Po spletu je zaokrožil posnetek, na katerem migranti prihajajo iz tovornjaka s cisterno. Primer že preiskujejo celjski policisti, saj je imel tovornjak na posnetku celjske registrske oznake.

Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek, na katerem iz tovornjaka s cisterno en za drugim prihajajo migranti. V oči bode tudi to, da je cisterna prevažala mokasto snov, iz katere je prilezlo več oseb.

Glede na nalepke tovornjak pripada podjetju Silo Jeličić d.o.o. s sedežema v Rogaški Slatini in srbski Požegi. 

Lastnik podjetja Nenad Jeličić je za 24ur.com pojasnil, da je posnetek nastal pred mejnim prehodom med Srbijo in Hrvaško. Povedal je, da je dvanajst migrantov v tovornjak splezalo nekaj sto metrov pred mejnim prehodom. 

»To se dogaja vsem prevoznikom, ki vozijo po jugu. Makedonija, Srbija, Bosna. In to se dogaja zelo pogosto, le da po navadi tega nihče ne posname,« je za 24ur.com povedal lastnik Jeličić in dodal, da so vozniki med seboj zelo solidarni, ker vedo, kaj se dogaja. 

Prav tako je Jeličić v istem pogovoru strogo zavrnil vse očitke, ki krivijo podjetje in voznika tovornjaka, da so migrante nalašč želeli spraviti čez mejo. 

»Ogorčen sem, da me slovenska javnost krivi za nekaj, za kar nisem kriv. Tudi voznik ni ničesar kriv,« je dodal Jeličić.

Milena Trbulin iz Policijske uprave Celje je za Ptujinfo povedala, da so si posnetek ogledali ter zadevo začeli preverjati takoj, ko so zaznali videoposnetek. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neko (nepreverjen)

Nekoč so bile miši v moki, danes pač migranti.

KosobrinMustafa (nepreverjen)

Za to je bil Dolfi car !

tajkkk (nepreverjen)

Fajonisti na delu.

MatejSyyyyyy (nepreverjen)

Skoda, k ni bla kislina

Starejše novice