*Fotografija je simbolična
Hrvaški Premier Andrej Plenković je napovedal novo sproščanje ukrepov na Hrvaškem, ki bo vključevalo tudi odprtje gostinskih teras.

Kot poroča Jutranji list, je hrvaški premier Andrej Plenković ob današnji vladni seji napovedal odprtje gostinskih teras s prvim marcem in dovoljeno obratovanje na prostem, čeprav v zadnjem tednu tudi na Hrvaškem število okužb narašča. Plenković je napovedal tudi, da bodo dovolili športne dejavnosti v zaprtih objektih.

Po besedah Plenkovića še ni jasno, ali je vzrok hladnejše vreme, sproščanje ukrepov ali njihovo nespoštovanje. Ob tem je poudaril, da so sicer poleg Danske država z najmanjšo incidenco v Evropski uniji in spomnil, da se znižuje število hospitaliziranih, obolelih na intenzivni negi, umrlih in ljudi v samoizolaciji.

Na Hrvaškem so sicer v zadnjem dnevu potrdili 544 novih okužb ob 6433 opravljenih testih. V hrvaških bolnišnicah se trenutno zdravi 790 covid bolnikov, intenzivno nego pa potrebuje 70 obolelih.

Pri nas v rumeni fazi, ki pa se oddaljuje

Kot je napovedal slovenski gospodarski minister Zdravko Počivalšek za TV Idea minuli teden, bo tudi pri nas prišlo do odprtja gostinskih teras, ko dosežemo rumeno fazo. Za prehod moramo sedemdnevno povprečje okužb spraviti pod 600, v bolnišnicah pa mora število hospitaliziranih pasti pod 500.

Ob prvih optimističnih napovedih je kazalo, da bi lahko takšno stanje dosegli že v začetku marca, a se je napoved nato prestavila na konec meseca marca. V zadnjem dnevu je Institut Jožefa Štefana celo nehal podajati napovedi. "Dokler epidemija ne bo začela vidno upadati, ne bomo podajali napovedi za prehode v barvaste faze, ker so negotovosti prevelike," so zapisali v svoji zadnji prognozi.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Infiniti (nepreverjen)
Represija... (nepreverjen)

Hrvaška nima JJ, hrvaški narod ni slovenski narod in kljub nižjemu BDP, plačam, trenutno živijo precej bolje, precej bolj sproščeno kot večina slovencev. Pri nas pa SDS golazen udarja z vsemi svojimi silami... sposobni pa niso obvladovat niti dveh twitter računov, kaj šele vladat. Golazen!

Gost5 (nepreverjen)

To je tipična izjava leve opice, argumentov tako ali tako nima, nima ne programa, samo da ni Janša. Dokler bo KUL golazen bluzila po parlamentu ne bo nič bolje.

In reply to by Represija... (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

Bolje opica kot SDS golazen! 80% normalnih državljanov vas ne mara, vas prezira, vas sovraži!

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Nisem za SDS, mi pa na živce gre ta KUL skupucalo in njeni butasti privrženci, kot si ti. Enako mi na živce grejo ekstremni SDS-ovci. Dajte že enkrat misliti z svojo glavo, ne more biti SDS za vse kriv, pa tudi kakšna druga stranka ne, vedno so v koaliciji z nekaj strankami, vedno enaki obrazi in imena v ozadju. Pa malo poglejte nazaj do osamosvojitve, kdo je največ vladal?

Pa še nekaj, normalni ljudje ne maramo ne KUL ne SDS, nažalost moramo izbirati med manjšim zlom in to KUL sigurno ni.

Aja, pa KUL sploh ne bi imel programa če ne bi bilo SDS-a in Janše, zdaj vsaj lahko povejo da imajo program z cilji "Samo da ni Janša" in "Samo da so naši in da čimveč pokrademo".

Ne pričakujem nekih plusov ker je sobotainfo tako ali tako leglo ekstremnih levičarjev kot si ti. Zato je tudi nivo pisanja na nivoju debate med opicami v živalskem vrtu.

In reply to by Represija... (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

Po čem sklepaš, da sem ekstremni levičar? Da ne podpiram golazni na oblasti? Saj pa jih ne podpira vsaj 70% polnoletnih državljanov! No tvoj nivo pisanja ni nič boljše, dokazuješ samo da si janšistični idiot...

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Klopl (nepreverjen)

Odprimo vse vrnimo se v normalo STOP PREHLAD PREVARI IN KRIMINALU

stari komunist (nepreverjen)

Budale novinarske ka nas brigajo Hrvati !

eirufheiprufh (nepreverjen)

Kakšen debilen komentar, jao!!!!

In reply to by stari komunist (nepreverjen)

popotovalec (nepreverjen)

Papejre za prehod meje man že krejdi. Žurka v toplicaj Sveti Martin je že naslednji teden. Vabljeni tisti kerin so se možgani od vsega toga paničarjenja še nej skisali.

. (nepreverjen)

lejko mo šli v umag namesto portoruž

prdni lujza (nepreverjen)

vzgled mate bosnce,hrvate,srbe bravo se vidi zakaj ste najbolj razvit del slovenije sam intelekt sigurno želite imeti odprt muzej norosti na tratah

VilmosMorilec (nepreverjen)

Se strinjam, Mađari in Poljaki bi bili bolj primeren vzgled!

In reply to by prdni lujza (nepreverjen)

špricer2.0 (nepreverjen)

končno mo lejko lokale na terasaj ka se nemo več skrijvale po zaprejtej oštarijaj fala vlada! život ti je alkohol!

LeonGlupnik

Lep dan ti želim, moja domobranska Slovenija!

Ich freu mich Sie darüber informieren zu können , dass unser Führer, Istvan der Heilge, den Sieg über Corona und, noch wesentlich wichtiger, über den dreckigen kommunistchen Abschaum angekündigt hat!

Des Weiteren, muss ich Sie auch darüber informieren, dass ab Heute jeder SĐS Domoljup mindestens ein Twitter Account mit dem User-Name "Kopriva" erstellen muss! Dieser Befehl kam von unserem gnadigen Obergeneral, JJ Twittler, höchstpersönlich!

Bis morgen, meine Damen und Herren!

Und vergessen Sie nie: ein Volk, ein Führer, ein Đajckopf!

Dr. (nepreverjen)

En narod, en cilj, naša stranka...
Domoljublje ni samo ljubiti svoj dom ampak tudi tiste ki v tem domu živijo.
Mi pa kot da smo kitajci in indijci v isti države...ni kriva država če je narod odsoten...aktivirajmo se in bodimo za Slovenijo.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Hrvaška kljub malo večjemu številu okužb odpira terase lokalov.

Jasno, da gre za okužbe mlajših ljudi, ki niso tako problematične, kot so bile prej pri starejših.

Tudi Italijani lahko mirno pijejo kavico na terasah.

Edino v Sloveniji, kjer je na oblasti Veliki Vodja JJ se na obali spet določene stvari zapira.

Očitno se plešavi boji ljudstva in bo do pričetka vodenja EU še vedno malo odpiral pa malo zapiral in delal paniko.

Nobena kuga in virus niso povzročili toliko škode, kot jo je vlada Janeza Janše in njegovi debilni ministri.

Upam, da bodo gostinci množično vložili odškodninske tožbe proti državi. In mogoče še kdo.

Pikabubu (nepreverjen)

Ne lazite.. Slika se slabša v Sloveniji kaj vam je.. Se na rumeno fazo ne gremo..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice