Zmanjševanje sredstev in kadrovska podhranjenost se kažeta v večji izpostavljenosti policistov, pravijo v policijskem sindikatu.

V Policijskem sindikatu Slovenije so se v zvezi z dogodki v romskem naselju Pušča napisali odprto pismo ministru za notranje zadeve Vinku Gorenaku in generalnemu direktorju Stanislavu Venigerju"Na podlagi preteklih izkušenj, ki izhajajo predvsem iz območja Policijske uprave Murska Sobota in Policijske uprave Novo mesto lahko mirno ocenimo, da je bil zadosten razlog za okruten in strahopeten napad zgolj dejstvo, da so bili policisti uniformirani," pišejo v pismu.

Policisti vse pogosteje tarče nasilja
"Ne glede na dejstvo, da še ne poznamo vseh okoliščin dogodka, se moramo prav policisti zavedati, da se državljani in država nahajajo v splošni krizi vrednot in morale, pri čemer postajamo vse večja tarča raznih posameznikov in skupin, ki na opisan, nesprejemljiv način, večinoma prav na plečih policistov, kažejo svoj upor proti sistemu in splošnemu stanju v državi, država pa prav takšnim posameznikom in skupinam, z nerazumnim krčenjem kadra in sredstev, daje še dodatno motivacijo in zagon," izpostavljajo v sindikatu.

Ogroženi tako policisti kot druge osebe
Ob tem pristojne opozarjajo, da zaradi kadrovske "podhranjenosti", zmanjševanja sredstev za nadurno delo in pripravljenosti, zaznavajo vse več primerov, ko policisti v nasprotju z veljavnimi varnostnimi standardi naloge opravljajo sami, pri čemer so slednji zavestno izpostavljeni večji stopnji tveganja za lastno življenje in zdravje. S tem, dodajajo, ni ogrožena samo varnost policistov, temveč tudi varnost drugih oseb v postopkih. 

S spleta

Komentarji (106)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BB

Se strinjam v celoti z napisanim. Predvsem z zadnjim stavkom predzadnjega odstavka zgoraj navedenega pisma/dopisa!

Sobochanec

Dotik "svetosti" policajske uniforme v anglosaksonskon svejti pomejni, ka lejko svojci začnejo prebejrati farbo, material pa dizajn žare ali pa trüge.
Skoron enako vala za probavanje straja (grožnje) kakšojkoli državnoj ali pravosodnoj peršoni, za razliko, ka ti en lejpi čas nej trbej srakice kupuvati. Država časti črtasto.
In, pijtanje, ka bi takši človik napravo civili šteri njemi je na pouti, če si vüple oboroženoga policaja napadnoti?

Dokejč pa prinas sakši lokalni mešetar pa delomrznež, lejko larma pa galami, pa sen poprejk ebe se po spiski, dotečas smo ga tisti, šteri probamo pošteno živeti - nagrbusili.
Svekle točke v obliki pošteni političarov, šteri bi pošteno državo nazaj postavili, rejdne zakone spijsali pa lopovon lejpo pout za rešetke pokazali, so pa vgasnole kak poplavlene svejče na desnon brejgi Drave.

Hendrix je isto spotro fenderco, samo nej na policajskoj glavi, takka nej iskati alibi v muziki ;)

pink panter

Ne rezumem kaj ima krčenje kadra zadnjih let s cigansko agresivnostjo. A morda te agresivnosti v policijskih zlatih časih ni bilo? Saj pa vsak anonimec zna, da so se policaji, ko so slišali za ciganski pretep, vedno potuhnili in počakali, da pač mine. Tudi pred leti.

Še vedno jih je več kot ciganov in če bi imeli jajca oni, pa še kdo malo višje od njih, bi že napravili red.

krobikar1

SOBOCHANEC; kapo dol pred tvojin komentaron,...se popolnoma strinjam!

Ka nemo gučo o ton, ka pri nas policaj edini ma zakonsko pravico, pod določenimi pogoji seveda, vzeti življenje osebi oz. uporabiti strelno orožje, proti osebi ki,.....in to vse za dobrih 700 EUR plače (začetnik).
Takega pooblastila nema noben sodnik, tožilec,.....
Zaj se pa gor prosijo takši, keri so zvali policijo, te so nej upoštevali ukazov, pa so pač "gor dobili",....ja bog pomagaj, pač!

Vipko
Wizeman

Pojdje, tü drüjgo ne vala kak batina. Ciganj se samo batine bogij, ešče bole kak psa...

black panter

rešijtev je samo ena,nekje na zemlji najti en košček ozemlja,še najboljše v sahari ali puščavi gobi in jih vse tam naseliti

BB

Na žalost imajo omenjeni prevelko imuniteto, nika se njin nesmi napraviti - zaskrbljajoče! To ka se njemi nika nemre zejte (plačilo kazni) ka tak nika nema je nej izgovor proti kakršnim koli sankcijam. Trbelo bi uvesti en mali goli otok za prekrškarje pa bi se zadeva civilizejrala v roki par let, če pa slučajno nej bi jih pač menje bilo na prostosti...

Pred kratkin san meo san opravek z "vzornim" predstavnikom soboške soseske pa mi je lepo pravo v obraz pa se smejo: "Vej mi pa nišče nika nemre ges sa ciganj, ha ha ha..."

kanžor

Te de pa pa policija z njimi fuzbal špilala .Ka pa pravi dr.Muc ? Tudi občina jih kaže v lejpi in zlati luči in kakšne dobre odnose imamo z njimi .Daleč od toga purdiji so vsi isti ni izjeme .

Vipko
Wizeman

Mali Cigo pita tatu:

- Tatko, šta je to demokratija?

A čale odgovara:

-Demokratija je, sine, da svi beli rade, a mi da samo sedimo i dobijamo
pomoč na lepe oči....

- Ali, zar ih to ne nervira?

- Nervira ih, ali to je več rasizam...

[email protected]

Wizeman. Malo se lepše obnašaj pa jezik za zobej.

delija

[email protected] hahaha Odi pa meni daj batine,če ze pijses pijzdo ste eni nej vsi ampak eni tu na neti glasne povejte sto ste pa ka nej pa na pamet pijsete,wizenam povej sto si pa menej lejko zbijes no pa mo vido keri de prvi bejzo tij al ges,samo san 10000% ka bos tij.

