V oddaji Iz našega studia so kolegi s TV IDEA tokrat gostili kmetijskega ministra in prvaka Socialnih demokratov Dejana Židana.

V zanimivem intervjuju je politik med drugim spregovoril o slabi zastopanosti vzhodne Slovenije na turističnih zemljevidih, ki dokazuje, kako pomembno je, da imamo čim več svojih ljudi na pomembnih mestih.

»Ko sem postal minister, maja 2010, me je izjemno presenetilo, kako malo tam, kjer se odloča, torej v Ljubljani, velja glas Pomurja. Tudi iz Maribora, iz Ptuja in Celja ni bilo glasu,« razlaga Židan, ki meni, da je stvari treba spremeniti.

Turizem pa ni edino področje, ki regiji predstavlja izziv. Zaskrbljujoče je tudi staranje prebivalstva, pri čemer pa Židan kmalu pričakuje spremembe.

»Po mojem smo že nekje tam na točki preobrata v Pomurju, zlasti pa v Murski Soboti,« pravi kmetijski minister.

Ob bližajočih se volitvah sicer priznava, da je zaupanje v njegovo stranko danes bistveno večje kot pred štirimi leti:

»Prvič v zgodovini moderne Slovenije je vsaj potencialna možnost – tako nekatere ankete kažejo – da bi Slovenija dobila predsednika vlade, ki je iz Murske Sobote. Tega do sedaj nikoli nismo imeli.«

Kmetijski minister je med drugim spregovoril še o Zoranu Jankoviču, zdravstveni reformi, dvigu socialne pomoči in uporabi družbenih omrežij, celoten intervju pa si lahko na TV IDEA ogledate jutri ob 18.30, 20.15 in 21.45.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
izjava (nepreverjen)

bla bla bla

Nov obraz (nepreverjen)

Bravo Židan! Program SD je med vsemi najbole dodelan. Samo tak naprej.

In reply to by izjava (nepreverjen)

Lucifer (nepreverjen)

Kakšne spremembe v MS? Ka de se pomale že sakša trava pa drejva prejk zabetonejrala? Tou je moderno? Ma nemoj!? Ite se poglednet prejk v Avstrijo, v Nemčijo pa Skandinavijo ka je moderno teuce ene...Les, voda pa narava. Ove nas betonejrajo nazaj v obdobje gda smo bili še za železno zaveso pa te prej ka je tou napredek...boukomoj...

Leseni (nepreverjen)

Tebe je Štihec gor napelo, ka si to zdaj tu napiso? Ne serite s tem betonom, ka je prle tu bil asfalt...eni bi še vedno po blate rade odle. Načrt preureditve centra je bil v javni razpravi, te bi se oglaso, zdaj pa razmišljaj kritično tam, ge lejko kaj prispevaš pametnoga, trugače pa ne trolaj.

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Evo, desni Janezki, zdaj imate priliko. Izpucajte se ! Ne šparajte ! Glavni Janezek vam bo hvaležen. Mogoče še kdo nagrado dobi.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Samo šest vas je ? Janezek čelavi bo razočaran. Kje se ostali skrivate ? Zdaj ste prišli na delo - bo letelo z minusi.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Spoštovani gospod, preden ste dovolili objavo gornjega članka bi morali biti seznanjeni z člankom "Murska Sobota z vse manj in vse starejšimi prebivalci" objavljenim na istem portalu. Vse razen čebel je povedano v že danem komentarju "izjava" bla, bla, bla, . . . itd.

mun (nepreverjen)

Židan sanjari in dela iz prekmurcov nimake,de si pa dozdaj bil v opoziciji?Občitek man ka de sobota pomali RDEČE gnezdo in mo lepo živeli v socializmi.Spomeniki pa beton je krejdi,občinari tudi,delavna mesta nam nej trbej,ka odijo lidgej v Avstrijo delat in torizen de cvetel.Scejloga svejta do odili občudovat kak uspešno deluje socializem v Murski Soboti in okolici.

Begunec1 (nepreverjen)

Med vsemi kandidati za predsednika vlade najbole sposoben, odločen in umirjen. SD ima moj glas letos.

bono1

Sigurno si pozabo tableto zejte ....

In reply to by Begunec1 (nepreverjen)

br (nepreverjen)

v programu SD ima Zidan uvedbo KOZE - kmetijsko obdelovalne zadruge. Prideloval se bo teran.

Dr (nepreverjen)

Mrš ubijalec čebel,Na milijone čebel si že pobil tukaj v Prekmurju.Spizdi iz prekmurja k tvojemu Monsantu in Bayerju kateri te mastno plačajo za uničenje zemlje,vode in zraka v Prekmurju!!!

Čebelar (nepreverjen)

Ka pa ti lapaš? Židan je prvi v evropi prepovedal škodljive pesticide, ki so leta nazaj morila čebele. Od takrat se je stanje bistveno izboljšalo. To so ti v Levici sprali možgane ali pa v SDS.

In reply to by Dr (nepreverjen)

tvojmilane (nepreverjen)

ne seri židane, točno znaš ka ti je milan vse razložo kak trbej. Tak on kak sta vred z sandijon ena velka peta kolona za prekmurje in sobota. Edino ka maš v glavi je nova izvolitev parlament z medon ali brez, z kmeti ali brez, (je perse pa pujceke štere si stankoje v farmi zapravo trbej doj plačati - zato sta te stanko pa milan nastavila - vkup z vanekon - ga MV dejan nešče več med sebof meti.

lisica44 (nepreverjen)

politika SD se kaze pri sporu z direktorjem pomurskih lekarn Zajcem.

Begunec1 (nepreverjen)

Se strinjam. To je politika proti korupciji, klientalizmu, politika za javna naročila, nej sebi pa prijateljem v žep. To je politika SD.

In reply to by lisica44 (nepreverjen)

prdec iz murgel (nepreverjen)

Židan nika ti ne pomaga ,ka delaš ,osto deš prdanec-oprosti -poslanec.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice