Policisti Postaje prometne policije M. Sobota in Policijske postaje za izravnalne ukrepe M. Sobota so danes okrog 1. ure ponoči v naselju Polana med opravljanjem kontrole cestnega prometa zaustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Opel Corsa.

Ta na ukaze policistov ni zaustavil in je z vožnjo nadaljeval v smeri naselja Predanovci. Voznik večkratnih zakonitih ukazov policistov, večkratno zaustavljanja z modrimi lučmi in sirenami, ni upošteval, zato so policisti na podlagi določil ZNPPol uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev, tako imenovani stinger. 

Kljub zaustavljanju je voznik še naprej nadaljeval z vožnjo in se nato zaradi izpraznjenih pnevmatik zaustavil na sredini vozišča. Voznik in sopotnik sta stekla iz vozila in poskušala pobegniti, vendar so policisti oba prijeli. 

Med postopkom so policisti ugotovili, da 30-letni voznik osebnega avtomobila ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilo ni registrirano, registrske tablice pa so pripadale drugemu vozilu. Med postopkom sta bila v bližini najdena tudi dva zavojčka konoplje, v količini 123 gramov, katera sta voznik in sopotnik odvrgla. 

Zoper voznika je bil odrejen strokovni pregled, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bil zasežen osebni avtomobil. Zaradi storjenih prekrškov cestno prometnih predpisov bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

Oba osumljena sta bila pridržana. Zoper njiju bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

lauraas (nepreverjen)

Tujec, da niso mogoče bili romi, kajti oni zaradi dokazane "inteligence" težko ali pa ne, naredijo izpit, poleg bajnih podpor imajo lep čas se ukvarjati z drogo, vozijo neregistrirane avte,... policija in sodstvo jim nič ne more, država pa to tolerira in jih hrani.

lauraas (nepreverjen)

Aja, pa kuštanovski romi se veselo vozijo naokrog brez izpitov po Moravskih Toplicah, seveda v neregistriranem avtu, pa še hvalijo se s tem, kako jim policija nič ne more!!! Videno in slišano!

Opel corsa (nepreverjen)

Lejko gucits kelko scete tak drugoga dela nemate papci !!!

Starejše novice