Fotografija je simbolična
Dijak prvega letnika ene izmed celjskih srednjih šol naj bi z ostrim predmetom napadel učiteljico.

Dijak prvega letnika ene izmed celjskih srednjih šol naj bi z ostrim predmetom napadel profesorico.

Dijak, ki po informacijah Mariborinfo obiskuje prvi letnik, je danes napadel eno od profesoric v Šolskem centru Celje.

Direktor Šolskega centra Celje Mojmir Klovar je za 24ur.com potrdil, da gre za mladoletnega dijaka, ki sicer do današnjega dne ni veljal za problematičnega.

Profesorico naj bi napadel s škarjami, a ta ni utrpela poškodb. Vzrok napada naj bi bilo nestrinjanje z ocenjevanjem.

Med ustnim ocenjevanjem pri pouku matematike naj bi prejel nezadostno oceno, poroča 24ur.com.

Ostali dijaki so učiteljici ob napadu priskočili na pomoč, po dogodku so jo preventivni pregledali v celjskem urgentnem centru.

O dogodku je obveščena policija.

Profesorica lažje poškodovana

Na Policijski upravi Celje so za Mariborinfo še posebej poudarili, da v okviru spoštovanja določil varstva osebnih podatkov in varovanja integritete mladoletnikov ter nenazadnje spoštovanja določil kazenskega zakonika v podrobnosti primera ne morejo. 

Odgovorili so le to, da so bili danes dopoldne obveščeni, da naj bi na eni od srednjih šol na območju Policijske uprave Celje mladoletni dijak lažje poškodoval profesorico.

Z udeleženimi osebami so opravili razgovore in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

»Dodajamo, da policisti na podlagi prijav in kakršnihkoli informacij o sumu storitve kaznivih dejanj, vedno zberemo vsa potrebna obvestila, se povežemo s pristojnimi institucijami ter strokovnjaki in ustrezno ukrepamo. O vseh ugotovitvah seznanjamo pristojno državno tožilstvo,« so še zapisali na celjski policijski upravi.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
werr (nepreverjen)

Šolskem centru Celje. Vemo kdo je prevzel Celje. Naj 3x ugibam narodnost??

banda učitelska (nepreverjen)

Se je što pijtau kelko krivice se zgodij deci kera se prav ne pijšejo ?
Tou znan iz lastnih izkušenj nej je važno znanje ampak čidi si banda učitelska ...

In reply to by werr (nepreverjen)

Bellavista (nepreverjen)

Kaj pa ce si je profesorica zasluzila,ker ni bila postena?Tudi meni se je zgodila krvica in se zdaj po toliko letih jo se preklejem za mojo duso.

In reply to by werr (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)

In kaj se mu bo zgodilo? Nič. Zato je, in bo, vse več nespoštovanja učiteljev in vse več nasilja. V "mojih časih" bi takega lumpa takoj izključili iz šole in poslali v poboljševalnico, ali kot jim danes pravijo v center za prevzgojo mladine (če so jih sploh sposobni prevzgojiti). Je pa to že prva stopnička proti zaporu.

(nepreverjen)

Pa miličnikovi pendreki so takrat lepo peli. Zato je bil red.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

95 (nepreverjen)

Ja sama sreča ka smo se rešili tiste države.

In reply to by (nepreverjen)

Miki mali (nepreverjen)

Ni otrok kriv , krivi so starši,ampak dnes profesorico, jutri oču in mater in prav im je.

oplll (nepreverjen)

in CSD...

In reply to by Miki mali (nepreverjen)

Francl (nepreverjen)

Lepo bi bilo, če bi novinarji malo raziskali ozadje tega dogodka. Pri tej učiteljici matematike letos ni drugih ocen kot 1 ali redkokdaj 2 in to tudi za učence, ki so imeli v osnovni šoli same odlične ocene. Kje je šolski inšpektor?

drafcl (nepreverjen)

mogoče pa bi mogli raziskati odlične ocene v osnovni šoli, teh problematičnih otrok. So se jih hoteli le znebiti in jim dali boljše ocene, sedaj pa zero, nula. Pri matematiki pa res ne moreš bluziti. Ali znaš ali ne znaš. Pravilen rezultat je samo eden. In tudi če imajo samo 1, a to pomeni, da pridemo s pištolo in noži v šolo popravljat ocene. Sem kaj, zamudil smo že v vojni??

In reply to by Francl (nepreverjen)

Francl (nepreverjen)

Po članku sodeč gre za samo enega učenca, ki je bil do sedaj po besedah direktorja šolskega centra neproblematičen. To pomeni, da ima sicer nedopusten in nesprejemljiv napad neko travmatično ozadje, ki je eskaliralo v ta incident. Namen šolanja je naučiti dijake znanja, ki so zapisana v učnem načrtu in ne discipliniranje. Že ko sem se sam šolal pred mnogimi leti, so bili takšni množični "šusi" celem razredu običajni. Nikoli jih niso delili izvrstni pedagogi, temveč vedno učitelji, ki so si na ta način pridobili avtoriteto ter strahospoštovanje dijakov.

In reply to by drafcl (nepreverjen)

Djsusjdjsdjjdj (nepreverjen)

profesori jih ščejo več ličiti na popravne ka fajn skaserajo te...

In reply to by Francl (nepreverjen)

Netupi (nepreverjen)

Popravni so nej plačani, bumbar!

In reply to by Djsusjdjsdjjdj (nepreverjen)

Djsusjdjsdjjdj (nepreverjen)

ohja pa še kak,mislis ka ti on tan senki sedi poleti???

In reply to by Netupi (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)

Ko sem jaz hodil v šolo, so učitelji tepli učence, no, danes pa je obratno...

Forint (nepreverjen)

Sve se vrača, sve se plača

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

NAPAČNA VZGOJA (nepreverjen)

To nam je prineslo 30 let napačne vzgoje na še 50 let podlage, nobenih dolžnosti, samo pravice brez dolžnosti. ZAPOMNITE SI TO KI VELJA ZA VSAKO DEMOKRATIČNO DRŽAVO: Pravice lahko ima zgolj tisti, ki ima dolžnost. Kdor nima dolžnosti, tudi ne more imeti pravic. To je moralni zakon, ki velja v vseh primerih ravnanja, v demokratičnih družbah kar Slovenija seveda NI. Naštejte mi eno dolžnost nevladnikov, svobodnih umetnikov itd.

Marjb (nepreverjen)

Bil je član podmladka SDS. Vse jasno. oni so nedotakljivi. jim morajo same petice pisati v redovalnicah

Francl (nepreverjen)

Marjb, a nimaš občutka da si že malo naporen s tem pisanjem? Fant je verjetno star 15 ali 16 let in ga pestijo druge travme kot tebe... Nezaslužene ocene in lažni pravosodni izpiti bolj spadajo v bivšo državo.

xlauch (nepreverjen)

Nikakor ne opravičujem tega kar je naredil dijak. Se pa popolnoma strinjam s tem, kar je napisal drafcl. tudi učitelje bi kdaj morali preveriti šolski inšpektorji. Imeli smo dva otroka točno na tej šoli in profesorjev, pri katerih ima več kot polovica razreda negativne ocene je na tej šoli še kar nekaj. Ne vem, kaj razmišlja vodstvo šole. Razumem, da je v razredu nekaj učencev, ki ima težave pri določenem predmetu,ne more pa jih imeti več kot pol razreda. In sigurno se na to šolo ne vpisujejo sami taki dijaki, ki jim je bilo v osnovi šoli prizanešeno. če je temu tako, potem imajo pa res smolo, da se k njim vpisujejo sami taki. Vsaka malo večja firma ima interno ocenjevanje zaposlenih in najmanj kar bi vodstvo šole lahko naredilo je to, da bi uvedli ocenjevanje profesorejev s strani dijakov. Verjemite, tretji letniki že znajo presodit, kdo pošteno ocenjuje in na razumljiv način podaja znanje.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice