v križišče. Do zdaj san meo ešče srečo, ka san ga "prešto" pa san se skoron doj stavo in se sigurnome trčenje izogno, kak de pa naprej pa ne ven. Pozdravlan pa idejo miličara, ka zameknejo tej dvej ceste in s ten preprečijo direktne "prelete", neprednostna vključavanja pa ešče izdak ostanejo problem. Krožišče je tuj nej rešijtev, vej pa eni tudi tü izsilijo prednost, pa nasploj se ne vejo skauz krožišče pelati, na žalost tüde pokline šoferi s službeneme vozile.

deputa (nepreverjen)

Kakšno krožišče bumbari? Cesta je pregledna ka bole nemre biti, zdaj pa če se budale ne stavijo ali ne poznajo znakov je pa problem drugje.

zvodnik milan (nepreverjen)

jaz bi pa zvečer gledal kakšen stari pornič z odsluženimi prostitutkami

someone1 (nepreverjen)

No dobro če nej krožišče pa naj napravijo eno velko šikano v smeri Sebeborci - Puconci. Ali pa doj zaprejo cesto, če so vozniki takšni tepčki ka ne poznajo znakov oziroma manjaki kerin se ne da zabremzati pa se stviti pri prometnon znaki STOP.

Gorički voznik (nepreverjen)

Ka li eni pisarite. Kak je to vse pregledno pa tak dale. Ja kda nega tri metre visoke kukorce. Te je preglednost nula. Pa je mogoče tak še boukše, ka so te vsi bole previdni. Brzine so velke, pa kak en piše se lejko hitro zaračunaš če si na stranski cesti. Ka ne gučin v megli ali niskon sunci. Tisti mali ležeči policaji ne pomagajo, kak zgleda tak ka so pred lejti nej pomagali pred Čardo, pa tan sta bila dva ogromniva štop znaka. Radar tudi nede dosta pomago ka de resno mero hitrost na prednostni cesti. Gučati ka naj do vso bole previdni je enostavno nej zadosta, ker je to križišče PROBLEM in na njen POKA. Kda gledan avtoje na zgornjih slikaj lejko samo povem ka falabougi, ka so bile samo lažje poškodbe ker brzine so sigurno nej bile male. Varnost iz vseh štirih smeri bi povečalo samo krožišče in to nej kakšna fal smešnarija, nego redno, velko visoko krožišče.

black panter. (nepreverjen)

jaz bi pa Tujci podaril gasilsko kapu, pa neznam
kje da jo dobim

black panter

ka se san sebov pogučavleš,lopov šteri kradne nickname

In reply to by black panter. (nepreverjen)

black panter. (nepreverjen)

vcasih ko sem že po deliriju se mi zmeša pa pišem gluposti, pa mislim da imam dvojnika

Puščaaaaaa (nepreverjen)

Pm pa te so nej isklopili akumolator soboški gasilci.Ja še hujše de z soboškimi gasilcami .Saj Predsednik ma velki jezik oz goubec ka zna cejlo goričko pošinfat zdaj še ma vplani soboško lestev sparkejrat pred OBČINO tak ka mislim ka je njegov IKU 0.(Poberi se iz sobote Ej ti go home...

bodoči gasilec (nepreverjen)

kakšno pkolu pa moraš imati za gasilca

zvodnik milan (nepreverjen)

dosta ti je dva razreda osnovne škole
i plesni tečaj , da leiko igraš gasilsko kolo na gasilskoj veselici

čarni vrag (nepreverjen)

Težko je kaj pametnoga napisati, saj niti ne vemo, če se zaletavlejo domačini, ki cesto poznajo ali pa takšni ka cesto ne poznajo. Hvala našoj policiji, ka te podatke skrivle. Mogoče pa počakamo na one autuje, ka do sami vozili. Tam boš lejko v miri šlato kakšno Mariško, pa de te auto sam pripelo na cilj. Vsem želim srečno Novo leto, brez zaletavanja.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

sem bral, da gasilci sami zapalijo požare, da potem leiko gredo gasit in da se potem delajo frajerje, da so prvi na pogorišču

Veteran (nepreverjen)

Tukaj je edina prava rešitev izvennivojsko križanje obeh cest s priključki. Denarja je dovolj.

čarni vrag (nepreverjen)

Denarja ni nikoli dovolj.

In reply to by Veteran (nepreverjen)

.,.,. (nepreverjen)

Zakaj radar?
Saj pa nesrečo povzroči tisti s stranske ceste mogoče trbej prometne znake povekšate samo :)

murska55 (nepreverjen)

Na obeh straneh stranskih cest se postavijo ležeči policaji ,delo policije pa je dolžnost da obvesti ministrico Bratoškovo in zadeva je rešena ,samo problem je nekomu vzeti denar iz žepa in financirati iz državnega proračuna za ceste.Sigurno bi se to že zgodilo če bi Židan vedel za to križišče .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice