Slika je simbolična.
V eni od slovenskih srednjih šol je dijak s seboj k pouku prinesel pištolo za airsoft in jo razkazoval.

V eni od srednjih šol je imel dijak pri sebi v učilnici pištolo za airsoft, ki jo je razkazoval, so sporočili koprski policisti. 

Učitelj ga je pozval, naj jo izroči, kar je tudi storil. Učitelj je pištolo shranil do prihoda policistov, ki so ugotovili, da gre dejansko za airsoft pištolo brez nabojnika in nabojev.

Za mladoletnika bo napisan obdolžilni predlog, poleg tega pa še poročilo na Center za socialno delo. Pištolo so mu zasegli in o dogajanju obvestili starše, so še sporočili s Policijske uprave Koper.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čmrlj (nepreverjen)

upam da fino kaznujejo starše

8899123 (nepreverjen)

To je v soboti pred lejtami tuj bilo, je učitel zapleno pištolo. Pa še prava je bila.

Po nos (nepreverjen)

V "ponos" staršem. Naj jim nudijo še več blagostanja, dovolj visoke žepnine, liberalne vzgoje.

domobran (nepreverjen)

Sigurno se bo prijavil v Slovensko vojsko. General Tonin ima enega vojaka več.

Jager rajonski (nepreverjen)

Ko sem bral te vaše komentarje sem se v začetku smejal, saj sem mislil, da se hecate! Vidim, da sem se motil in mislite resno! Odkar ni vojaškega nabora ste vsi pokakcani, verjetno tisti z oprijetimi roza majčkami najbolj, pa v kaj za vraga ste se vi spremenili? Hormonski motilci res delajo čudeže! Pri nas doma smo vsi lovci, se pravi z orožjem smo odraščali in tako učim tudi svoja dva sinova. Eden je star 10 drugi 12 let. Oba znata razstavit nabojnik, polavtomatsko pištolo zastavo, tt-jca, bereto na koncu namazat in sestavit. Večkrat tekmujemo kdo je hitrejši in moram reči, da jima gre zelo dobro za svoja leta. Čakajte malo, kaj tudi petard se bojite? Ste pa res reveži, če je to res! Z mojima malima, gremo na strelišče večkrat v Rakičan, prvo kot prvo, da se navadijo poka, nato odsuna in naslednja faza da lepo cilja brez straha, no zdaj na začetku bolj z malokalibersko streljamo, vseeno ni odsuna! Tudi jih vodim na jago, kjer jih učim kako se vzame drobovje ven, oziroma kako se očisti divjad. Večkrat se smejemo takim člankom, saj vidimo kako nebogleni so ljudje, prestrašeni, apatični in odvisni od sistema! Moja sinova bi znala preživeti v naravi saj sem ju naučil izdelovati bivake, kako zakuriti ogenj, kako uloviti divjad, kako več noči preživeti v gozdu. V njunih očeh je še lesk, ki jih vidiš pri starejših ljudeh, ki se znajdejo v kritičnih situacijah in niso prestrašeni. Telefonov v gozdu ne uporabljamo, uporabljamo šifrirane radijske postaje. Si predstavljate, da izbruhne vojna? Že navadne airsoft replike se bojite! Če pride en terorist z avtomatsko puško v Mursko soboto padete vsi na kolena in se predate! In vi najbolj glasni bi se šli revolucijo? S čim? S telefonom? Če ugasne internet ste izgubljeni! Če pride do izpada elektrike ste izgubljeni! Mi bi znali preživeti! Ne rabimo sistema! Imamo njive, smo kmetje in lovci, drugega ne rabimo, pa še pismeni smo kot vidite! Doma imamo veliko knjig o preživetju! Ko se začne lovna sezona z sinovoma debatiramo pozno v noč ob tabornem ognju, največkrat o tem ali bi znali ljudje preživeti brez sistema! Niti misliti si ne morate do kakšnih zaključkov lahko pridete! Zato tisti, ki ste glasni in bla bla bodite tiho, saj vas bo neslo najprej iz tega sveta, ker ste nesposobni, kot nebogljeno pišče ste, ki se je izgubilo in išče kokoš, da bi se skrilo pod varno okrilje peruti matere!

Starejše novice