Pandemija koronavirusa je doslej po svetu zahtevala več kot tri milijone življenj, kažejo podatki ameriške univerze Johnsa Hopkinsa.

Tragičen mejnik je svet dosegel dan po tistem, ko je generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus opozoril, da je pandemija na kritični točki. Primeri okužb in smrti namreč še naprej naraščajo po zaskrbljujočih stopnjah. Število novih okužb se je v svetu v zadnjih dveh mesecih tako podvojilo, poroča STA.

Indija, ki se sooča z drugim valom epidemije, je samo danes poročala o več kot 230 tisoč novih okužbah. Po vsem svetu so doslej potrdili skoraj 140 milijonov primerov okužbe, trenutno dnevno okoli 730 tisoč okužb.

V zadnjem tednu so po svetu povprečno dnevno poročali o smrti dvanajst tisoč bolnikov s koronavirusom. Na vrhuncu pandemije konec januarja so poročali dnevno o 14.500 smrtih, še poroča STA.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fulimi (nepreverjen)

Več jih merje, samo ne izdajo resnične številke.
Ka Kitajska ma 1,4milijard lidij, kelko je tan mrlau ??????, ges znan ka je tau velka OPERACIJA za uničit lidij.(nej operacija ka te operejrajo ampak tista misija), CILJ JE UBIT LIDIJ, mi se be mogle upret.

bcvc (nepreverjen)

3 mio uradno. verjetno enih 20x več je bolj realna številka. v teh južno-ameriških državah, afriki, azijskih državah in podobnih držav ljudje crkavljejo na domovih kak živina

sava (nepreverjen)

Niti enoga dokaza do zdaj nega, ka bi gdekoli na sveti što od korone mrou.

marija marija

Samo meni je čudno zakaj niti en politicar ni umrl???

nagicigan (nepreverjen)

koliki je to procent od 7 milijard 647 milijonov ljudi na zemlji ???????? Po mojem izračunu je to zelo malo, mogoče se motim, naj mi nekdo šolani to napiše v številkah.

Starejše novice