[email protected]

Ka je pizdo lizci? samo prejk računalnika ste močni hehe..
Ovači pa bežijte.

marjetica

Saj problem se da hitro in poceni rešiti. Sendvič in Red bull v roke, odpelati na mejo in jim zaželeti bonn voyage.

delija

Tebej pa dobro zmrdate pa de problem rešen;)

hooligan

San tudi iz Pušče pa samo nekaj bi napiso: nej vse rome metat v isti koš policaji na Puščo itak odijo vedno k eno in istan oseban(oz.družinan) samo delajo sramoto ostalin..

komentator

Ge pa je več komentarjev??? Rešitev je samo ena. Tisti romi ka delajo majo peneze in ne delajo zdrahe. Tisti ka pa dobicajo pomoč pa nindri ne delajo in delajo zdrahe. Ukiniti vso socilano pomoč pa do tisti ka so lenuhi šli v drugo državo ostali pa do samo tisti romi ka so kak Pavri (tak pravijo belin)

baabu

se malo pa do komentari tudi tu zaklenjeni.. prestite si jih malo na rtvslo, vsi crkavlejo od smeja, vi se pa samo forsejrajte...

fuccker

rudas a si kaj ponosen na svoje cigane ?

uff full je civilirizino vse v pusci kot lazes po vseh tv hisah po slo , so redki primeri ki so ljudem podobni , vse drugo
pa rudas z tabo vred totaln odpad ,,,

sasopitbullMura 05

komentator ,saj vam isto te morejo ukiniti ka zdaj vas polovica ne dela ka samo doma sedite pa čakate tak ka spat ju3 je plača

manhunter05

mislim ka je jasno po komentaraj, ce so cigani nasilni ali ja!

sukarchavo

eti si poglednite video pa te povejte kelko sivov ma zenska v glavi, to je resno prevec ka so ji napravli.

http://tvslo.si/predvajaj/hud-incident-v-romskem-naselju-pusca/ava2.151…

MacUser

Blueray napad na CD-ROMe in DVD-ROMe.

sukarchavo

MacUser ne zacej pa s temi otroskimi komentarji. Tak si kak mala deca v vrteci.

sasopitbullMura 05

samo minuse znate sobočanci talate nemrete se sprijzniti ka je tak ka vas polovica čaka na socialno podporo

fuccker

ej sukarchavo ja vidi se razbita buca , res je, samo nisi napisal
zakaj je dobila to ? po tvoje jo je policaj kar za brezveze a ne ?
pa da je bilo ciganov preko 50 na par policajev, kaj je tebi clovek?
v kaki drugi bolj normalni drzavi in z vec pooblastili policiji , bi ziher nekaj ciganov imelo zrna v sebi ne te boge sive , ti si sedaj lepo malo odahni in prespi , sam pa ves da vas mora bit , da ste malo hrabri vsaj 10 vec v stevilu , to je vasa kultura , vas
nacin in vase zivljenje , in kot zgleda bo to v vasi krvi tako ostalo ,
zakaj se pa klicali sploh policijo ? zastihajte se , pa zakoljite pa potem klicite, kaj normalne ljudi vlecete v vas gnoj ,,,

sasopitbullMura 05

fuccker, zato so plačani ka pridejo v gnoj ej človek moje sožalje če ste vij nej tak kak mi si za enga vi pa ste samo prek račn glasni

sukarchavo

fuccker ime ti ze vse pove. V normalni drzavi se zensko ne bije pa se celo dojencka je v roke imela. Namesto, ka bi ji lisice gor dal jo je po glavi. Seveda da so pa cigani kak nas vi zovete vidli to pa njin je nej prav. Prisli so pa naj bi toga ka je bil pijan odpeljali nej pa ka so zacali sinfati pa preklinjati pa zenske biti. Sramota.

fuccker

sukarchavo dobro si napisal ja, da se zenske ne mlati ,
samo kaj pa vase zenske pocnejo ?
ce zelis pisat nekaj posteno potem pisi posteno ,
a je policaj katero brezveze udaril ali kaj ? ali se je branil?
kako vas je lahko prislo toliko ciganov na par policajev ?
a se ti nezdi da bi lahko kak policaj v taki situaciji katermu od vas poslal metek v glavo ? ce ste tko nic krivi in posteni , zakaj ste dopustili tako mnozicen napad na nekaj policajev, pa se policistka zraven ? vidis to pa je kar vas vedno jebe , pa ce se oni nebi branili bi jih cigani pohodli, kar ti sam dobro ves , zato verjami te poskodbe kaj je kdo dobil so nicelne z to situacijo kaj se je zgodila , napisem ti ko je prisla pomoc, ste imeli full sreco da vas niso , ali jih niso v kompletu zaceli radirat , ce bi to bilo v vecjem mestu , naprimer maribor, pa da bi prisli specialci bi bilo v pusci prava pusca , in nazalost drugega kaj niti ni za naredit ,,,

george15

ej sukarchavo.......pa tij dobro znaš, ka je baba nej mejla dojenčka v rouke.......tij dobro znaš ka je skočila miličare za šinjek.....pa tij dobro znaš, ka vas je kužek natiro da je zlajo....ha ha.... kelko lejt maš delovne doube ??

sasopitbullMura 05

ej daj saj na pišči je prišlo več policajev pa ka je bilo ? so dobili po pički tak ka nej na pamet pisat pa če neveš o kon se je šlo ne piši normalno ka se človek more branit samo pa nej na takšni način kak so oni samo nad ženskami so šli zakoj nejso se nad moškimi sparvili pa bi se naj policjka z žensko bijla zakoj to nej bilo ?

sasopitbullMura 05

george15 meni se vidi ka san te vido ka si polek biu ka se znaš

fuccker

cigan pitbull potem pa se nepritozujte , ce ste tako full policaje nasekali , od kod pa potem to jokanje po tv-ju ,
vi ste itak najjaci -hahaha
potem ste pa tako vi vase bejbe zascitli a ne?
vidis to je to o cem ti pises kako mentaliteto imate ,
neveste a se naj jocete, a naj boste hrabri, ste zahrbtno ljudstvo katero se spreminja kot vreme , zato pa nimate niti pojma odkod
izhajate , ker vas jebe to , da ste preveliki laznivci ,,,

sukarchavo

george15 sigurno vec let delovne dobe kak si pa ti star. No resno mi pojej si bil ti tan ka se znas pa resno ajd kelko si star ce si 15 ti oprostin, ce pa si ze starejsi od mene te pa spostujem samo ka te je ze pamet po mojen zapustila. Pa idi spat ka bos vitro vgojno vstal ka sigurno ides ti tudi po socialno podporo.

feniks3.0

Se mi zdi etično zelo sporno, da želi sindikat prikazati ta incident kot posledico krčenja sredstev za policijo in policijski kader.

to je pač posledica 'obnašanja' nekaterih ljudi, ki so po 'naključju' iz neke etnične skupine. Dvomim, da so akterji mislili na to, da so pa zdaj policistom zmanjšali plačo za 15% ali karkoli.

tudi tole igranje na etno karto ne bo večno trajalo. dovolili so si preveč. dovolijo si preveč. če želijo biti enakopravni naj sledijo enakim družbenim normam in predvsem pravilom. ne pa da imajo neprimerno več pravic in nenormalno veliko popuščanja ter skoraj nične dolžnosti.

vse to stavijo na svojo etnično pripadnost. v svobodnih ter demokratičnih družbah se položaj človeka meri z njegovimi družbenimi uspehi (izobrazba, služba, itd.) in ne z njegovo rasno ali narodno pripadnostjo (to smo že dali skozi od 1933 do 1945 z izjemami še dlje!).

Pomni! Ne smatraj 'človeka' v modri obleki za boga in batino, samo zato, ker je oblast tako rekla. Dokler bodo krpali kompleks manjvrednosti za značkami, mojega a priori spoštovanja ne dobijo.

To si zaslužijo določeni ljudje! s svojim korektnim postopanjem in primernim člveškim odnosom!

sasopitbullMura 05

prvo kot prvo san se ge pritoževau ?pa kak san ge dobro vido nišče nej joko boli te če smo zahrbtni,lažnivci. itd pa ponoson san cigan pitbull tak ka

fuccker

feniks kaj si pa sedaj ti zabluzil?

da te vidim da si policaj , pa prides v to pleme, pa te zacnejo vsi po vrsti napadat , pa se z hladnim orozjem ,tu bi lahko kak policaj uzgubil svoje zivljenje , se vsakega psa je skoda da bi tukaj preminil med temi dobesedno napisano divjaki ,
tu ni igra kompeksov kot pri ccp preksrskih ,
tu je igra za zivljenje , ce razumes ti to igro ,,,

sasopitbullMura 05

fuccker ti si rajši idi spat ka se ti vidi ka si zaspani

fuccker

no to pa si se nakaj pametnega napisal za nocoj,

saj res grem sedaj,

ti pa tko nerabis it a ne ? jutro se ti zacne okrog poldneva ,
pa lahko noc ...

Swan

Slavko, daj ti ki živiš v ZDA, malce se zamisli in si priznaj pa enkrat pošteno nekaj povej. Je prav to kar delajo tvoji nekdanji sovaščani? Dobro se spomin ko se bil mulec in si bil ti že odrasel fant kako si delal red med tvojimi krajani, ki so pač hoteli tepsti vse ki jim niso bili po volji. Ali misliš, da bi v ZDA policija postopala tako kot je tu pri nas? Mislim, da bi nekdo na parah zdaj ležal in ne okoli mahal z mavcem. Sicer pa se spomni par let nazaj ko sta dva roma končala na pokopališču. Kdo je bil tedaj kriv? Verjetno ne policija. Ker če bi prišla ne bi Müller tako končal kot je. In verjetno je tudi on hotel delati red ampak ni imel te sreče kot so jo imeli policisti včeraj. Pa lep pozdrav v New York.

MAGNETICMAN

TAU JIM JE V KRVI SRANJE DELATI

šverc-komerc

DELIJA oz. D3LIJA spremlan tvoje komentare na 24ur. tan se pavra delaš. san gledo video. ge je ciganica kaj plava? brat njeni be pa komot fudno, pijanica, poglednite ga.

kda te čeke plačuvali te si lejko dale zgucavlemo. vači me pa lejko tačas gospod zovete pa vsakoga človeka keri je nej cigan. klanjati bi se nan mogli........vejpa živite na tuji zemlji z dosti privilegij

pobruham se na vas

delija

Glejte znamo ka je nej fajn ka je prislo do toga,ampak zavedajte se ka samo znate eno plat zgodbe,drujgo plat nevejte,KRIJV JE POLICAJ ROMAN,in nišče drujge,on če nebi začo,nebi prislo sploj do incidenta nobenega,on je mislo ka na PUŠČI je lejko frajer,nemre bite.On je vsega kriv.Glejte sai vaši tuj dobijvajo socialno isto kak nasi tak ba bw kom,če bi vasi napravli tou nebi kom,ampak je napravo CIGAN in mate kaj za kom,ite pred parlament ka same vijdite kak si drzava puni kufre,tan pa nevejte nika,zato ka mate samo jezik,in ste dvolični ljudje samo znate obsojate (NEKATERI).Poven pa ka samo znate eno plat zgodbe,je bil kda POLICAJ kriv za ka? Vseeno če je kriv pa do napijsali oni svoje,pa je tou tou.

george15

sukarchavo...vej pa cejla sobota gučij kak je bilou..............vij pa gučijte nači

delija

Sori ampak ges na 24 ur man nick Welcome telko za info!!!!

delija

Ja normanlo gucij,ka samo znate tou ka pijse

delija

[email protected] tij malo jezik za zobmi ka te nemo zavejzo pa te nagoga sleko pa bos vido sto je na tuji zemli.

Anubis

Ka zaj tu mešate nekše socialne cuj, ka nemajo 5% veze z ten..
Pol Slovenije je na socialnih, to je žalostno, ne pa ka se tu eni druge obmetavate z ten..

Je pa dejstvo, ka se pol ciganov ne zna, oz. bokše povedano nešče vključiti v družbo.
Nej me narobe razmiti.. Poznan jih en par, pa se čist normalno da z njimi pogučavati, ostala (na žalost) večina, pa drugo ne zna kak groziti pa mlatiti ka jin pred oči stopi.
In sami dobro znate, ka ste zaradi teh na takšon glasi, ka se je zaradi teh to zgodilo.. Edino ka so policaji, oz. država tu polek kriva je pa ka vas še pri ton podpera, pa vas še v posebno košarico meče ker ste "socialno ogroženi".. Če je što ogroženi, so to ostali keri na istoj zemli hodijo kak vi..

Ka je pa pred par leti bilo, kda ste se strelali tan po pušče? Te je tudi nehče drugi kriv bil, samo vi ste nikdar nej??

Anubis

Ka zaj tu mešate nekše socialne cuj, ka nemajo 5% veze z ten..
Pol Slovenije je na socialnih, to je žalostno, ne pa ka se tu eni druge obmetavate z ten..

Je pa dejstvo, ka se pol ciganov ne zna, oz. bokše povedano nešče vključiti v družbo.
Nej me narobe razmiti.. Poznan jih en par, pa se čist normalno da z njimi pogučavati, ostala (na žalost) večina, pa drugo ne zna kak groziti pa mlatiti ka jin pred oči stopi.
In sami dobro znate, ka ste zaradi teh na takšon glasi, ka se je zaradi teh to zgodilo.. Edino ka so policaji, oz. država tu polek kriva je pa ka vas še pri ton podpera, pa vas še v posebno košarico meče ker ste "socialno ogroženi".. Če je što ogroženi, so to ostali keri na istoj zemli hodijo kak vi..

Ka je pa pred par leti bilo, kda ste se strelali tan po pušče? Te je tudi nehče drugi kriv bil, samo vi ste nikdar nej??

šverc-komerc

delija to te bole boli kak pa če be gor dobo!!

šverc-komerc

anubis malo se pozanimaj kakše so razlike pri socialni pomči med nami pa njimi. nejsi dobo plačilne od strojanovih po maile. leko ti ga pošlen na mail

MacUser

We can see the nej s nice man there has been a stiff, but keep in mind only shows one side of the story you know, drujgo side nevejte, KRIJV a cop ROMAN, and nišče drujge, if he would not ACO, would not sploj occurred to any incident, he mislo s on the leaves Lejka shooter, nemre bite.On is all kriv.Glejte sai your foreign social dobijvajo same some our ba bw such trades if your napravli tou who would not, but the device Gypsies and mate what to whom, protection against Parliament s own vijdite any country you Puni Kufra, tan and nevejte compartment, so only the language of ka mate, and you are two-faced people only know how to condemn (sOME). Poven it shows only one side of the story you know, was kDa cop guilty of man? However, if the fault is to napijsali they own, but tou tou.

Anubis

@šverc-komerc: znan, saj to je glih problem.. ker jih ne mečejo v isti koš kak ostale ampak dobijo "posebno obravnavanje" zato ker so pač etnična skupina.. Te pa zakoj nešterne majo po 6 dece, pa dobivlejo takše otroške, kak direktor plačo..

smrt

Enkrat smo bili z družbo na eni prekmurski veselici, ki se je sprevrgla v vsesplošen pretep. Pretep so pričele z izzivanjem pijane ciganke med cigani. Po zraku so letele steklenice, stoli,.... V glavnem, obnašali so se, kot da bi imeli steklino, nič jim ni bilo možno dopovedati.
Seveda nobena ciganka na koncu ni bila nič kriva in kar me še bolj moti - sploh niso odgovarjali za nastalo gmotno škodo. Če bi običajen Prekmurec poškodoval tujo lastnino ali pa policaja, bi to drago plačal, določenim pa je očitno vse dovoljeno.

delija

[email protected] če bi me bolelo bi sou doktore,ali tij si preveč glasen,če bi znau sto si vrvli ka bi gor dobo.Zato ka si fejt glasen in tij bi nekoga spoko pa neven ka vse,normalno kda tak pijsete ka mo se bunili halooo mater ste pametne

delija

EJ ČE NEBI BLO,SRBOV,ROMOV,HRVATOV,MUSLIMANOV IN SE KAJ SLOVENCEV NEBI BLO.KER V SLO ŽIVI DVA MIL...ROMOV;)

BB

Nobeden policist nemre osebno biti kriv če je izvršavo postopek v sklopi svoje slüjžbe pa kakša koli zamera gor ali doj!

Kelko sam prešto iz prvoga članka se je začalo s tem ka je nešče nej bio navdušeni nad delom policista v eni prejšnji zadevi, ali?

Kak drugo pa bi ges osebno tudi obrano sakšoga ka se na menej spravi (v samoobrambi seveda) v takši situaciji pa če je to ženska nema niti najmenje veze. Policist je uradna oseba kero moreš v takši situaciji poslüjšati pa pika! Nega tü mesta za of je pa meni eto pred enim mescon...

Gda de se začalo razmiti ka če ščejš biti član civilizejrane družbe se moreš civilizejrano obnašati in nej samo koristiti dobre stvari le te, san pa živeti po svojih pravilaj...

sasopitbullMura 05

Ge pa je več komentarjev??? Rešitev je samo ena. Tisti romi ka delajo majo peneze in ne delajo zdrahe. Tisti ka pa dobicajo pomoč pa nindri ne delajo in delajo zdrahe. Ukiniti vso socilano pomoč pa do tisti ka so lenuhi šli v drugo državo ostali pa do samo tisti romi ka so kak Pavri (tak pravijo belin)(Anubis prvo si se preberi pa te piše ka ma veze socialna sten

sasopitbullMura 05

alo ej ti je ena tema vij pa že več teme cuj mešate ka je bilo prelej itd kak če vij se nebi nigdar nebi bili nika nebi vkradnoli nigdar nejste v zatvori bili ena zadeva je o romih pa že cejlo biblijo pišete o romih sakšni je človek pa če je rom ali nej pa ista krv tečej sakomi

delija

[email protected] ka tij pijses vejpa KAK ROMI TAK NE ROMI DOBIJVAJO SOCIALNO POMOČ

rci2950

Po prebiranju komentarjev, kjer je že vse in preveč napisano lahko dodam le to, da je zelo slabo za rome, ker njihovi predstavniki niso kritični do (napak) tistih romov, ki so botrovali tej zgodbi.

