Priljubjena radijska voditeljica Ivjana Banić trenutno z družino živi na Havajih, ki pa so zadnje tedne, kot vse ameriške zvezne države, vpeti v politično dogajanje.

Na Havajih je po podatkih The Associated Pressa do sedaj preštetih že 96 odstotkov volilnih glasov, ki so v 67,7 odstotkih naklonjeni demokratu Bidnu. Kot nam je povedala Banićeva, pa so kampanje na tem otoku potekale v bolj prijaznem vzdušju, saj na njihovem otoku prevladuje Aloha Spirit ne glede na izid volitev.

"Tako navijači Trumpa kot Bidna so bili ves čas nasmejani, pozitivni in dobre volje. Nikoli niso kazali znakov nejevolje, če bi nekdo recimo izrazil nestrinjanje z njihovo izbiro kandidata."

Kot nam je še povedala Ivjana, je bilo v času pred volitvami vsako soboto zborovanje tako navijačev enega, kot drugega kandidata, in to kar ob cesti.

"Ljudje so prinesli zastave, plakate, igrala je glasba. Ob cesti so naredili “špalir” ter mahali z zastavami in plakati mimoidočim voznikom."

V času samih volitev (po HST času) ni bilo nobenih težav, dodaja. Čutila je nek splošen vtis, da so tokrat Havajčani bolj naklonjeni Repulikancem, vendar na otoku, kjer prebiva z družino, resnično prevladuje Aloha Spirit in ne glede na izzid, se ljudje kaj dosti ne obremenjujejo s politiko. Noč je bila mirna.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MIMI23 (nepreverjen)

Na Havajih živi kot influencerka ali kako? Ali si je z delom na radiu toliko prišparala

Starejše novice