Robert Časar je imel danes do 14. ure čas, da se zglasi v zaporu na Dobu, kjer naj bi začel prestajati zaporno kazen. Ker ga ni bilo, je sodišče odredilo privedbo, morda bo potrebna tudi tiralica.

Kot smo že pred časom poročali, se danes izteka rok, ko bi se moral Robert Časar javiti v zaporu na Dobu, kjer bi začel prestajanje zaporne kazni pet let in devet mesecev, zaradi nepremičninskih poslov z Luko Koper v času, ko je bil na čelu družbe. Časar se je do zdaj uspešno izmikal prevzemanju pošte in sodnemu vročevalcu, pojavljajo se celo ugibanja, da je zapustil državo.

Na našem mediju smo tudi poročali o vlomu v vikend Časarja, ki se je zgodil pred kratkim in kjer je imel še donedavna prijavljeno bivališče.

Sodišče že odredilo privedbo, morda bo potrebna tudi tiralica

20. člen zakona o izvrševanju kazenskih sankcij predvideva, da zavod za prestajanje kazni, če obsojenec določenega dne ne nastopi kazni, o tem obvesti sodišče, ki ga je pozvalo na prestajanje kazni. Ko sodišče ugotovi, da je poziv za nastop kazni obsojencu pravilno vročen ali pa iz okoliščin izhaja, da se obsojenec izmika vročitvi poziva, se odredi privedbo. Sodišče lahko odredi privedbo obsojencu tudi v primeru, da posebne okoliščine kažejo na nevarnost, da bo pobegnil. Po poročanju Dnevnika, je sodišče že odredilo privedbo, a bo v primeru, da je ta neuspešna, potrebna tudi tiralica

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kanžor

Če de pameten de napravo kak Zavašnik ka njemi aprijla prijde kazen doj .

Peredajs

Pa kaj bo pameten? To je še en prekršek več. Pri nas pa, bolj ga serješ, bolj so ti naklonjeni in te imajo za pametnega. Banana republika.

zima.bella

Plačam detektiva, da ga v Istri najde in v kuferangu pripelje na Dob!

Peredajs

Pa misliš, da jim je do tega, da bo šel v zapor? Zakaj so ga sploh pustili? Nikoli si nebi mislil, da nas bodo Hrvati prehitevali po poštenosti. In nam sploh ni do tega, da bi živeli pošteno.

neveneven (nepreverjen)

vejpa pri nas vsi skupaj držijo SODNIKI - POLITIKI - TAJKUNI - MAFIJA ITD to vse spakivati na avion brez pilota jih dvigniti na 10.000 metrov in .........

Vipko
Truplo

Meni tudi ni jasno, kako lahko nekdo "odšeta", ko dobi kazen zapora? In je sodba pravnomočna? Dobro, če dobiš mesec, morda leto... ampak toliko? Sanaderja so baje takoj pospremili na tečaj igranja klavirja, tule pa?

Sicer pa... od človeka, kateri je marsikaj obvladoval, si privoščil malodane vse (tudi kriminalna dejanja) do človeka, kateri se bo skrival... in vsak čas čakal, da mu nataknelo lisice. Ne bi bil rad v njegovi koži.

Lopove je treba zapreti ne glede na strankarsko pripadnost. Žal je on eden izmed vseeno redkejših na desnici, kateri se je hudo pregrešil.

marjanjuretic (nepreverjen)

mrdam jaz naše zapore če bi jaz imel kakšo pravnomoč bi Časar pa podobni vsak dan kakše njive obdelovali(ne s traktorjem)če pa ne bi hoteli bi jim dodal še 5 let brez možnosti predčasnega odpusta pa me glih zanima šteri bi še kaj takšoga delal

Starejše novice