Gradbeni delavci so v Ljubljanski ulici v Mariboru ponovno naleteli na najdbo neeksplozivnega streliva.

Na strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so ob 12.15 objavili vest, da so v Mariboru odkrili neeksplodirano strelivo.

Bojan Kitel, vodja Službe direktorja Policijske uprave Maribor, je za Mariborinfo potrdil, da so v Mariboru res našli neeksplodirano strelivo: »Na kraj dogodka bodo prišli strokovnjaki Nacionalne enote za neeksplodirana ubojna sredstva. Po prvih informacijah naj bi šlo za manjšo neeksplodirano ubojno sredstvo, veliko približno 30 centimetrov.«

Kot je dejal, tokrat ne gre za 250- ali 500-kilogramsko letalsko bombo, več podrobnosti pa bo znanih kasneje.

Na Mestni občini Maribor pojasjujejo, da so danes zgodaj popoldne gradbeni delavci v Ljubljanski ulici, na gradbišču podvoza pod železniško progo, naleteli na topovski izstrelek. Na kraju najdbe so bili takoj pirotehniki in ugotovili so, da gre za izstrelek iz 2. svetovne vojne, nemške izdelave.

Najdba ni nevarna za okolico in jo bodo pirotehniki odpeljali v uničenje.

Spomnimo. Že pred tremi tedni so na gradbišču za mariborskim nakupovalnim središčem Europark gradbinci pri izkopavanju naleteli na 250-kilogramsko bombo. Takoj zatem pa so na območju železniških tirov našli še težjo, 500-kilogramsko bombo. Obe so 31. oktobra in 3. novembra uspešno onesposobili.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost99 (nepreverjen)

Enjajte samo z tejmi prdec bombicami.

PRDEC BOBICE (nepreverjen)

Evo zdaj de pa en teden cirkus vse televizije do samo poročale o tej prdec bombici pa evakuaciji celoga Maribora ovi ka so pri koriti pa do ta čas na velko kradnoli. Za Jugoslavije so to tak delali pa bombo odstranili ka za to nihče ni vedel pa smo vsi preživeli zdaj pa je hujše kak bi atomska spadnola.

dsgsdg (nepreverjen)

zatau ka te gnes den zaprejo či se razvej ak si nej prijavo. Inda pa je vse bolo kurac ker si bombo najšo na sakon vogale.

In reply to by PRDEC BOBICE (nepreverjen)

žmurko (nepreverjen)

Pazi ka što ge tejbe ne fkradne, idi pogledni če maš vrata zaklenjena. Pa večer ne pozabi pod postelo pogledniti majmun eden, ka se ti slučajno kakšen komunist tan ne skriva pa te čaka v zasedi.

In reply to by PRDEC BOBICE (nepreverjen)

Starejše novice