Vir: Radarji v Pomurju
Statistika nesreč na puconski ravnici se znova viša.

Na puconski ravnici je, kot kaže, znova prišlo do trčenja, v katerem sta po prvih informacijah bile udeleženi dve osebni vozili.  

Po pričanjih očividcev bi naj obe vozili končali na njivi, slišati pa je bil kar precejšen zvok trka. Informacij o poškodbah zaenkrat nimamo. Na lokaciji pa so že gasilci, reševalci in policija.

Gre sicer za precej nevarno cesto, navedeno križišče je stalno prizorišče mnogih prometnih nezgod.

Iz Uprave RS za zaščito in reševanje so sporočili:

Ob 12.04 sta pri naselju Sebeborci, občina Moravske Toplice, trčili osebni vozili. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP ter počistili posledice prometne nesreče.

S spleta

Komentarji (38)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vodka (nepreverjen)

Je tak težko postaviti dva svetlobna stop znaka na obeh stranskih cestah. Dva znaka eden na levi in eden na desni strani iste stranske ceste bi se morala ob približevanju avtomobila svetlobno aktivirati z utripanjem. Kdor tega ne bi vido pa mora vozniško odjaviti.

Ult (nepreverjen)

Vejpa ci teh znakov ne vijdes ka so zaj tudi ovoga nes vido...no ce si pijan te tak nika me vijdes oz ti vse svejte v glave

In reply to by vodka (nepreverjen)

Drekec (nepreverjen)

Glej, križišče je, omejitev 70 zaj pa če toga ne upoštevaš si si san kriv.

In reply to by vodka (nepreverjen)

Guyio (nepreverjen)

Za vse nesreče v ton križišči so krivi vozniki, ki namerno ne ustavijo pri stop znakih. Ker prehitro peljejo proti glavni cesti spregledajo vozilo na glavni cesti. Če bi se ustavili pri stop znaki bi ga vidli. Rešitev je samo ena, da se zamakne ena od stranskih cest, tak ka nede mogoče samo leteti prek glavne ceste.

btk (nepreverjen)

s stranske ceste trbe napravete oviro, ka se vec kak 10kmh nede moglo prek pelate....

Ult (nepreverjen)

Skakalnica :)

In reply to by btk (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Cesta je nika nej nevarna, na obej strani se daleč vijdi, krijvi so šoferi ,keri mijslijo ka so sami na cesti.

Simon78 (nepreverjen)

Zakoj so tak norčasti, ka na stranske ceste že enkrat ne postavijo ali svetlobne signalizacije ali pa ležeče policaje!?

Pomigrad (nepreverjen)

Tu trbej pod nujno napraviti krožišče , po možnosti z kakšno fontano , tak mislim za enih 540.000, 00 eur .

vodka (nepreverjen)

Šteri ščej na ton križišči delati krožišče je za pokojnoga Rugla oziroma njemi podobnim. Ešče sreča ka si tou napiso kak sarkazem samo ne ven, če do vsi razmili.

In reply to by Pomigrad (nepreverjen)

B.R (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nej so bili cigani..? Ka po navadi cigane krivite za takse stvari...

Ult (nepreverjen)

Se nigdar san nej presto ka bi sto cigane v ton krizisci omenjau, tak ka ne bluze neka brez veze.

In reply to by B.R (nepreverjen)

Nevarno na kvadrat (nepreverjen)

Kak dugo še nedo delali tu krožišča? Pa že lani so pisali da bo. Mora rejsan kdo tu umreti????

Soncezahaja (nepreverjen)
vodka (nepreverjen)

Šteri se razmi vsaj v vožnjo talig, če že ne avta nede ščeu tü na ton križišče sredi njiv in čistine meti grožišče.

In reply to by Nevarno na kvadrat (nepreverjen)

Aaaa (nepreverjen)

Rondo scete mete sredi ravnice? Budale keri to scete. Te de se vec nesrec.

Gigigi (nepreverjen)

Lejko napravijo vraga pa nede pomagalo! Či de rondo tuj ne vala...ka šalamenski picek prejk rondoja skače esšče...naj malo pazijo! Ali jebiga...vsi smo pametni kda se komi kaj zgodi...zlahka spregledaš!

