Nataša Pirc Musar je v zgodnji mladosti pod mentorstvom Janeza in Tanje Pirš začela na lokalni televiziji v Kamniku in nato na nacionalnem radiu v oddaji za osmošolce. Leta 1992 je diplomirala na pravni fakulteti pri prefesorju Marku Ilešiču. Pred dvajsetimi leti je opravila pravosodni izpit, po zahtevni avdiciji pa se je zaposlila na TV Slovenija, kjer je bila šest let novinarka in voditeljica TV Dnevnika. Na POP TV je nato z Matjažem Tankom vodila oddajo 24 ur.

Dodatno se je izobraževala v Atlanti na CNN, na oddelku za medije na univerzi v Manchestru, vmes pa je opravljala prakso na BBC, Granada TV, Sky News, Reuter TV in Border TV.

Leta 2001 odide s televizije in dela v Aktiva Group kot vodja službe za korporativno komuniciranje. Leta 2003 na vrhovnem sodišču postane direktorica centra za izobraževanje in informiranje.

Konec leta 2005 jo državni zbor izvoli za pooblaščenko za dostop do informacij javnega značaja, to delo opravlja do 2014.

Odpre odvetniško pisarno, prijavi se na razpis za generalnega direktorja RTV, vendar te funkcije kljub temu, da je bila imenovana, po zapletih nikoli ne nastopi.

Med njenimi najbolj znanimi strankami je soproga ameriškega predsednika Melanija Trump. »Ne gre za velike denarje,« je zatrdila v pogovoru z Doro. »Da pa predsedniški odvetniški aparat v ZDA v iskanju partnerja v Sloveniji izbere mojo pisarno, je nedvomno priznanje in referenca.«

Več pa v nedeljo v oddaji Dora – nedeljski pogovori na TV IDEA ob 18.00 in 22.15.

Foto: Delo 

S spleta

Komentarji (6)

Starejše novice