*Fotografija je simbolična
Zgodilo se je na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 9. novembra 2020, popoldan so policisti v Majšperku odredili preizkus alkoholiziranosti 41-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki prebiva v Ljubljani.

»Voznik, ki je bil sicer namenjen v Lenart, se sploh ni zavedal, kako in zakaj se je pripeljal v Majšperk,« so povedali na Policijski upravi Maribor.

Elektronski alkotest je vozniku pokazal 0,88 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ker se voznik z rezultatom ni strinjal, so mu policisti odredili še strokovni pregled, ki pa ga je tudi odklonil.

Policisti so voznika pridržali do streznitve, zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Ker voznik na javnem kraju ni uporabljal zaščitne maske in ker je nedovoljeno prehajal med občinami, mu bodo policisti izdali tudi plačilni nalog zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih.

Dva nedovoljena prehoda državne meje

Včeraj dopoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Poljske. Ta je s tovornim avtomobilom poljskih registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to ni imel ustreznih dovoljenj, zato so ga policisti oglobili.

Včeraj malo po 6. uri so policisti na območju Policijske postaje Ormož prijeli dva državljana Iraka. Tujca sta tik pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Po zaključenih postopkih so policisti tujca že predali hrvaškim varnostnim organom.

Tolikokrat je zazvonil telefon

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 212 telefonskih klicev. Od tega je bilo 60 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor med drugim obravnavali devet kaznivih dejanj, dve prometni nesreči I. kategorije, eno prometno nesrečo II. kategorije, osem prijav kršitev javnega reda in miru, dve nesreči pri delu in dva nedovoljena prehoda državne meje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sumič (nepreverjen)

Ka pa te bo revež v teh časih, na piješ se pa je mir, pa ne veš kje si, ali je Corona ali je ni......

Karl Marx (nepreverjen)

serešbudalo mamino

In reply to by Sumič (nepreverjen)

Starejše novice