Vam ime Hinko Krejašič kaj pomeni? Verjetno ne veliko. Kaj pa Stephen Casiraghi? Da, to je tisti, eden bolj zloglasnih zločincev v Sloveniji. In ravno ta zločinec, ki je po več kot dvajsetih letih ponovno prišel na prostost je bil rojen v Murski Soboti. Pa tudi zdaj po pretečeni kazni naj bi se zadrževal na območju Pomurja.

V zaporu preživel skoraj pol svojega življenja

Casiraghi, rojen kot Hinko Krajačič v Murski Soboti je prevzel ime pokojnega moža monaške princese Stephena Casiragija. Casiraghi, eden najbolj znanih slovenskih zapornikov, znan po muhastem vedenju, na zatožno klop je v preteklosti sedel celo popolnoma gol, je od minulega četrtka na prostosti.

Casiraghi je v zaporu preživel skoraj pol svojega življenja zaradi različnih kaznivih dejanj, med drugim zaradi zaradi posilstva, ropa, poškodovanj tuje stvari in nasilnih dejanj ugrabitve in spolnega nasilja.

Ugrabil in se spolno izživljal nad avtoštoparko

Med drugim je bil leta 2010 obsojen na 17 let in osem mesecev zapora zaradi ugrabitve in spolnega izživljanja nad avtoštoparko, kar je zagrešil takoj za tem, ko so ga predčasno izpustili s prestajanja 11-mesečne kazni po napadu na fotoreporterja Dela in Slovenskih novic.

Napadel policista in paznika

Leta 2011 so ga obsodili še na 14 mesecev zapora zaradi poskusa napada na paznika v ljubljanskih zaporih na Povšetovi. Nato je dobil še pol leta zapora zaradi napada na pravosodnega policista in uničenja kopalnice v zaporu na Dobu.

Meni, da je bil dobro leto dni nezakonito v zaporu

Prestajal je enotno kazen 22 let in 11 mesecev zapora, ki bi se mu iztekla avgusta 2019. Vendar bi po mnenju odvetnika moral v zaporu biti 20 let in 5 mesecev. Kar se je izteklo 6. septembra 2016, od takrat naj bi tako bil nezakonito na prestajanju zaporne kazni. 

Stephen Casiraghi na mariborskem sodišču v družbi odvetnika Roka Berdena.

Od države terja odškodnino

Na mariborskem okrožnem sodišču pa je včeraj Casiraghi od države zahteval plačilo odškodnine v višini 150 tisoč evrov, saj naj bi ga paznika med prestajanjem kazni v mariborskih zaporih 24. septembra leta 2011 brez razloga pretepla. A tako kot vsaka ima tudi ta zgodba dve plati.

Trdi, da naj bi ga paznik neupravičeno pretepel, ker je v zaporu hranil golobe. Zgodba paznika je drugačna. Casirahni naj bi proti njemu zamahnil z britvico, zaradi česar naj bi ga paznik zgrabil za roko in ga udaril v trebuh.

Paznik naj bi glede na situacijo uporabil najmilejša sredstva, a s tem se zloglasni Casiraghi ne strinja in trdi, da so mu tako brivico kot palico pazniki podtaknili. Zaradi poškodb, ki naj bi jih dobil s strani paznika zato meni, da mu pripada odškodnina.

Casiraghi med čakanjem odvetnika.

Giblje se tudi na območju Pomurja

Kot nam je včeraj dejal pred mariborskim sodiščem službe nima, trenutno je nezaposlen, od države dobiva socialno pomoč. Kot pravi, ne živi ne v Mariboru, ne v Ljubljani, nazadnje je dvakrat prespal v Ljutomeru.

Na vprašanje, kako se ljudje obnašajo do njega, je odgovoril: "Kako naj se? Saj te dosti ljudi ne pozna niti."

Na vprašanje, ali mu je za svoja dejanja žal pa je odvrnil: "Kakšna dejanja? Žal ali ne žal, saj ne moreš nič spremeniti. To je v preteklosti. Ja, če se ne bi zgodilo, bi bilo boljše."

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

On to tudi čita.

Gost (nepreverjen)

Rodil se je v Murski Soboti kot Vinko Rakuša in ne kot Hinko Krejačič. Tako je vsaj izjavil nekoč na enem izmed mnogih sodišč.

Gost (nepreverjen)

O njem pišite takrat, če bo kaj storil, ne pa takrat, ko ni nič storil. Pustite ga naj živi v svobodi saj mu je verjetno zaporniškega življenja dovolj, pa tudi kaznivih dejanj.

wwww (nepreverjen)

In kak smo lahko sedaj Sobočanci ponosni ker se je ta zločinec rodil v Soboti .Človek ne more verjeti ob branju kjer se ga povzdiguje z naslovom rojen v Murski Soboti .In to je sedaj ponos ?Komu ?

hahainfo (nepreverjen)

Pozor, pozor, v Prekmurji rdeči alarm. Trenutno sedi na Trgi zmage in štej Ekipo. Prosin ka si v Lidli nabavite zalogo hrane, hitro poberejte deco in se za 1 keden zaprejte v zaklonišče.

čarni vrag (nepreverjen)

Casiraghi, rojen kot Hinko Krajačič v Murski Soboti je prevzel ime pokojnega moža monaške princese Stephena Casiragija.

Danes 49 letni (letnik 68), se je rodil kot Vinko Rakuša. Se ga kdo od Sobočancev spomni?

Gost (nepreverjen)

"wwww 3 ure nazaj #4
In kak smo lahko sedaj Sobočanci ponosni ker se je ta zločinec rodil v Soboti .Človek ne more verjeti ob branju kjer se ga povzdiguje z naslovom rojen v Murski Soboti .In to je sedaj ponos ?Komu ?"

Tistin, kerin je v ponos Suzana iz Bara, Maja iz Kmetije, Činč iz BigBrother, Nika iz Evrovizije, nekši Malačič iz neven ge, brezvezna Danica..... takšin de sigurno tudi tej majster v ponos.

Gost (nepreverjen)

In zdaj vprašanje je prekmurec ali nej?
:)

kata (nepreverjen)

Prevzet priimek po popularni osebi, kot romi, posnemali so priimke večinoma po nogometaših, potem so pa še ponosni na tè priimke, kot da bi bili to oni. Bože mili, kaj vse se dopušča

umberto (nepreverjen)

2007-ega je bil obsojen na 20 let zapora. Pred tem in tudi med prestajanjem kazni je nonstop delal pizdar...
2017 še ni mimo, pa je na prostosti. Zdaj me pa zanima, kdo ne zna osnovnošolske matematike? A so se malce zmotili, ne bi mogel slučajno sedeti do 2027? Če/ko bo spet naredil kakšno sranje, pa spet ne bo nihče odgovoren, kot v primeru Plut ne.

robijaš (nepreverjen)

na sodišči ga zaposlite pa naj te sodnike vahta kakše norosti delajo pa naj jim je šef

LIpo (nepreverjen)

Baje da se v Ljutomeru drži. Kak je prišel sem ne vem, vsekakor pa bi bilo boljše da ga ne bi bilo. Ni fajn spati ponoči ko veš, da se nekdo tak potika naokoli.

Stephen Casiraghi (nepreverjen)

Malo se pretirava z fake news

Hinko Krajacic (nepreverjen)

Berem te novinarske race kjer se prevec pretirava pa kje hodim po prlekiji koga to briga

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice