FOTO: PU Murska Sobota
Pomurski policisti med poostrenim nadzorom ujeli divjaka.

Minulo soboto med 15.00 in 23.00 uro so policisti Postaje prometne Policije Murska Sobota na pomurski avtocesti A5 izvajali poostren nadzor cestnega
prometa po metodologiji Pegaz.

Ob 18.40 so izmerili največjo prekoračitev hitrosti voznika osebnega avtomobila znamke Volkswagen Passat, ki je vozil s hitrostjo 211 kilometrov na uro, z upoštevanjem tolerance je ta znašala najmanj 200 kilometrov na uro. To pomeni, da je voznik, ki je vozil po avtocesti A5 izven naselja Gančani v smeri Murske Sobote, prekoračil največjo dovoljeno hitrost za več kot 90 kilometrov na uro.

Vozilo je vozil državljan Bosne in Hercegovine, ki mu je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, ki je pokazal vrednost 0,96 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

Soboški policisti poudarjajo, da nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje še vedno ne prilagodijo svojim sposobnostim za vožnjo, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora. Pozabljajo, da promet in cesta napak ne oproščata. Ne zavedajo se, da je dovolj zgolj trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.

Več kot tretjina tretjina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo pijanih

V zadnjih letih se delež prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani udeleženci prometnih nesreč ni bistveno spremenil in ostaja približno na desetih odstotkih. Vendar pa policisti poudarjajo, da je zaskrbljujoče, da več kot tretjina tretjina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo, vozi pod vplivom alkohola. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in podobno.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vvvzzv (nepreverjen)

Takim PET jurjev kazni in odvzem vozniškega

realnoo (nepreverjen)

Dobri stari casi

Hhkkkk (nepreverjen)

Dvesto še moj yugo koral45 gre kaj te to je to ni nič!

Hartkol (nepreverjen)

Tvoj yugo45 sere 200 na vro

In reply to by Hhkkkk (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Kelko bi še pelo,če bi trezen bil. Se pravi, da je 110 omejitev brez veze, če lahko nakresani brez problema pela prek 200.

milta (nepreverjen)

prosim naj mi že enkrat nekdo razloži zakaj treba proizvajat avte s tako hitrostjo, kar se načeloma ne sme koristiti , prav tako alkohol zakaj ne prepovejo, saj dela dosti več škode kot npr. trava? dokler bo tak z alkoholom in hitrostjo, ne bo nič boljše. torej zakaj ne spremeinjo te zadeve? ve kdo?

Hartkol (nepreverjen)

Stvar denarja

In reply to by milta (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Naši so znižali kazni hvalabogi, drugače toti več ne bi mea za pijaćo.

Hartkol (nepreverjen)

Meja bi meja,vsi niso bred denarja,kak ti...

In reply to by . (nepreverjen)

Starejše novice