Tokratni, že peti ciklus oddaje Dora nedeljski pogovori, Marjan Dora zaključuje z gostjo, ki je kot naročena ravno za ta praznični čas. Čas, v katerem postanemo pozornejši do bližnjih, pa tudi bolj razumevajoči do usod tistih, ki potrebujejo pomoč.

Prihaja dekle, ki je pred leti začelo zbirati prehrambene artikle z dolgim rokom trajanja in jih deliti tistim, ki sami ne zmorejo bremen, ki jih prinaša sedanjost.

Akcijo je poimenovala po sebi, Anina zvezdica, in v kratkem času je uspela zbrati številne somišljenike po vsej Sloveniji, od začetkov akcije pa so hrano razdelili že več kot 100 tisoč družinam.

Ana Lukner na intervju v Mursko Soboto prihaja direktno iz kalifornijskega mesteca San Jose, za katerega pravi, da bo spričo dejstva, da je eno od središč Silicijeve doline, v kateri se je zbrala vsa svetovna tehnološka pamet, kmalu postal pomembnejši kot San Francisco.

Štipendijo za šolanje v Kaliforniji je Ana dobila kot perspektivna igralka tenisa. Po končanem šolanju je doma opravila magisterij, pa se kmalu vrnila v ZDA, kjer vodi izpostavo pospeševalnika ABC.

Eno od izpostav ima Anina zvezdica tudi v Pomurju in v pogovoru bomo izvedeli tudi, kako in kje lahko sodelujemo v akciji vsi, ki želimo pomagati

Več seveda v pogovoru na TV IDEA v nedeljo, 17. decembra ob 18.00 in 22.00.

Foto: lokalno.si

S spleta

Komentarji (3)

Starejše novice