Glede na to, v kakih okoliščinah se je vse odvijalo, dodam, da bi marsikateri policist (kot tudi vsak navaden občan) odreagiral tako ČE ne še bolj odzivno. Taktika romov, da se ženske izpostavljajo, moški pa le ostajajo v vlogi hujskačev, pa je že znana (hkrati žalostna). Meni ta žnska ne deluje kot žrtev, kvečjemu bi lahko rekel, kot pravi pregovor - gdor ne uboga, ga tepe nadloga...

Težave v naselju Pušča, kjer so pogosto sežigali smeti, so rešili tako, da so jih enostavno usposobili in opremili, dobili so kombi ter gasilsko opremo - opažamo vedno majn sežigov smeti, mar ne?

Mogoče je čas, da KS Pušča dobi reditelje - seveda bodo opremljeni le z gumijastim pendrekom:)) pa se naj veselo podijo po Pušči, kolikor jih bo volja.

Malo za šalo malo za res. Zelo dosti stanujočih iz Pušče se je zaposlilo (so ponosni na službo)in se ne ubadajo s tem, kake neumnosti in zdrahe povzročajo drugi romi. Seveda pa se ne moreš le zavedati svojih pravic, pozabiti na dolžnosti. Ti štirje (kateri so napadli policiste)in vsi njegovi podporniki se očitno ne želijo sprijazniti z resnico, pa naj še tako sebi v prid predstavljajo zgodbo pred kamerami. Ko to gledam , da se še lahko negdo po vsem tem pojavi na TV mi je hkrati nerodno in smešno. Pa dodajanje zgodbic o otroku v naročju in še kaj. Nihče ni bil tepen brez razloga, opravičevati, da se žensk ne tepe (čeprav so le te fizično in s predmeti napadle policiste) je otročje.

Poškodovanim želim čimprejšnje okrevanje, medtem naj premišljujeo o svojh dejanjih, da se zgodba ne ponovi. Pa lep dan prekmurke in prekmurci:))

manta_g

Bla ...

i n a

Čuda ka se tau se dogaja, ale takšne ciganje delajo sramoto tisten kere majo slujžbo pa so civilizejrane in tau je žalostno. Če bi ciganji policaje zbile bi bilau se ok, zaj ka se je pa svar obrnaula je pa jok in stok. Vsaki je daubo ka si je zaslujžo pa pika, pa nerazmen ka zaj nekšno navolo zganjajo vsij poprejk.

šverc-komerc

@BB to oni ne razmijo
@delija ka ne razmiš ka dobivlete večjo pomoč od nas....pa še trajnike mate odprejte nepoplačane že 5lejt nazaj pa še nišče nej šo sedet.

fuccker

edino kar ostane nasi sloveniji ,
mars ven iz drzave banda ciganska , kaka sociala , kake pravice ,
saj vas pa noben noce , ste navadna ciganska smrad , mogoce res z kako izjemo , samo tista izjema se vas sramuje kot sam sebe da je cigan , ste najbolj zahrbten narod na zemlji ,
pa tudi full picke po karakterju , ko ste samo malo kje zunaj dobite vedno po picki , zato pa se vam ciganke mlatijo na mesto vas , one bi morala kurac imeti - no kurcice , saj ste tako
le en retardiran nicvreden narod , treba vam prepovedat v vsak lokal v ms hodit , ker ste samo za svojo jato smrada ,,,

mcmario

;) vse lepo in prav ,da vsaki napise svoje mislenje.Ampak vsi nismo isti,osebno nikoli brez kaksnih koli razlogov nisem brezveze koga napadal oz. udaril in nikoli ne iscem problemov.. se pa vsakemu lahko zgodi da ponesreci pride v kako frko s kom...ampak nima veze, ce nas mate za tak slabe nas pac mejte..ali vsi nismo enkai lp mario

fuccker

mcmario kot sem napisal , vedno so izjeme , tako potem tudi ti , ves pa tudi o cem se pise tukaj , meni je zal da si nazalost vrzen v enak kos , to naj bo sram vecino ciganov , da so potem ocrnjeni tudi tisti ki zivijo civilizirano , edino kar lahko vi normalni ljudje naredite , da zacnete z menjavo prizadetega rudasa , ter retardirnca muca , tebi se pa oproscam ce sem te z cim prizadel , , ,

feniks3.0

@fuccker

nisem mislil na ta incident.

nasplošno, je čredi prirejena neka bunga-bunga spoštljivost do modre obleke. ko da so oni tam zaradi sebe (isto velja za vse politike in sodnike) in ne da so oni tam ravno zaradi raje.

Ljudje s končano 3 letno šolo in nekaj mesečnim tečajem pa dobijo pištolo za pas in značko pa mislijo, da so bog i batina. Saj ne pravim, spoštuj sočloveka, apak problem je, da z njihove strani ti praktično ne dobiš nobenega spoštovanja, o korektni obravnami (že pri 'osebni legitimaciji') pa lahko samo sanjaš.

Problem je, da ti možje tepejo rajo, ko se ta bori za svoje pravice in tudi policajske. Potem pa jok in stok, ker jim predčasna upokojitev, preplačana prevoz in malica ter boniteta dela izven kraja bivanja kao ne zadostujeta.

Mene nikoli niso učili, da je nekdo nad mano (svobodnim človekom), so me pa učili, da spoštujem sočloveka, ki mi to vrača in ki si spoštovanje zasluži.

Ljudje, ki mislijo, da so mali bogovi, ker imajo iste plave obleke ali pa ljudje, ki mislijo, da so od boga poslani, si a priori ne zaslužijo spoštovanja.

Le tega si je potrebno vedno in povsod PRISLUŽITI!

(še vedno se mi zdi skrajno sporno, da policajski sindikat malone 'izsiljuje' ne-krčenje ali celo povečanje sredstev, ker kao zdaj pa bodo ljudje vsevprek mlatili policaje, ker se policjame samim nižajo bonitete)

delija

[email protected] hahahahahahahahahahaha bw kom.:)

picek

Vaj nemren si pomagati ka nebe komentero :)

Zakoj ste zaprli komenteranje na "prvotnoj" novici? nesramni komentari?
Zakoj pa je še vedno odpreto komenteranje vnovici o Meggy?
Aja tu so cigani :P
Eni cigani so dobri, druge slabi.
Te Jasmine se spomnen ka na lendavski doma bila, nej bila racija v stanovanje zaradi orožja?
Mene be sran bilo gučate kak so policaji pičke pa bla bla pa gor dobile?
Če se nebe sakši policaj bojo za službo po takši intervenciji bi VI tak gor dobili od njih ka bi meli vsi glavej kaktraktorske gume haha :)

Še enkrat ponavlan nejso vsi cigani slabi, tak kak nej vsi pavri dobri :)

Lep pozdrav

p.s.: me pa zanima ka de se izcimilo iz toga :)

sasopitbullMura 05

šverc-komerc, no samo nekaj mi povej kak tij znaš ka romi več dobijo kak vi ?

psihologinja

Vsebina komentarja

psihologinja

dragi moji komentatorji
vidim da tle prevladujejo komentarji večina neizobraženih, mogoče mladine itd...
v tem spopsdu sem trdno prepričana, da policisti niso niti žalili, niti napadli romsko družino, hkrati pa sem trdno prepričana da romi v tem primeru lažejo. tudi sama sem zaposlena na delovnem mestu, kjer sem v stiku ves čas z romi. imam izkušnje z romi, ki so vredni spoštovanja, imam pa tudi takšne, ko so mi marsikaj trdili v obraz česar sploh nisem naredila,zgrešila. morem povedat , da tudi neromi grešijo ( posilstva v družini, umori, samomori, pretepi z uniformiranimi itd ) , vendar takrat nimamo kaj za komentirat. ponavadi napišemo RIP. upam da razumete kaj sem mislila s tem komentarjem sporočiti.lp

rci2950

feniks

berem tvoj komentar, pa se sprašujem, če bereš za sabo??

Govoriš, da so te naučili spoštovati, čeprav spoštovanje pogojuješ?
Očitno se zadržuješ ob nepravem času ne nepravem kaju, mogoče v napačni družbi, da se moraš legitimirati policistom? Med vrsticami zelo veliko namigneš o sebi. Tudi pozanimaš se ne o pogojih za pridobitev poklica policista, kar nekaj na pamet...ali pa je to zgolj dejsvo da ne spoštuješ npr policistov, ker so se ti zamerili? Mogoče obstaja kakšna zgodbica, ki bi jo želel deliti z nami ?

Tudi to ne drži, da bi PSS kdajkoli kogarkoli izsiljeval. Gre za specifičen poklic policista, katerega so razvrednotili. Sedaj ne gre samo za policiste, gre predvsem za širši pojem - varnosti vseh pomurk in pomurcev ( meje so odprte, vlomi in tatvine vse pogostejše) policistov številčno predvidevajo kvečjemu majn, ne več....

Pa še to - policisti ne tepejo brez razloga:)) A si ti tud not padu:))

siniček

fucker.. vidim da si mali nacist a. ne obtužuj drugi narod če neveš in ne poznaš drugih romov mislim ko pogledam tvoje komentarje si naj večji smrad in naj večja proplaica ti .. 1 ne žali narod po nepotrebnem in neki socijali in nevem kaj... 2 se vsak ponosen cigan zavzame za svojo narodnost in pove bar besed ker je nasplošno praw. ne govori da se naj spakiramo od dražave .. zkj ko se dogaja za vas nerome ne komentirate tolko o tem in ne serejte po forumih narod dol zkjjjj ??? ste pravični neeee.... zato pa ste prekmurci taki negativci... pa za delo se naj spravijo prijatelj fucker maš 1300 eu plačo delaš u tujini delaš u magni u grazu.. aaaa sediš u sloveniji z socijalo kak vidim .. in nasplošno dela že 80 procentov romov u tujini za infooo .. okkk.. lppp vseem negativcem in nacistom .. pa 1 malo premilite kaj žalite ker nisi vsi isti in slabi tko kot pri vam belim ciganov .. lp

fuccker

sinicek ti si eden od ciganov, to je jasno , niti nisem prekmurec , niti delam v avstriji , niti kdaj bom , vas cigane pa predobro poznam ze ko sta mi otroka hodila v srednjo solo
v ms, in sem zaradi vas hodil tja ko ste napadali solarje in vam vsem skupaj jebal mater , ti si enako navadna ciganska smet , ponosni cigan je samo tisti ki se odmakne od vas smradov , in ve da ce zeli normalno zivet da mora it iz tega plemena zase , poglej si samo vase preljube prednike romune odkod tudi vi izhajate , pa to je totalna gamad ,
samo kraje , lazi , goljufije itd , zato sinicek to kar ti pises je veljavno le za vaso cigansko pleme , policaji bi vas mogli v tej pusci dobesedno zradirat , pa upaj da se vam nezdodi dan kot na dolenjskem in se vam dvigne celo prkmurje , da vidim takrat to vaso jokanje in nedolznost , pa kaj ti mislis da vas ljudje kar iz neba nemarajo ali kaj ? enostavno ste v vecini celemu svetu negativna nacija , saj se zahrbten narod ,,,

bolano

Pravijo: Sprejemaj druge. Pa se vprašam: Ali ta drugačen sprejema mene???? Vso življenje delamo pošteno v VEČINI. Za pripadnike etničnih skupin tega žal ne gre trditi. Primitivnost, neizobraženost, agresija, sovraštvo so pripomogli k temu, da je prišlo do incidenta. Žalostno, da v 21. stoletju nekateri lomijo hrbet za drobiž, a so tiho in mirni medtem, ko drugi živijo iz ničesa in delajo kar želijo! Čas je za spremembe. Mislite, da bo večno tako šlo? Razni Ghetto Pušča komentarji samo izražajo kdo in predvsem kaj ste oz. SI ŽELITE BITI(nekateri)!

I-OWN-YOUR-MOM

Po drujgi strani pa bar nešče, ka so vmes tuj policaji biti.

http://www.youtube.com/watch?v=7Q-GmY73W0Q

delija

[email protected] daj ne boj glasen prevec,NET HOOLIGAN si tij,povej sto si pa ka si pa mi vido če v zijvo bos tou guco kak zdaj pijses,pazi ka neboš plejso kda de ti pokalo med nogame,pazi na jezik,glej zdaj pa resno ka slo je mala ka se hitro razvej sto si.Nebos tij tu pijso smrad pa nevem ka vse,jebem ti mamicu u picko ti jebem.

šverc-komerc

saso bijla sliika od ene vaše sovaščanke polek je še pisalo ka je zaslujzila okoli 6000e samo za železo letno

feniks3.0

rci2950

ja, spoštovanje pogojujem s tem, da se tudi meni izkaže spoštovanje in ne, da me nekdo tretira kot manjvredno osebo. kje je problem? Če si ti navajen klečeplaziti, ne pomeni, da vsi moramo. Še posebej ne pred nekimi simboli in samooklicanimi avtoritetami.

Legitimra lahko tebe vsak policaj ob kateremkoli času na kateremkoli mestu. Sem šel peš okrog 1. zjutraj, preko enega večjih trgov v Sloveniji, z večerje in hopsa ''Kdo ste vi'', ''Kaj počnete tukaj'', ''dajte da vidim vašo izkaznico'' itd. Brez dober večer, brez prosim brez kančka spoštljivosti ali korektnosti.

In poglej. PSS je takoj po tem incidentu dal ven pamflet, kot da je le-ta posledica 'zategovanja pasu', kar pa ni res. In to je takšno pasivno-agresivno izsiljevanje. V smislu, če pa boste NAM krčili bonitete in plače, bo teh incidentov vse več, ko da glavni razlog tiči v tem zmanjševanju njihovih privilegijev.

Ali nek vlomilec razmišlja, da ima policaj namesto recimo 900€ plače 870? Ne. Ali ropar razmišlja da pa zdaj policajem izplačujejo manjšo in bolj natančno cifro potnih stroškov? Ne. Ali pijanec, ki pretepe svojo ženo razmišlja o tem, da se bodo lahko policaji namesto dozdajšnjih 4 (popravi, če se motim) let prej upokojevali 3leta prej, kot ostali državljani? Seveda ne.

In zdi se mi svinjsko, da pa zdaj sindikat izkorišča ta osamljen incident za samopromocijo in izsiljevanje svojih zahtev.

fuccker

kaj je z tabo cigan delija ?
mene si vsi cigani poznate , lahko pa gres malo v rogasovce , pa vprasas kaj je bilo 6 oktobra leta 95 tam pred discoteko al capone , ko so zrna leteta na vse strani , dva cigana pa v bolnico z prestreljenimi tacami , kot sem napisal , mocni ste samo v svojih plemenih , zunaj ste nula , bilo vas je 72 v zapisniku , mi pa trije , samo ko je zacelo bobnet iz cevi , pa so se cigani zabarikadirali v gostilno zgoraj , iz vogala eno 30 cigank . pa primem v devetko , v drugo skosrpijona , pa samo vidis kako so letete motike, lopate itd po cesti , babe pa bezanje , samo seveda delija , to ni bila ciganska krivda , to smo mi bili krivi a ne, pa samo zato ker niste imeli vstopa v lokal ,ker ste poceli same pizdarije, ma jasno svet vas jebe za brezveze ,,,

fuccker

se pokojni muller je sam vedno povedal , cigani so mocni samo ko so v jatu , zunaj totalne picketine ,,,

fuccker

na forumu tukaj pa dobro vidis kako popularnost vam daje narod , ko bere vase clanke , prvo se pojdi pa dobro umij , potem dobro prespi , potem pa se le da te v glavo rukne , da zacnes mal migat , ce imas sploh toliko mozganov ,,,

black panter

fuccker,ne daj se ka bi te cigo delija zajebavo....

fuccker

delija pa premali kurcic imas ti za mojo staro ,

psa pa ti tudi ne dam da ga pofukas , jebi sam sebe v gobec ,,,

fuccker

pa panter ni on delija , on je depresivni manjvredni cigan ,,,

siniček

fucker.. lej sem ponosen cigan priznam.. hvala bogu da me moja mam tko na csvet dala kot cigani pač jbg nisem kriv če me bog tko dal na svet.. sam mal razmisli ko pišeš take komantarje.... nerabiš jebta vsem po spisku mater in neke grožnje akk si to strelu mene to sploh ne briga koga si ti strelo in kaj si delu ma enastovna po domače povedano zaboli kuracccc.. prijatelj ne izhajamo iz romunije al nevem od kje je poreklo kaooo iz indijeee za inf... in hvala da jebeš mater vidim da si izšolani človek.. lp in ne msiliti si da ste vi pravi kao slovenci kaj bolši od nas ciganovvv.. lp in še dakje se jebite pa provocirajte na tem foromu .. lpo vseem prekmurcon in nacistom

sukarchavo

Fuccker San si pravo ka nemo več piso na ton forumi, samo si nemren pomagati zavoli tvojih otroških komentarjev. Po branju tvojih prejsnjih komentarjev San mislil ka si malinovec, te pa presten komentar pa vidim ka mas dva sina. Torej si starejsi clovek z mentaliteto 14. Letnika. Upam da tvoja dva sinova mata vec v glavi kak ti, samo znas tisti odgovor "kakav otac takav sin. Vidim ka mas cas na pretek pa si celi den za računalnikom. Vipan ka ti računalnik crkne ka si lejko oči spocijes po mojen te ze morajo boleti. Izgleda ka ti je IQ tudi zjeban, po mojen niti ne ves ka IQ pomeni.
Koga ti lejko spakivas ven iz sLOVEnije, ceprav vec ne zivim v SLO sem se vedno slovenski drzavljan. In imam pravice isto kot ti. Moj dedek se je boril za to drzavo, tvoji so sigurno za nemce delali.

Nekateri na tem forumu bi najraljsi sli pa vse cigane bujle od dojenckov pa vse do starejsih zensk. Rasizem je neozdravljiva bolezen. Upam da nikogar nisem uzalil. Lepo se imejte in uzivajte Življenje.

Spela Horvat cas je da zapres temo ker nekateri ljudje pac nimajo nič boljsega za delat v življenju.

fuccker

Sukarchavo vidim da imas gripo , prehlajena glavo imas .

Glede IQ si pa ziher kje na kaki reklami v kaki psihiatriji videl , ker pa neves kaj to je na tak nacin sprasujes tukaj , saj mi pa poslji na zs , pa ti strokovno obdelam kaj te zanima glede IQ , ja nekaj si pa res dobro napisal , najbolje da zaklene temo , saj vsi vemo da niste bili v tem incidentu nic krivi , kot seveda vedno ne ,,,

delija

[email protected] samo nekaj ti poven doste frajerov je spadnolo,tak ka ne mej jazik,pa nekse škorpijone pa neven ka,ka če trbej top ti pripelan,če nevejs sken pijses pa o orozje rajse ne kom.Špela tij pa kom zapre.Ka vijdes sami kmeti;)Fuccker pa manj risank gledat;)

delija

Tace si jim prestrejlo cudno pa te kak ka si nej v zapor sou aja tocno samo cigane znate kom hahaha aha pa smo tu,enakopravna drzava tace jim prešesetas pa si doma hahaha svaka ti cast;)

sukarchavo

fuccker daj idi na pivo ka si zivce smiris malo. Tvoja mama je mela gripo med nogami da te je skotila zato pa mas Zaj dozivljensko napako v glavi. Pametnesi popusti. Lepo se imej.

delija

[email protected] Zdaj si proti ciganom mel si pa dobre kolege na Pusci.Pozamo mij tebej ja.

black panter

fuccker,nedaj se...

delija

Špela zapri kom ker obojestransko kom je slo ze predaleč

frajla

Ges vidin situacijo tak: pijan človek je doma razgrajo - tak, kak tou pijani največkrat delajo. Ženske so vreščale -tak kak tou po navadi delajo. Drugi moški, keri misli ka more pomagati - pokliče policijo. Policaji pridejo in ker ne morejo in zmorejo vzpostaviti reda- popistijo živci in se spistijo na nivo , keri ne bi smel biti njihov. Oni bi mogli napraviti red -brez represije.Ženske bi mogle nehati vreščati, pijanoga razgrajač bi pa mogli odstraniti.Ne vidin belih, črnih, pisanih...... vidin alkohol in stisko.

black panter

slabo vijdiš situacijo
stvar je takšna,dva cigoja razgrajata,eden pozove policijo,kda pride policija, te pa cejla pušča cigojov vkup priletij...,pa nigdar so nika nej krivi

sasopitbullMura 05

šverc-komerc zaslužila sken ? to nej cuj pisalo

sasopitbullMura 05

šverc-komerc ja pa proti si če je telko z ten zasližila?????

sasopitbullMura 05

black panter, cigo te jebo v usta

mickeycek

Či nebi nikaj bijla krijva nebi gor dobijla tau je dejstvo. Zaj se pa dela baugo, kak ponavadi... nika krivi... Pa či je tekma pa se na niti eni tekmi ne bijejo samo kda z cigani špilajo, so tuj uni nej krijvi. Evo za v prihodnje se zna, kda pride klic z pušče... ignorerati, naj se med seuf pomenijo ali karkoli de že.

PrividSlepih

Haukele svajo za brezveze. Plavi so skoristili pizdarijo na Pišči za pritisk na ministra GorEnaka. V bistvi bi pa mogli policaji, pavri pa romi sküp stopiti, pa z motikami, kitarami, metlami,...proti Ljubljani iti. Tan so doma pravi Cigani in nej na Pišči.
Vačik pa, če nebi mame doma deco sagale, ka jih ciganica odnese če nedo vrli in če se v preteklosti do romov nebi obnašali kak ka so kužni in bi sprejemali njihovo drugačnost bi gnes den slika bila popolnoma načišna. V bistvi jih osebno občudujen, ka znajo v tak velkon števili sküp stopiti, ne glede na posledice...

Matjaž

bolano

Gda van drugo ne preostane se obrnete na rasizem. pfuj sramota!!! kakši rasizem? rasizem je tou ka vij romi delate! nej vas sran? kao močni..dokeč van žaljivk ne sfalij. gda pa vas nešče premaga pa je rasist. gnusno ka država tou odobrava. in še ednouk...NAJ PRAVICE VELJAJO ZA VSE ENAKO

Spy

Ka še ge neka napišen... Vupan ka nemo žaljivi preveč.

1. Z vsakoga komentara se da točno razbrati ale ga piše Rom ale 'Slovenec'. Ce zemen za primer uporabnika delija. 3x moren skot iti ka sploj skaperan ka je model ščel povedati.

2. Uporabnika fuccker ste izzivali naj povej što je. Un van je napiso što je (sicer nej ime, pa se vseeno da razbrati). In zdaj so na enok vse grožnje utihnile :)

3. feniks 3.0 nam razlaga o spoštovanju in o tem kak un spoštuvle ostale ljudi. In te v vsaki drujgi temi najdemo njegov komentar v katerih na vse možne načine žali in diskreditira Prekmurce. Resno spoštuvleš soljudi ja.

4. Enostavno si nemren predstavlati situacije kak bi v danon primeri leko policija prva začala konflikt. Kak bi to naj v vidlo? Policaj je zgrabo pendrek pa začo ovo mlatiti ale ka?? Eni pravite ka policaji žalili Rome. Kak bi pa naj to v vidlo? Sedeli so za mizo, delali zapisnik, pa je policaj začno: Pi*da prekleta cig**ska! Ale kak? Ne razmin resno. Zakoj enostavno nemrete vsaj ENOK sprejeti odgovornost in priznati svoje napake... in idemo naprej.

5. Drugič enostavno ne zovite policije v Puščo če vam tak ide na ku*ac in je stvar rešena.

lethal lexi

sto ljudi sto priča. Tu se resan nevej što pije pa što plača pomoje so oboje krive neven no samo policaji tudi radi visko lečejo romi pa kak romi in kda to dvoje skup spistiš nastane to ka je zdaj

feniks3.0

@Spy

Še petič ti bom napisal. Pišem pa počasi, ker vidim, da ima veliko ljudi tukaj gor bralno razumevanje oteškočeno.

Diskreditiram ljudi, ki druge diskreditirajo, žalim pa KOMENTARJE, ki so žaljivi in prenapihnjeni. To, da vas večina tu gor žali in pametuje vsevprek verjetno ni posledica tega da ste prekmurci ali pač?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice