Foto: Bobo
Po skoraj vseh preštetih glasovih je Milanović v drugem krogu zbral slabih 53 odstotkov vseh glasov.

Sedaj je tudi več ali manj uradno, da je nekdanji predsednik hrvaške vlade in SDP Zoran Milanović novoizvoljeni predsednik Hrvaške.

Pred aktualno predsednico Kolindo Grabar-Kitarović ima po več kot 99 odstotkov preštetih glasovih več kot 100.000 glasov prednosti.

Volilna udeležba je bila skoraj 55 odstotna, kar je več kot na volitvah v prvem krogu. 

Oba umirjala privržence

Novoizvoljeni hrvaški predsednik je v znanem zagrebškem koncertnem prostoru Tvornica kulture nagovoril svoje privržence, ki so glavno slavili njegovo zmago. Zahvalil se je za podporo in poudaril, da bo sodeloval z vsako hrvaško vlado.

V svojem govoru je še izpostavil vse, ki ga niso podprli in pozval k "enotnosti v različnosti". Zahvalo je poslal tudi svoji protikandidatki Grabar-Kitarovićevi in miril žvižge, ki so zazveneli ob omembi njenega imena. 

Grabar-Kitarovićeva je izide čakala v zagrebškem poslovnem poslopju City Playa in razočarano stopila pred napol prazno dvorano, ko je bilo že jasno, da je izgubila volitve. 

V solzah je povedala, da bo ostala na Hrvaškem, čestitala zmagovalcu in mu predlagala sestanek še pred prenosom oblasti. Tudi njeni privrženci so glasno žvižgali ob omembi novoizvoljenega Milanovića in jih je morala pomirjati.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fdhdfhfghf (nepreverjen)

Super. Hrvati dobili lejvoga predsednika. Še več migrantov de se vlačilo po sloveniji.

alkimist

Policija išče prostovoljce ka do branili slovensko mejo. Prijavi se in brani to našo grudo pred ten nevarnin sovražnikon.

In reply to by fdhdfhfghf (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Štajerski "vardi" dati popolno podporo in bodo zavarovali mejo !

In reply to by alkimist

df (nepreverjen)

si sti zamešal rokice
SDS je namreč stranka ki ji poveljuje gospod Janša

In reply to by fdhdfhfghf (nepreverjen)

Czd (nepreverjen)

G. Leljak joče.

Sobočanec II (nepreverjen)

Upam da ni kolega od JJ in Orbana ?

df (nepreverjen)

DF či nemreš slučajno spati ka si san s seuf pijses budalo prekleto.

In reply to by Sobočanec II (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

budalo prekleto. ti je mama ki jo je nabrisal Hrvat

In reply to by df (nepreverjen)

Janez Janševič (nepreverjen)

Hrvati so skenslali pritivne desničare, v Italiji se je narod san gor postavo prouti pritivizmi keroga jin je servejrala desna politika tak ka so se desničarski politiki mogli malo pomiriti, v Avstriji so desničari zejli v vlado lejvo stranko, na Mađarskon je Orban pogoro na cejli črti na lokalnih volitvaj in tudi na prihodnjih državnih volitvaj njemi ne kaže dobro.... samo pri nas primitivni in neumni desničari še dale cvilijo kak so vse okouli nas desne države in se je po njih potrebno zgledovati. Očitno je vseposejdi narodi dokurčilo glede laži in neumnosti, kere nan servejrajo desničari. Samo pri nas kreteni še vedno ostajajo kreteni pa ne hejnjajo strašiti z nekšimi migrantami.

df (nepreverjen)

več migrantov v Sloveniji
manj kruha za Slovence
to je zakon matematike

In reply to by Janez Janševič (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Kurbe desničarske so popušile v hrvatiji in praf je tak,pomali do lidje prišli gor,ka so desničari ena navadna drhal,ki skrbi samo za svoje žepe in to kje in kako bodo čimveč pokradli.Pametno sosedi,zdaj še samo desno vlado vreč s prestola pa bomo spet brača,ker pri nas v Sloveniji desničarji tak nimajo šans prit na oblast ne v obliki predsednika vlade in ne predsednika države še naslednjih sto let ne.
ŽIVELA RDEČA ZVEZDA
SMRT FAŠIZMU SVOBODA NARODU

Janez Komunist (nepreverjen)

BOG dal tudi tebi sinko

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

hancek (nepreverjen)

Vse manj je lokalnih novic. Samo za oglede se vam gre. Skoda, kajti vaš reden bralec sem bil. To lahko tudi na 24ur izvem kot tudi novico o prijetem pedofilu, ki nima veze s Prekmurjem.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Na tem linku se vidi kaka gamad je desničarska klika na hrvaškem,no saj po porazu desničarjev pri nas se dogaja nekaj podobnega. ?????????

https://www.facebook.com/24sata/videos/1491574607657181/

čarni vrag (nepreverjen)

Nega dogodka, ka ga ne bi nekšni idioti, ki se majo za levičarje izkoristili za sranje po svojih sodržavljanih, ki jih zmerjajo z desničarji. Čudni so ti naši kaviarlevičarji. Ne sekirajo se ka morajo naši ljudje preživeti mesec s 300 Evri. Nej oni bi k nam navlekli še na tisoče migrantov iz najbole primitivnih okolij, ki bi odjedali socialo domačim. Za slovenskoga novorojenčka je 500 Eur preveč, za migranta pa 2000 Eur na mesec. Takšnih idiotov še svet nej vido.

df (nepreverjen)

vsak migrant v sloveniji več
kila kruha za Slovence manj

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice