V jubilejni 100. oddaji je Marjan Dora gostil predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksandra Čeferina.

V stoti oddaji Dora - nedeljski pogovori je gost predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Voditelj Marjan Dora je vodil pogovor z najvplivnejšim Slovencem na svetu. V pogovoru je Čeferin razkril del vsakdanjika na čelu šest milijardne družbe, spregovoril o izzivih evropskega in svetovnega nogometa, zbrane pa večkrat nasmejal z anekdotami.

»Ko sem bil na prvem potovanju kot predsednik Uefe me je rdeča preproga pričakala v Azerbajdžanu. Najvišji predstavniki države te čakajo, kovček pride kar sam v hotel. Veliko je direndaja za navadne smrtnike.«

Pogovor je potekal na Škrabčevi domačiji v Hrovači pri Ribnici, kjer so se zbrali številni eminentni gostje. Pogovor Marjana Dore z Aleksandrom Čeferinom je spremljal tudi nekdanji slovenski nogometni reprezentant Miran Pavlin, predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec, nekdanji hokejist Dejan Kontrec. Predsednika UEFE je na pogovor prispel v družbi svoje družine, na čelu z njegovim očetom, priznanim odvetnikom Petrom Čeferinom.

Čeferin se je na čelo Evropske nogometne zveze povzpel jeseni 2016, letos februarja pa je brez težav dobil soglasno zaupanje za poln, štiriletni mandat. Med njegovimi ukrepi je tudi omejitev števila mandatov, s katerim je med starejšimi funkcionarji poskrbel za dvignjene obrvi.

Marjan Dora ga je pobaral, da gotovo podeljuje rojakom odličja z drugačnimi čustvi kot drugim.

»Imam poseben odnos do Slovencev, ki igrajo, pa tudi do drugih iz bivše Jugoslavije. Tudi slednji me imajo za svojega predsednika. Drugače je, ko daš medaljo našemu fantu. Tako pač je.«

Stoto oddajo DORA - nedeljski pogovori z gostom Aleksandrom Čeferinom, boste na TV IDEA lahko spremljali v nedeljo, 23. junija 2019, ob 18. uri s ponovitvijo ob 22. uri.

S spleta

Komentarji (2)

Starejše novice