Ult (nepreverjen)

Ce si pijan pa bedak v glave ta ja

In reply to by Gigigi (nepreverjen)

Nevarno na kvadrat (nepreverjen)

V razvitih državah so izven naselij na takših cestaj seposedi rondoji. Razmin pa tiste, šteri na toj ravnici tirajo 100 in več... rondo je zajebancija. Moreš bremzati. V ton je čar. In varnost.

markow83 (nepreverjen)

Ge še nikdar na ton križišče nejsan vido nikoga ka be prejk pelo tak kak ene pravite. San pa dostakrat vido koga, ka ne upošteva 70 omejitve, pa koga ka se iz stranske vključe pa ne pospeše zadosta hitro, puno prehitevanja skos križišče. V ton letnon čase je križišče pregledno, in je debata o stop znake bole retorična, kak ka bi mela kakšen praktičen pomen pri toj nesreče.

markow83 (nepreverjen)

Namesto rondoja naj rajše postavijo radar. Mo se hitrejše vozile skos kak če be bil rondo, pa še nesreč nede. Win, win, win!

čarni vrag (nepreverjen)

Slabo se razmite na prometne predpise. Za nesreče so nej krivi tisti ka se pelajo po prednostni cesti, nego oni iz stranske, ki izsiljujejo prednost.

Pred (nepreverjen)

Emm zgleda se tij slabo razmes. Ok v vecini primerov drzij to kak si napijsau ali, obstaja pa moznost ka je krivec tude tiste ka se po prednostni pela.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kriv je tisti, ka ne upošteva znaka STOP in izsiljuje prednost. Vsaj tak piše v zakoni. Navedi člen zakona po katerem je za trk kriv tisti ka vozi po prednostni cesti. Čakam!

In reply to by Pred (nepreverjen)

Brankoo (nepreverjen)

Naslov članka dve osebi poškodovani v trčenju vozil na puconski ravnici, a so zaradi fotografiranja poškodovane avtomobile odpeljali na sebeborsko ravnico. Sebeborci so skoraj od odcepa za Lapovec do odcepa za smetišče z leve in desne strani te ravne ceste. Zakaj stalno puconska ravnica?

Aljosa49 (nepreverjen)

Krozisce na sredini pa svetilnik pa bo...

Pred (nepreverjen)

Se bokse bi pa bilo podvoz ali nadvoz, vseeno, ka narod se v krozisce nevej vozite

In reply to by Aljosa49 (nepreverjen)

Mjxok (nepreverjen)

Jebo vas krozisce... ka te z kroziscon tu... eno stransko cesto trbej zamekniti za par metrov ka nede direkt prek slo... pa lezece na stranskivi cesti tik pred krizoscon ka se nede slo vec kak 10km/h prek pelate... nej pa krozisce.. najbokse ka vsako krizice v krozno naredite...

Lunavzhaja (nepreverjen)

Upan, ka znate link-povezavo odprejti. Nega več debate, rondo de se delo.
https://sobotainfo.com/novica/lokalno/problematicno-krizisce-bodo-koncn…

In reply to by Mjxok (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

To je možno samo v Slovenistanu. V Avstriji so delali KROŽIŠČA pred 25 leti. Tam je bila razlika, da so posameznega naredili v nekaj dneh za zelo majhen denar. Pri nas pa, kot primer med MS in Rakičanom mora biti cena slab milijon in pol leta, da se dokonča. Zato pa ni denarja in čas, da bi jih naredili več. Pri nas ni pomembna varnost ampak, da določeni lobiji mastno služijo.

čarni vrag (nepreverjen)

Varnost se s krožiščem ne bo povečala. Te bodo pa na tisti ravni cesti nabili hitrost in spregledali krožišče. Isto sranje drugo pakovanje.

someone1 (nepreverjen)

Tisti keri ste proti krožiščan, pelajte se po novoj soboški obvoznici od bliska pa do tišinske pa te vidli ka je krožišče dosta bokše kak kakoli drugoga (semafori naprimer na obvoznico enostavno ne pašejo). Semafori so na toj obvoznici totalno brez veze, ker neglede s kere koli strani se pripelaš vedno naletiš na rdečo.
Kak drugo cesta od Rakičana do Beltinec je tudi ravna kak puconska ravnina. Dokeč je nej bilo krožišč je bila smrtno nevarna dokeč so bili semafori je bila večja gužva. Evo po cejloj beltniskoj cesti se nišče več ne vozi 150+km/h kak je to bilo včasi. Resno pa od časa do časa keri piči ravno prejk krožišča, samo zato je nej krivo krožišče ampak maligani v šoferovoj glavi.
Ge san absolutno za krožišče na puconskoj ravnini sploj zato, ka so šoferi vedno menje zbrani pa delajo poleg vožnje še marsikaj drugoga in enostavo pozabijo ka se pri STOP znaki trbej staviti.

čarni vrag (nepreverjen)

Tisti ka spregledne znak STOP, de spregledno tudi krožišče. Pri nezbranih šoferjih ne pomaga nič. Sedaj ko ni koruze je vidljivost na tem mestu idealna, a vseeno so nesreče.

Nevarno na kvadrat (nepreverjen)

Ka ste se obesili na ta STOP, kak da bi od nas nihče nej kaj spregledno. Ne mislim na nedeljske šofere, šteri pelajo mamico k meši. Kda voziš par 100 km na den ali pa enostavno si z mislimi nej pri vožnje, ka se zgodi sakšome. Po drugoj strani pa narod šiba po prednostni kak pravi of odzgora 150, kak na beltinski ravnici. Poanta je ka krožišče žmetnej spregledneš kak STOP in drugič se fejst zmanjšajo hitrosti. Sicer pa mo vidli, kda de krožišče. Se spomnim, kak so prejk STOP - a vozili pri Čardi pa je tan pokalo, zdaj tan več nega nesreče.

čarni vrag (nepreverjen)

Če se ti pogosto dogaja da prevoziš znak STOP, razmisli o uporabi javnega prometa.

In reply to by Nevarno na kvadrat (nepreverjen)

Nevarno na kvadrat (nepreverjen)

Nej trbej pogosto. Saj na ton križišči ljudje ne izsilijo pogosto. Zadosta je med nekaj tisočimi ali desettisočimi na leto, ka eden ali dva. Ovi na prednosti pa itak tirajo.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

stopznak (nepreverjen)

Telko krožišč je, ka se narod več nevej voziti skozi navadna kižišča. Tu je edini problem, ka ljudje ne upoštevajo stop znaka. Dokaz za to so nesreče tudi zdaj, kljub praznim njivam in preglednosti. Ljudje avto na prednostni cesti VIDIJO, a se jih dosti odloči, ka do se brez ustavljanja, čim hitreje, napopali iz stranske na prednostno cesto ali čez. Dogaja se tudi, ka celo zmanjšajo hitrost, pa študerajo če naj izsilijo ali nej, in se te zadnji moment odločijo spelati, tak ka more avto na prednostni cesti konkretno bremzati. In to se dogaja nenehno, bremzaš pa kuneš, pa če se pelaš 70 ali 120. Trbelo bi najti alternativo, kera bi prisilila voznike na stranski cesti, ka se pri stop znaki dejansko stavijo, pa makar je to resno zamik ceste.. Krožišče se mi ne zdi pametna rešitev, tudi tan do ljudje še vedno izsiljevali prednost, poleg toga je glavna cesta dosti prometnejša od stranskih in se jo ne bi smelo podrediti tistim parim avtojon, ka se pripelajo na vsake pol vre. Če de se krožišče delalo, pa upan vsaj, ka de turbo izvedbe.

someone1 (nepreverjen)

Ja turbo varianta še zakomplicejra krožišče. Skoro nišče nevej pravilno uporabljati turbo krožišča na cankarjevi in panonski ulici v MS. Tu se dogajajo vsakodnevno takše komedije ka je tou samo za youtube. Hitri pas (turbo) je namenjeni ka se "izogneš krožišči pa si šofei ne vupajo na turbo pas zavolo sigurnosti rajši nucajo tisti pas keri vodi v krožišče te pa brezveze čakajo pa delajo gužvo. Jao ka vse vidiš na cesti..... te pa neje čudno ka večina več nevej ka pomenji STOP znak.....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice