V uredništvu Sobotainfo.com smo pričeli s kampanjo, s katero želimo dvigniti raven kakovosti spletnih komentarjev, ki smo jo poimenovali Komentiraj!. Z napotki in pravili za komentiranje želimo dvigniti raven kakovosti komentarjev, saj se je v preteklosti že pokazalo, da lahko dobri komentarji obogatijo spletni medij ter spodbujajo kritično razmišljanje v regiji. 

Odgovorna urednica Sobotainfo.com Anja Vučkič se je v sklopu kampanje Komentiraj! o sovražnem govoru v komentarjih na spletu pogovarjala z Dejanom Steinbuchom, odgovornim urednikom Portala Plus. "Ni vsaka kritika sovražni govor, niti ni vsaka ostra kritika sovražni govor. Tudi ni vsaka žalitev sovražni govor," je ta med drugim dejal v pogovoru. A kje je meja? "Če nekdo napiše komentar, da ne bi nobenega migranta begunca sprejel, da naj ostanejo doma, to ni sovražni govor. Če pa nekdo reče, da jih je treba postreliti, je pa to že zelo blizu sovražnemu govoru," na praktičnem primeru pojasnjuje Steinbuch. Mediji zato tovrstne komentarje odstranjujemo in hkrati opozorimo njihove avtorje, da to ni argumentiran dialog.

Več o komentiranju na spletu pa v zgornjem pogovoru.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

In zakaj se Sobotainfo teh nasvetov ne drži? Napišeš da ima Sobota policaja za župana, zato ne preseneča, da je ustvaril zgodovinski največji minus v poslovanju občine.

In vi komentar zbrišete. Pa drži tako prvi del (policaj), kot drugi del (zgodovinski velik minus v občinski blagajni). In nobeden ni žaljiv, ampak resničen!

Zato Sobotainfo začnite spoštovati pravila in se nehajte prodajati za male pare. Osebno dostojanstvo in dobro ime je vredno več kot piškotek oblastnikov, zlasti za novinarje ali wanna be novinarje. Ali pa se nehajte sprenevedati da vas skrbi kvaliteta komentiranja, kritične komentarje, ki ničesar ne kršijo, pa nato brišete...

kranščak (nepreverjen)

Zelo se strinjam z zgornjim komentarjem. Tudi novinarji, če so na Sobotainfo poklicni novinarji, bi morali spremeniti svoj pristop. To, da greste vedno samo k oblastnikom in poberete njihove informacije, nikoli pa se ne obrnete na tako imenovano opozicijo, ki ima mogoče drugačno mnenje, ni v redu. Temu se reče v rit lesti nekomu in golo poročanje. In ker se "kritiki" potem oglasijo na portalih, naenkrat nastane problem. Steinbuch se lahko oglasi, ker ne povzema samo nekih novic, ampak je tudi kritičen in včasih, kot se reče, nosi lastno kožo naprodaj. Takšne ljudi rabimo. Poročevalcev je prek preveč.

sadfg (nepreverjen)

I also want to share my opinion on this article windows split screen read and say something this article also gives you information

Santiago Schoen (nepreverjen)

In če boste lahko razumeli, pomagali in spremenili razpoloženje osebe, ki je kritik, vas bodo bolj cenili. Kdo ve, bi lahko konflikt spremenil v dragocen odnos zase. friv

Starejše novice