Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so sporočili, da se je v Občini Križevci pri Ljutomeru zgodila prometna nesreča.

Na nezavarovanem, manj prometnem železniškem prehodu sta dopoldne trčila vlak in osebni avtomobil.

V hudem trčenju je vlak avtomobil potiskal približno 200 metrov po tirih.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so bili malo po 10. uri obveščeni o prometni nesreči, v kateri sta trčila vlak in osebni avtomobil. Zdravnik ZD Ljutomer je na kraju potrdil smrt voznice osebnega avtomobila.

Po naših informacijah je preminula bila stara 49-let. Do usodnega trčenja je prišlo na nevarnem nezavarovanem prehodu, kjer se je prometna nesreča zgodila tudi lani.

Prva smrtna žrtev letos

Kot je pojasnil policijski inšpektor iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota Srečko Šteiner, je voznica v vozilu bila sama, po prvih ugotovitvah pa tudi ni uporabljala varnostnega pasu. 

Vozila je iz smeri naselja Logarovci v smeri glavne ceste skozi naselje Boreci. Na nezavarovan železniški prehod, označen z andrejevim križem, je brez ustavljanja zapeljala v trenutku, ko je po železniški progi iz smeri Ljutomera v smeri Gornje Radgone pripeljal tovorni vlak, so zapisali v soboški policijski upravi. Vlak je vozilo po trčenju pred seboj potiskal približno 200 metrov. Voznica je hudim poškodbam podlegla na kraju nesreče, potem ko so jo iz avtomobila s tehničnim posegom rešili gasilci.

"Po prvih ugotovitvah je vzrok za prometno nesrečo nepazljivost oziroma neupoštevanje prometne signalizacije. Ta narekuje, da ko se približujemo nezavarovanemu prehodu, zmanjšamo hitrost in v primeru, da se približuje vlak, vozilo tudi ustavimo," pojasnjuje Šteiner.

Gre za enega redkih nezavarovanih prehodov v Pomurju, na katerem po podatkih policije ne beležijo veliko prometnih nesreč. Na progi vlak namreč vozi le v ponedeljek, sredo in petek, samo enkrat na dan.

To je sicer prva smrtna žrtev na pomurskih cestah letos. Zadnjo smo zabeležili marca lani. 

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sdfsdfsd (nepreverjen)

Moje sožalje in vedno absolutno vedno je treba bite v avti pripet! Ampak je verjetno tu bole problem ka v sloveniji v leti 2020 še obstajajo nezavarovani prehodi vlakov keri so celo zelo pogosti v območju pomurja. Si slovenske želenice rejsan nemrejo privauščite signalizacije pa zapornic?

Proti zeleznicam in (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

proti strojevodjem, ki preveckrat spregledajo vozila

In reply to by sdfsdfsd (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Genijalec. Tovorni vlak ma lejko tüdi par 100 metrov zavorne potij.

In reply to by Proti zeleznicam in (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Se strinjam..."in vedno absolutno vedno je treba bite v avti pripet"...samo bi še dodal,da moraš biti vedno v avtu tudi pozoren na druge stvari,ki se dogajajo zunaj avta okrog tebe.
Pri tem pa ne igrajo nobene vloge nezavarovani želežniški prehodi,ker katerega na želežniškem prehodu,četudi je ta nezavarovan zadene vlak si je ta popolnoma sam kriv in nihče drug.Amen pika.

In reply to by sdfsdfsd (nepreverjen)

caplja (nepreverjen)

Žalostno, kako usodna je lahko sekunda neprevidnosti. To, da ni bila pripeta pa zagotovo ni bilo usodno.

Vajz (nepreverjen)

Kak lejko napijšeš takšo blesarijo. Či bi bilja pripeta, mogouče niti poškodovana ne bi bijla, glede na tou, ka je vdarjeno v sovoznikovoj strani in je kabina nej zmučkana do voznikovoga sedeža...

In reply to by caplja (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Vajz!!!
Ne delaj se pametnega! Pri takšnih bočnih udarcih pride do usodne poškodbe tilnika!
Le čevlje sodi naj kopitar!

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Ajde, ka pa bluziš. Vej je pa nej teljo notri zabitunejrano, ka bi se samo glava premeknola. Osnove fizike te jebejo. Prle bi se ti v križi hrbtenica spotrla, kak tilnik. San meu prijliko sprobati bočni trk s 70 km/h.... Vlak je sigurno vozo pomenje, po deformaciji kabine sodeč...

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Vajz, že včeraj sem ti napisal, da le čevlje sodi naj kopitar! Ampak ti si tako zabit, da ne veš kaj to pomeni... Dokler ni bila interneta so samo tvoji domači vedeli, da si zabit, sedaj pa to vidimo tudi ostali. A ti veš kakšna sila deluje ob nenadnem sunkovitem bočnem trku na tilnik, a veš kako je glava težka... Telo je obdano z veliko mišicami, kitami, kostmi in je bistveno bolj stabilno od vratu, ampak kaj bi se človek trudil s tabo, si brezupni primer!!!

In reply to by Vajz (nepreverjen)

janko špehsvinjski (nepreverjen)

ti mamin teliček bi sigurno ostal živ
ker tvoja glava je prazna
in zato vaga 0 kilogramov

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Dober vzdevek imaš! In v tem špehu se tudi skriva tvoj IQ.

In reply to by janko špehsvinjski (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

samo eni pišete blesarije. Ka pa sila pospeška, pojemka? Fizika osnovne šole. Ka ti pomaga, ka si privezani , če se ti notranji organi spremenijo v kašo zaradi udarca?

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Ja rejsan, fiziko boš mogo malo obnoviti. Po tvoji izračunaj bi se človik pri čelnon trčenji s 100 km/h spremejno v želatino....

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Najüjše je tan, ge je rejtek promet. Tan po navadi niče ne pričaküje cuga. Lejko bi bar semafor postavili....

dfg (nepreverjen)

Genau tak.....prek v avstriji nega skoro nigi zapornic je pa resen ka so semafori pa te tisto vidiš....

In reply to by Vajz (nepreverjen)

rip (nepreverjen)

Škoda ženske, škoda vsakega človeka, samo kak vijden, se tu levo in desno vijde kilometer; torej - žal nepozornost!

Alesss (nepreverjen)

Zaradi tega zastarelega vlaka, ki pelje 1x dnevno Ljutomer Radgona in nazaj je umrlo ze toliko ljudi!!! Če ni denarja za zapornice naj naredijo vsaj semafor kot jr na progi Radkersburg Šentilj ali ukinejo to progo!

someone1 (nepreverjen)

V tujini ( Avstrija in Madžarska) imaš na takšnem prehodu urejeno signalizacijo, ki te prisili, da ustaviš čeprav ni zapornic. Pri nas pa postavijo slabo viden Andrejev križ pa naj se ljudje pobijejo. Na tej progi vozi vlak 1 krat dnevno in ve se kdaj približno.

bubusar (nepreverjen)

Pri nas so lidje neumni in to je to. Polovica šoferov ne vej avtoja voziti, niti ne poznajo osnov prometa, ka o prometnih znakih in vožnjah v mestih in malo bole zapleteneh križiščiš in celo krožiščih, sploj ne gučin. Nej mi je jasno kak lejko takši lidje pridejo skouz na izpiti. Te pa nej čudo ka sakši telko časa dobijo negi nekše inštruktore ka odavlejo izpite. Ka takši idioti kak se po naših cestaj vozijo sigurno nigdar nebi po legalni pouti izpita napravili. Ali ka, če je pa najležej kriviti železničare, ceste, državo.... samo šoferi so nigdar nej krivi. Ka se je ta ženska edina gda prek toga prehoda pelala? Verjetno se jih sakši den dosta tan pela. Kak tou ka se drugin tou nej zgoudilo? Pač je nej pazila in je nasankala, tak pač je. Sorry ali jebi ga.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

bubusar,
Na tvoj komentar ni kaj dodati, edino to, da si težko budalo!

In reply to by bubusar (nepreverjen)

.v (nepreverjen)

Če je prehod v naseljenem kraju, zakaj so ga nej zavarovali?

Toti glih (nepreverjen)

Kaj pomeni Andrejev križ? Isto kot Stop znak, isto kot rdeča luč ali isto kot zapornice spuščene, odvisno od tega, kako šofer to upošteva. Žal se tega eni ne zavedajo.

In reply to by .v (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

Na tej progi vlaki skoraj ne vozijo več. Zato imajo pač ljudje v podzavesti, da tam vlaka ni. V Gornji Radgoni na tej isti progi vlak ustavi pred cesto in gre železniški delavec na cesto in potem počasi pelje dalje, ker tudi nihče ne pričakuje vlaka. In na tej isti progi v Gornji Rdgoni tudi nihče ne ustavlja na cesti !!!!
To progo bi bilo potrebno že davno enostavno ukinit, ker je itak samo strošek in velika nevarnost za ljudi, kot se je na žalost pokazalo danes.
V kolikor pa je proga potrebna pa se naj, kot ostale modernizira in spostavi ustrezno varnost, kot je na progi, ki pelje proti MS in naprej za Hodoš.
Ne gelede na vse okoliščine je pri nas v Sloveniji kar nekaj ljudi umrlo zaradi neustrezne infrastrukture !!!!!!!

tru3 (nepreverjen)

Na tej železniški progi ljutomer - gornja radgona nasploh ni zavarovanih prehodov tako, da trditev “gre za enega redkih nezavarovanih prehodov v Pomurju” povsem ne drži. To ni prvo trčenje vlaka z udeležencem v cestnem prometu na tej progi nezavarovanih prehodov in ko se potegne črta je imenovalec samo en nezavarovani prehod.. Ob predpostavki, da se vlak pelje z višjo hitrostjo pa pride lahko do tragične nezgode. Preko takih prehodov bi se vlak moral peljati z bistveno nižjo hitrostjo tj. mininalno..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice