Tri deklice so vrnile denarnico polno denarja, ki so jo našle, a za svojo poštenost niso dobile niti zahvale, kaj šele nagrado.

Zgodba iz sosednje Hrvaške, tri deklice iz Skradina pri Šibeniku so našle denarnico polno denarja, ki so jo nedotaknjeno odnesle na Turistični informacijski center, ki jo je posredoval na policijo, za svojo dobro delo niso dobile niti zahvale, niti nagrade.

Mama ene izmed mladih deklic je povedala, da jih na policijski postaji niso niti vprašali, ali želijo na nagrado – 10 odstotkov zneska, do katere bi po zakonu imele pravico. Mama je še povedala, da na policijski upravi niso rabile izpolniti nobenega obrazca, niti niso zabeležili, kdo je najdeno prinesel.

Deklice so napravile dobro delo

Deklice so uradno predale denarnico, v denarnici je bilo veliko denarja, manjša vsota kun in evrov ter večja vsota forintov. V denarnici so poleg denarja bile še kartice, osebni dokumenti, celo letalska karta in že zaradi tega bi si deklice za svoje dobro delo in poštenost zaslužile nagrado.

V denarnici tudi kondom

Deklice so še povedale, da so v denarnici našle kondom, ker pa jih je bilo tega sram, so ga vrgle stran. Mama ene od deklic dela na parkirišču in je, kot je povedala, že večkrat odkrila denar in denarnice, ki jih je vrnila, a ji tudi do danes še noben ni rekel hvala.

Odziv policijske uprave Šibenik

Iz Šibeniške policijske uprave so sporočili, da najditelj res ima pravico do najdnine, ki pa jo mora izplačati lastnik denarnice. S policijske uprave so še sporočili, da so deklice najdeno denarnico prinesle na Turistično društvo in da so oni posredovali najdeno denarnico na policijsko postajo.

Zaposlena v Turistične informacijskem centru je podpisala policijski zapisnik, v katerem je bilo zapisano, da so denarnice našli neznani otroci, ki jih delavka centra ni poznala. Na zapisniku pa je bilo zapisano tudi, da najdnina ni potrebna.

So pa iz Turističnega informacijskega centra in policije sporočili, da se v primeru, da starši in deklice želijo najdnino, morajo javiti na policijski upravi, ki bo zagotovila nagrado, ki jim pripada – 10 odstotkov najdenega zneska.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Jaz tudi pred leti v obdobju enega tedna našel dve denarnici. Malo gotovine, zdravnik ni imel nič za nagrado, drugi je pa bil bodoči policaj. Ni se jim zdelo primerno da bi kaj nagradili. Ljudje samo gledajo na sebe, za druge se jim pa jebe.

juna

Zaradi tega pa denarnico sicer vrnem, za gotovino pa povem, da je več ni bilo noter! Stvar rešena

Gost (nepreverjen)

Nedotanknjeno denarnico so vrnile, edino kondom so vrgle vstran...

Müjra (nepreverjen)

jao ej, gnes večina že škrtlari kda trbej plačati kavo za 1eur nej ka bi nešče nekome dao "nagrado" ali podobno.

gajzi

Ka najden je moje bankaš pa ide Zaubermasheri v kontejner ali v Ledavo razen dokumente izpit in ostalo v kuvert in prek pošte na policijo .Če je kaj pejnez notri si nagrado zemen sam

joj joj (nepreverjen)

Ge san tüj najšo tošlin pa je bilo notri preci po 100 (ene 500 sigurno) in san neslo lastniki nazaj pa mi je sploj nika nej ščel dati. Te san njemi pa pravo ka mi pripada nagrada in je kumaj kumaj 10 eur od sebej spravo. Pa še po toga je mogo iti v kučo, ka v tošlini mel same velke pejnaze. Mi je žau ka san njemi nazaj odneso.
Ampak to san napravo samo zato, ka san ge tüj tošlin pozabo v Soboti na Petroli (vinej na klopi) in so mi ga nikloi nej nazaj dali, zato znan kak je to. Pa še s policajami smo ugotovili (se je vidlo na kameri) što ga je vzel, samo so njemi nej nika mogli, ka je bil, kak že dolenjci pravijo, etnični.

Cheap_

Siromak nemre dati, ka nema.
Bogati pa ti nede dau.
Nauk zgodbe: če je bogi tošlin ne prosi pa ne sprejmi nagrade, če pa je pun pa si vzemi san, ka dobo neboš. :)

Lp

izgubljeno (nepreverjen)

Moj mož je pred nekaj meseci pred eurospinom izgubil denarnico. O njej do danes ni niti duha niti sluha. Razumem, če bi najditelj vzel denar, okrog 100 EUR, bi pa lahko bil toliko pošten, da bi vrnil dokumente. Kakor koli že, meni ste pa zdi pošteno, da se najdeno vrne, vsaj bančne kartice in osebni dokumenti. Kako neprijetno je vse skupaj veš šele, ko sam kaj izgubiš, zato se mi komentarji ali vse skupaj vrčti v koš ne zdijo pošteni.

poštni 111 (nepreverjen)

jaz bi jo tudi vrnil,ker sem pošten......tej bogate gnojovge pa naj zasmrdijo med pejnezami,marš perovneži

Gladiator.

vsi bi samo nekše peneze meli... :)

xyzfg (nepreverjen)

Što se zdaj tu buni, ka so nej dobile nagrado? Deca ali mati? Mati jih naj fajn pela na sladolejd, ka jin pokaže, ka so dobro delo napravile (sebi tuj lejko eno kepico plača, ka jih je dobro nafčijla). Forint ali dva so si nej mogle vo zejti, kondom pa so vo zejle, čiglij so znale, ka do nazaj dale tošlin? hmmm... Zdaj lekar mati misli, ka strijc od keroga je tošlin sakšoj podturi 100€, te pa se gor vužgala.. ahja s tej mele nede krüja. Sicer san ge 1x pred 15 (mogoče malo več) lejtami pistijla tošlin na avtobusni postaji v soboti, pa ga je najšla ena ciganica, pa je na podlagi mojih podatkov vo poiskala v imeniki številko, pozvala domau atija, pravla ka najšla tošlin, če je naš.. a ženska je bijla tak poštena, ka ga je domau poslala, smo ji pravli naj si vo zeme pejneze pa niti tolar nej falo, še sama je plačala poštnino, ka je po pošti poslala. Niti nej ščela dati podatkov, ka bi ji nagrado pelali.. Tak ka, še so dobri lidgej na svejti, drujge je pa pač zaslepil pohlep.

Hellraiser (nepreverjen)

Če ges najden denarnico z puno keša, si keš kar vzemen, ker če nešče zgibi denarnico s telko keša ga ma že zadosta..

Dokumente pa to pa notri v nabiralnik pa je to to.

Gost (nepreverjen)

Nej cudno ka smo tu ge smo. Nobenoga postenja pa etike, razen 2 komentarof?

gost (nepreverjen)

Te pa gda kaj zgibite, vüpajte ka ge najden :), ka van dan vse nazaj. Ne zdi se mi, ka mi pripada nagrada samo zavolo toga, ka nekaj najden pa vrnen lastniki. Či mi kaj da, de fajn, či nej pa smola za menej ali ka zaj :) Prle bi mejla slabo vest či bi vzela neka ka je nej moje kak pa či bi nekomi tou vrnola, pa me zato ne bi nagradil.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice